Τετάρτη 19 Απριλίου 2017

ΕΠΣ ΠΕΛΛΑΣ: Δείτε το πρόγραμμα αγώνων του Σαββατοκύριακου 22 & 23/4

ΕΠΣ ΠΕΛΛΑΣ: Δείτε το πρόγραμμα αγώνων του Σαββατοκύριακου 22 & 23/4

Αναδρομές: Το Πραξικόπημα της 21ης Απριλίου 1967

Στρατιωτικό κίνημα, που εξερράγη τα ξημερώματα τις 21ης Απριλίου 1967, με επικεφαλής τον ταξίαρχο Στυλιανό Παττακό και τους συνταγματάρχες Γεώργιο Παπαδόπουλο και Νικόλαο Μακαρέζο. Κατέλυσε το δημοκρατικό πολίτευμα στην Ελλάδα και επέβαλλε μία στυγνή δικτατορία, που διήρκεσε επτά χρόνια.

Η χώρα την εποχή εκείνη βρισκόταν ουσιαστικά σε προεκλογική περίοδο. Οι εκλογές είχαν προκηρυχθεί για τις 28 Μαΐου και την εξουσία ασκούσε από τις 3 Απριλίου η ΕΡΕ, με πρωθυπουργό τον αρχηγό της Παναγιώτη Κανελλόπουλο, έχοντας τη συναίνεση του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης Γεωργίου Παπανδρέου και του Βασιλιά Κωνσταντίνου. Γεγονός των ημερών ήταν η συναυλία των Rolling Stones στο γήπεδο του Παναθηναϊκού (17 Απριλίου), που όμως διαλύθηκε από την Αστυνομία, προς μεγάλη απογοήτευση των αθηναίων ροκάδων, που θα έβλεπαν ένα συγκρότημα - θρύλο στην ακμή της δημιουργικότητάς του.


Διάχυτη ήταν η πεποίθηση ότι τις επερχόμενες εκλογές θα κέρδιζε η Ένωση Κέντρου και θα επανερχόταν θριαμβευτικά στην εξουσία υπό τον Γεώργιο Παπανδρέου. Πολλοί ήλπιζαν ότι θα ετίθετο ένα τέλος στη διετή πολιτική ανωμαλία, που έμεινε στην ελληνική ιστορία ως «Αποστασία» και σηματοδοτήθηκε με την παραίτηση του λαοπρόβλητου πρωθυπουργού Γεωργίου Παπανδρέου (είχε λάβει το 52,2% στις εκλογές του 1964) στις 15 Ιουλίου 1965, μετά τη σύγκρουσή του με τον βασιλιά Κωνσταντίνο.


Στα δεξιότερα του πολιτικού φάσματος, ένα τμήμα της ΕΡΕ ζητούσε ένα «λοχία» για να σώσει τη χώρα από τον αναρχοκομμουνισμό. Για τη μετεμφυλιακή Δεξιά της προδικτατορικής περιόδου, κομμουνιστές ήταν εν ευρεία εννοια και οι κεντρώοι και οπωσδήποτε ο απρόβλεπτος Ανδρέας Παπανδρέου, που ήταν το ανερχόμενο αστέρι στην πολιτική σκηνή και εκινείτο αριστερότερα από το κόμμα του, την Ένωση Κέντρου.


 
 
Οι στρατηγοί, το Παλάτι, κάποιοι πολιτικοί της Δεξιάς και οι Αμερικανοί καλόβλεπαν μία μικρής διάρκειας συνταγματική εκτροπή, που θα επανέφερε την πολιτική κατάσταση στη σωστή ρότα, δηλαδή στην εναλλαγή στην εξουσία της Δεξιάς και ενός μετριοπαθούς Κέντρου. «Η Χούντα των Στρατηγών» έμεινε στα σχέδια, καθώς τους πρόλαβαν με το πραξικόπημα της 21ης Απριλίου οι μικροί αξιωματικοί, με πρόσχημα τον κομμουνιστικό κίνδυνο. Τέτοια περίπτωση δεν διαφαινόταν στον ορίζοντα, καθώς η ΕΔΑ, που εκπροσωπούσε την κομμουνιστική Αριστερά (το ΚΚΕ ήταν εκτός νόμου), κινούνταν στο 11,80% των ψήφων στις εκλογές του 1964, σε σχέση με το 24,43% του 1958.


Πρέπει, όμως, να συνυπολογίσουμε ότι βρισκόμασταν 17 χρόνια από τη λήξη του Εμφυλίου Πολέμου και στην κορύφωση του Ψυχρού Πολέμου, όσον αφορά τον διεθνή περίγυρο. Ο στρατός ήταν πανίσχυρος, με παράδοση επεμβάσεων τον 20ο αιώνα, οι Αμερικανοί θεωρούσαν φέουδό τους την Ελλάδα, το δεξιό παρακράτος ήταν ισχυρό (Δολοφονία Λαμπράκη) και το Παλάτι ήταν ένας αυτόνομος πόλος εξουσίας, «που δεν βασίλευε, αλλά κυβερνούσε». Οι πολιτικοί που κυβέρνησαν αυτά τα 17 χρόνια (Πλαστήρας, Παπάγος, Καραμανλής και Παπανδρέου), ασχολήθηκαν κυρίως με την ανοικοδόμηση της χώρας και την οικονομική ανάπτυξη, παρά με το «βάθεμα και το πλάτεμα» των δημοκρατικών θεσμών και την εξάλειψη των μνημών του Εμφυλίου.

Το πραξικόπημα, «Επανάσταση» για τους θιασώτες του, εκδηλώθηκε τις πρώτες πρωινές ώρες της 21ης Απριλίου. Λίγες ώρες πριν, είχε ολοκληρωθεί η συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου και τα μέλη του αποχώρησαν για τα σπίτια τους, χωρίς να έχουν ιδέα για το τι θα επακολουθούσε. Ανάμεσά τους και ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας, Παναγιώτης Παπαληγούρας.

Η τριάδα των Παπαδόπουλου, Παττακού και Μακαρέζου, μπορεί να ήταν άσοι στη συνωμοσία, αλλά εκμεταλλεύτηκαν τον βαθύ ύπνο των δημοκρατικών κυβερνήσεων και φρόντισαν να τοποθετήσουν στις πιο νευραλγικές θέσεις του στρατεύματος ανθρώπους μυημένους στα σχέδιά τους. Τους βοήθησε, επίσης, το γεγονός ότι μέσα στην Αθήνα υπήρχαν μεγάλες μάχιμες μονάδες, όπως το Κέντρο Εκπαιδεύσεως Τεθωρακισμένων, που βρισκόταν στη σημερινή Πολυτεχνειούπολη, με διοικητή τον ταξίαρχο Παττακό.

21 Απριλίου 1967: Τα τανκς της χούντας στους δρόμους της ΑθήναςΑπό εκεί βγήκαν τα πρώτα τανκς στις 2 τα ξημερώματα, για να καταλάβουν όλα τα στρατηγικά σημεία της πρωτεύουσας (Βουλή, Υπουργεία, ΕΙΡ, ΟΤΕ, Ανάκτορα). Την ίδια ώρα, ο συνταγματάρχης Ιωάννης Λαδάς εξαπέλυε πιστές στο κίνημα δυνάμεις για να συλλάβουν το σύνολο της πολιτικής και στρατιωτικής ηγεσίας. Οι πραξικοπηματίες έβαλαν σε εφαρμογή το ΝΑΤΟικό σχέδιο «Προμηθεύς», για την αντιμετώπιση του κομμουνιστικού κινδύνου, με αποτέλεσμα να κινηθούν όλες οι στρατιωτικές μονάδες της Αττικής. Μεγάλη ήταν η συμβολή του διοικητή της Σχολής Ευελπίδων, Δημήτρη Ιωαννίδη, ο οποίος κινητοποίησε το τάγμα της σχολής και τη Στρατιωτική Αστυνομία (ΕΣΑ).

Μία από τις πρώτες ενέργειες των συνωμοτών ήταν να συλλάβουν τον αρχηγό του ΓΕΣ αντιστράτηγο Σπαντιδάκη και να τον αντικαταστήσουν με τον ομοιόβαθμό του Οδυσσέα Αγγελή, που ήταν μυημένος στο κίνημα. Ο νέος αρχηγός του Στρατού έδωσε εντολή σε όλους του μεγάλους στρατιωτικούς σχηματισμούς να εφαρμόσουν το σχέδιο «Προμηθεύς» κι έτσι να εξασφαλισθεί η υπακοή του στρατεύματος σε όλη τη χώρα.

Η μοναδική ενέργεια για να αντιμετωπιστεί εγκαίρως το πραξικόπημα έγινε από την πλευρά του Υπουργού Δημόσιας Τάξης, Γεωργίου Ράλλη, ο οποίος προσπάθησε να επικοινωνήσει με τον ταξίαρχο Ορέστη Βιδάλη για να κινητοποιήσει το Γ' Σώμα Στρατού στη Θεσσαλονίκη. Δεν πρόλαβε, αφού το σχέδιο «Προμηθεύς» είχε ήδη τεθεί σε εφαρμογή, με αποτέλεσμα ο ταξίαρχος Βιδάλης να μην λάβει ποτέ το σήμα του Γεωργίου Ράλλη.

Ο αιφνιδιασμός ήταν πλήρης και στις 3:30 τα ξημερώματα της 21ης Απριλίου το στρατιωτικό κίνημα είχε επικρατήσει και μάλιστα αναίμακτα. Νωρίς το πρωί, το ραδιόφωνο ΕΙΡ έπαιζε εμβατήρια και δημοτικά άσματα και οι αγουροξυπνημένοι Έλληνες άκουγαν τα πρώτα «Αποφασίζομεν και Διατάζομεν» των δικτατόρων, που ήταν η απαγόρευση των συγκεντρώσεων άνω των τριών ατόμων. Με συντακτική πράξη κατά τη διάρκεια της ημέρας ανεστάλησαν οι διατάξεις του Συντάγματος και ματαιώθηκαν οι εκλογές της 28ης Μαΐου 1967.

Αιφνιδιασμένοι από τις εξελίξεις φαίνεται να ήταν και οι Αμερικανοί, που δεν περίμεναν την κίνηση του Παπαδόπουλου. Τον πρεσβευτή των ΗΠΑ στην Αθήνα Φίλιπ Τάλμποτ ξύπνησε ο ανιψιός του πρωθυπουργού Κανελλόπουλου, Διονύσης Λιβανός, και του ανακοίνωσε την είδηση. Όταν μετά από λίγες μέρες ο Τάλμποτ είπε στο σταθμάρχη της CIA στην Αθήνα, Τζακ Μέρι, ότι το πραξικόπημα της 21ης Απριλίου ήταν ο βιασμός της Ελληνικής Δημοκρατίας, αυτός του απάντησε κυνικά: «Μα, πως είναι δυνατόν να βιάσεις μία πόρνη;..»

H ορκομωσια της κυβέρνησης Κωνσταντίνου ΚόλλιαΜόνο δύο πρωινές εφημερίδες πρόλαβαν να περιλάβουν στην ύλη τους την εκδήλωση του πραξικοπήματος. Η «Καθημερινή» στην πρώτη της σελίδα είχε ένα μονόστηλο με τίτλο «Την 2αν πρωινήν εξερράγη στρατιωτικόν κίνημα. Συνελήφθησαν πολιτικοί άνδρες», ενώ η «Αυγή» πάνω από τον τίτλο της έγραφε: «Συνελήφθησαν από στρατιωτικούς οι Μ. Γλέζος, Λ. Κύρκος, Α. Παπανδρέου. Ασυνήθιστες κινήσεις στρατιωτικών και αστυνομικών δυνάμεων».

Στις 7 το πρωί, η ηγεσία των πραξικοπηματιών επισκέφθηκε στα Ανάκτορα του Τατοΐου τον Κωνσταντίνο και του ζήτησε να ορκίσει την κυβέρνησή τους. Η περιοχή ήταν περικυκλωμένη από τανκς για να μην υπάρξει περίπτωση δυναμικής αντίδρασης από τον άνακτα. Ο βασιλιάς, παρά την προτροπή του συλληφθέντα πρωθυπουργού Παναγιώτη Κανελλόπουλου να αντισταθεί, συμβιβάστηκε μαζί τους «για να μην χυθεί αίμα ελληνικό» και αργά το απόγευμα όρκισε την κυβέρνηση, με πρωθυπουργό τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Κωνσταντίνο Κόλλια. Επρόκειτο βέβαια για πρωθυπουργό - μαριονέτα, αφού τα νήματα κινούσε ο ισχυρός άνδρας του κινήματος, συνταγματάρχης Γεώργιος Παπαδόπουλος. Ο συλληφθείς και αποπεμφθείς αρχηγός του ΓΕΣ Γρηγόριος Σπαντιδάκης, άνθρωπος του βασιλιά, όπως και ο Κόλλιας, προσχώρησε στους κινηματίες και ανέλαβε Υπουργός Εθνικής Άμυνας.

Την ίδια μέρα άρχισαν και οι συλλήψεις απλών πολιτών, ενώ είχαμε και τα πρώτα θύματα. Τα όργανα της Χούντας δολοφονούν στον Ιππόδρομο, που είχε μετατραπεί σε στρατόπεδο συγκέντρωσης, το στέλεχος της ΕΔΑ Παναγιώτη Ελή, ενώ ένας στρατιώτης πυροβολεί τη νεαρή Αθηναία Μαρία Καλαυρά, γιατί δεν υπάκουσε στις διαταγές του. Δέκα ημέρες αργότερα, η Χούντα ανακοίνωσε ότι οι συλληφθέντες ανέρχονταν σε 6509 άτομα, στη συντριπτική τους πλειονότητα αριστερών πεποιθήσεων.

Η Ελλάδα από την 21η Απριλίου 1967 μπήκε στο «γύψο», κατά την έκφραση του Παπαδόπουλου, για 7 χρόνια, 3 μήνες και 3 μέρες. Η Δικτατορία κατέρρευσε σαν χάρτινος πύργος στις 23 Ιουλίου 1974, μετά το εγκληματικό πραξικόπημα στην Κύπρο και την τουρκική εισβολή στη Μεγαλόνησο. Η κατάργηση των στοιχειωδών ελευθεριών, οι φυλακές, οι εξορίες και τα βασανιστήρια, οι δολοφονίες των αντιπάλων του καθεστώτος, ο πνευματικός και πολιτιστικός μεσαίωνας, αλλά και η Κυπριακή τραγωδία, καταγράφουν τη Χούντα των Συνταγματαρχών ως μία από τις μελανότερες στιγμές της σύγχρονης ελληνικής ιστορίας. 
 
 
απο το sansimera

Ο Γιάννης Σηφάκης σε Αρσένι και Εξαπλάτανο με αγρότες και κτηνοτρόφους για ίδρυση οργανώσεων και ομάδων παραγωγών

Ο Γιάννης Σηφάκης σε Αρσένι και Εξαπλάτανο με αγρότες και κτηνοτρόφους για την ίδρυση οργανώσεων και ομάδων παραγωγών

Η Έδεσσα πρότυπο στο δημοτικό φωτισμό

Σε μία ιδιαίτερα σημαντική εκδήλωση που διοργανώθηκε από το Ταμείο Παρακαταθηκών & Δανείων σε συνεργασία με το Κέντρο Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας, με θέμα: «Παρουσίαση ολοκληρωμένου προγράμματος χρηματοδότησης των Ο.Τ.Α. Α’ & Β’ Βαθμού, για την ενεργειακή αναβάθμιση των δικτύων του δημοτικού οδοφωτισμού», συμμετείχε ο Δήμαρχος Έδεσσας κ. Δημήτρης Γιάννου.

Στην εκδήλωση συμμετείχαν οι Υπουργοί Εσωτερικών κ. Πάνος Σκουρλέτης και Ενέργειας & Περιβάλλοντος κ. Γιώργος Σταθάκης, εκπρόσωποι της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων και πολλών Δήμων που έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον για αλλαγή του δημοτικού τους φωτισμού. 

Στην ημερίδα παρουσιάστηκε το πρόγραμμα χρηματοδότησης των ΟΤΑ για την ενεργειακή αναβάθμιση των δικτύων του δημοτικού οδοφωτισμού, που υλοποιεί το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων, σε συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων και με την τεχνική υποστήριξη του Κέντρου Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας. Το πρόγραμμα αφορά συνολικά 200 εκατομμύρια ευρώ, ενώ καλύπτεται το 100% της επένδυσης στον δημοτικό οδοφωτισμό. 

Ο Δήμος Έδεσσας αποτελεί τον δήμο - πρότυπο του προγράμματος, καθώς είναι ο πρώτος δήμος που έχει λάβει χρηματοδότηση και βρίσκεται σε προχωρημένο στάδιο υλοποίησης του προγράμματος. Ουσιαστικά έχει ολοκληρωθεί το πρώτο στάδιο του διαγωνισμού με τη διαδικασία υποβολής των προτάσεων, χωρίς ενστάσεις μέχρι τώρα, ενώ αναμένεται η ολοκλήρωση του διαγωνισμού και η ανάδειξη του αναδόχου προκειμένου να ολοκληρωθεί το πολύ σημαντικό έργο της αντικατάστασης του συνόλου του δημοτικού οδοφωτισμού στο Δήμο Έδεσσας. 

Ο Δήμαρχος Έδεσσας κλήθηκε να παρουσιάσει στους συνέδρους τους στόχους του δήμου σχετικά με το πρόγραμμα και ανέφερε μεταξύ άλλων ότι "Ο Δήμος Έδεσσας πέρασε μία μακρά περίοδο νοικοκυρέματος των οικονομικών του, καθώς αναγκαστήκαμε να αποπληρώσουμε περίπου 15 εκατομμύρια ευρώ παλαιών οφειλών. Τώρα μπαίνουμε σε νέα φάση, τολμώ να πω σε τροχιά ανάπτυξης, με την αξιοποίηση Ευρωπαϊκών και χρηματοδοτικών προγραμμάτων που διεκδικούμε δυναμικά και βρισκόμαστε σε πολύ ικανοποιητικό σημείο". 

Ο Δήμος Έδεσσας έχει λάβει χρηματοδότηση της τάξης των 2,1 εκατομμυρίων ευρώ το μεγαλύτερο μέρος των οποίων θα διατεθεί για την αλλαγή του δημοτικού οδοφωτισμού, μέσω του διαγωνισμού που βρίσκεται σε εξέλιξη, ενώ το υπόλοιπο ποσό θα διατεθεί για την κατασκευή του νέου γηπέδου της πόλης. 

Οι στόχοι που επιτυγχάνονται με την αντικατάσταση των υφιστάμενων λαμπτήρων δημοτικού οδοφωτισμού είναι η μεγάλη εξοικονόμηση ενέργειας και χρηματικών πόρων, η προστασία του περιβάλλοντος, η μείωση του ενεργειακού αποτυπώματος του Δήμου Έδεσσας, αλλά και η βελτίωση του οδοφωτισμού που συνεπάγεται βελτίωση της ποιότητας ζωής και του αισθήματος ασφάλειας των κατοίκων του Δήμου Έδεσσας. 

Ειδικά σε ότι αφορά στη μείωση του ενεργειακού αποτυπώματος πρέπει να επισημανθεί ότι ο Δήμος Έδεσσας θα είναι από τους πρώτους Δήμους της Ευρωπαϊκής Ένωσης που, σύμφωνα με τα στοιχεία, θα πιάσει το στόχο του Συμφώνου των Δημάρχων για μείωση του 20% των εκπομπών ενέργειας μέχρι το 2020. Το γεγονός αυτό, πέρα από την αυτονόητη περιβαλλοντική του σημασία, ανοίγει το δρόμο για διεκδίκηση κονδυλίων για την υλοποίηση περισσότερων δράσεων ανάπτυξης και προστασίας του περιβάλλοντος για το Δήμο Έδεσσας, ο οποίος θα έχει επιδείξει αξιοσημείωτη βελτίωση στις περιβαλλοντικές του επιδώσεις. 

Παράλληλα, η κατασκευή του νέου γηπέδου στις παρυφές της πόλης αποτελεί ένα από τα παλιότερα αιτήματα της τοπικής κοινωνίας, που θα λειτουργήσει συνδυαστικά με την υλοποίηση του μεγάλου έργου για την ενοποίηση του ιστορικού με το εμπορικό κέντρο της πόλης, που έχει ήδη εγκριθεί από το ΕΣΠΑ. 

Ο συνδυασμός αυτών των έργων ανάπτυξης και περιβαλλοντικής προστασίας θα δώσει στο Δήμο Έδεσσας αφενός σημαντική προβολή λόγω της καλύτερης δυνατής αξιοποίησης της χρηματοδότησης του Ταμείου Παρακαταθηκών και δανείων και αφετέρου σημαντικές υποδομές για τη βελτίωση των αναπτυξιακών προοπτικών, της ποιότητας ζωής των πολιτών και την περιβαλλοντική προστασία.απο το Meapopsi.gr

Η νέα Γ’ Εθνική

Το πρωτάθλημα 2017-18 θα έχει 8 ομίλους και 109-110 ομάδες

Δείτε όλο τον αγώνα ΦΟΑ Sons VS ΦΟΑ Dads [ΒΙΝΤΕΟ]

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα (17/4) ένας διαφορετικός αγώνας για φιλανθρωπικό σκοπό, μεταξύ του παιδικού τμήματος του Φ.Ο. Αριδαίας και των μπαμπάδων τους στο ΔΑΚ Αριδαίας.

Αφιέρωμα: Μασίστας, ένας από τους παλαιότερους χαρακτήρες της μεγάλης οθόνης

Ένας από τους παλαιότερους χαρακτήρες της μεγάλης οθόνης, δημιουργία του ιταλικού κινηματογράφου. Πρωτοεμφανίστηκε στις 18 Απριλίου 1914 στο ψευδο-ιστορικό δράμα του Τζιοβάνι Παστρόνε «Καμπίρια». Ο Μασίστας ήταν προσωποποίηση του άνδρα με την ανεπανάληπτη δύναμη, που φέρει σε πέρας ηρωικά κατορθώματα, αδιανόητα για τον κοινό άνθρωπο. Στην Ελλάδα, η λέξη μασίστας χαρακτηρίζει τον πολύ δυνατό άνδρα («αυτός είναι μασίστας») και ταυτίστηκε με τους λαϊκούς τύπους του πεζοδρομίου, όπως ο Κουταλιανός, ο Σαμψών και ο Τζίμης Αρμάος.

Τον χαρακτήρα του Μασίστα δημιούργησε ο ιταλός δημοσιογράφος και λογοτέχνης Γκαμπριέλε Ντ’ Ανούντσιο - λαμπρός ποιητής, αλλά και επιφανής φασίστας- για τις ανάγκες της ταινίας του Παστρόνε, που θεωρείται μία από τις σημαντικότερες δημιουργίες του πρώιμου ιταλικού σινεμά, ιδίως για τα τεχνικά της επιτεύγματα. Η λέξη έχει ελληνική καταγωγή και προέρχεται από το επίθετο «μακίστιος», που σημαίνει τον προερχόμενο από την πόλη Μάκιστο της Ήλιδας. Εκεί φαίνεται ότι υπήρχε το ιερό του Μακιστίου Ηρακλέους, όπως αναφέρει ο Στράβων στα «Γεωγραφικά» του. Την πόλη, σύμφωνα με την παράδοση έκτισε ο Μάκιστος, τρίτο παιδί του βασιλιά του Ορχομενού Αθάμα και της θεάς Νεφέλης.

Ο Μασίστας του Παστρόνε, με μυώδη μπράτσα και πλατύ στέρνο, ήταν σκλάβος και στην πρώτη του αποστολή κλήθηκε να σώσει τη ρωμαία πριγκίπισσα Καμπίρια, που ήταν αιχμάλωτη του βασιλιά της Καρχηδόνας και ο οποίος σκόπευε να τη θυσιάσει στον ανάλγητο θεό Μολώχ. Ο πρώτος διδάξας του Μασίστα ήταν ο ιταλός ηθοποιός Μπαρτολομέο Πάγκανο, που τυποποίησε τον ρόλο. Λέγεται ότι ακόμη και ο Μουσολίνι προσπάθησε να τον μιμηθεί. Κατά τη διάρκεια της μεγάλης πορείας προς τη Ρώμη (1922), αντέγραψε το αγέρωχο περπάτημα, με το σαγόνι ψηλά και τον τρόπο με το οποίο κοιτούσε τον κόσμο κάτω από τα υψωμένα φρύδια του.

Ο ρόλος του Μασίστα ήταν καθοριστικός στην επιτυχία της «Καμπίρια», με αποτέλεσμα ο ήρωας να αυτονομηθεί και να πρωταγωνιστήσει σε σειρά ταινιών, από το 1915 έως το 1926 (26 βουβές ταινίες) και από το 1960 έως το 1965 (25 ομιλούσες ταινίες).
 
 
 
απο το sansimera.gr

Ανακοίνωση ΦΟΑ για το χαμό του Νίκου Πακαλίδη

Πενθούμε το χαμό του Νίκου Πακαλίδη, ενός εκλεκτού μέλους της οικογένειας του Φ.Ο.Αριδαίας, με πλούσια αθλητική δράση και πολυποίκιλη προσφορά.

Υπήρξε αθλητής του τμήματος Στίβου και Άρσης Βαρών καθώς επίσης και πρωτεργάτης πολλών πρωτοβουλιών που ανέλαβε ο σύλλογος.

Ήταν δίπλα σ΄ όλους τους προπονητές. Βοηθούσε με τις γνώσεις του, τους νέους αθλητές, τους ενθάρρυνε ψυχολογικά και τους στήριζε συνεχώς και για το λόγο αυτό ήταν ιδιαίτερα αγαπητός.
Η ανιδιοτελής του προσφορά, ήταν το βασικό του γνώρισμα. Το αποτύπωμα του έργου του, θα μείνει ανεξίτηλο στη μνήμη μας.

Αφήνει πίσω του σύζυγο, τη μονάκριβη κόρη του, συγγενείς & αγαπημένα πρόσωπα. Τους εκφράζουμε τα βαθιά μας συλλυπητήρια και να έχουν δύναμη, υγεία και αντοχές για να τον θυμούνται πάντα.

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *