Παρασκευή 7 Οκτωβρίου 2016

Διπλή ζωή...

ΔΙΠΛΗ ΖΩΗ - Ποίημα του Γιώργου Σαμαρτζίδη για το ialmopia.gr

Μαθήματα αγιογραφίας στην Έδεσσα

Αρχίζουν τα μαθήματα Αγιογραφίας στην Έδεσσα για το διδακτικό έτος 2016-17.

Δ. Ασβεστόπουλος: "Μεταφέρουμε τους προβληματισμούς των δημοτών"

Επικριτικός ήταν ο επικεφαλής της ελάσσονος αντιπολίτευσης Δημήτρης Ασβεστόπουλος στις δηλώσεις του Δημάρχου Αλμωπίας Δημήτρη Μπίνου στο Δημοτικό συμβούλιο. 

Κ.Π. ΟΡΑΜΑ: Σεμινάρια στην Έδεσσα με τίτλο «Περιμένοντας τον Πελαργό…»

ΕΝΑΡΞΗ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟΥ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΚΑΙ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ
ΓΙΑ ΕΓΚΥΜΟΝΟΥΣΕΣ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΣΤΗΝ ΈΔΕΣΣΑ 

Ο Γιάννης Σηφάκης στο Μέγαρο Μαξίμου - Σύντομη συζήτηση με τον πρωθυπουργό και Υπουργούς για σοβαρά θέματα της Πέλλας


 
 Ο Γιάννης Σηφάκης παρευρέθη στο Μέγαρο Μαξίμου για "χαλαρό" ποτό με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα και όλη την κοινοβουλευτική ομάδα μετά από προσκληση του πρωθυπουργού. Συζήτησε  για λίγο με τον πρωθυπουργό κάποια βασικά θέματα προτεραιότητας της Πέλλας και πιο αναλυτικά με τους παριστάμενους Υπουργούς, κυρίως με τους Υπουργούς Αγροτικής Ανάπτυξης Βαγγ. Αποστόλου, Εξωτερικών Νίκο Κοτζιά, Υποδομών Χρήστο Σπίρτζη, Ενέργειας Πάνο Σκουρλέτη και Υγείας Ανδρέα Ξάνθο

Συνάντηση του Δημάρχου Αλμωπίας με τον Διοικητή της 3ης ΥΠΕ για το Κέντρο Υγείας Αριδαίας και τα Αγροτικά Ιατρεία

Τον Δήμο Αλμωπίας επισκέφθηκε ο Διοικητής της 3 ης Υγειονομικής Περιφέρειας Μακεδονίας κ. Γιώργος Κίρκος. Συγκεκριμένα, συνοδευόμενος από τον Δήμαρχο Αλμωπίας κ. Δημήτρη Μπίνο επισκέφθηκε το Κέντρο Υγείας Αριδαίας, όπου πραγματοποιήθηκε μία ιδιαίτερα εποικοδομητική συζήτηση που αφορούσε στα προβλήματα και τις δυσλειτουργίες που αντιμετωπίζει η πρωτοβάθμια ιατρική φροντίδα στην Αλμωπία. 

Αργότερα, ο κ. Κίρκος επισκέφθηκε το Δημαρχείο όπου πραγματοποίησε συνάντηση εργασίας με τον Δήμαρχο Αλμωπίας κ. Δημήτρη Μπίνο και συζητήθηκαν σημαντικά ζητήματα. Ο Δήμαρχος εξέφρασε την πεποίθηση του ότι το Κέντρο Υγείας Αριδαίας και τα Αγροτικά Ιατρεία θα πρέπει να ενδυναμωθούν, καθώς η περιοχή μας είναι Ακριτική, έχει μεγάλη έκταση και ταυτόχρονα την επισκέπτεται ένας μεγάλος αριθμός τουριστών. Παράλληλα, ο Δήμαρχος υπογράμμισε ότι για την περιοχή μας έχει μεγάλη σημασία και το Νοσοκομείο Έδεσσας το οποίο θα πρέπει να ξεπεράσει τα προβλήματα που αντιμετωπίζει και να παρέχει ακόμα καλύτερες υπηρεσίες, καθώς είναι ουσιαστικά αυτό που εξυπηρετεί τους κατοίκους της περιοχής μας μιας και εκεί καταλήγουν τα περισσότερα περιστατικά που χρήζουν δευτεροβάθμιας ιατρικής περίθαλψης. 

Ο Διοικητής της ΥΠΕ συμφώνησε με τον Δήμαρχο ότι τόσο το Κέντρο Υγείας Αριδαίας όσο και τα Αγροτικά Ιατρεία επιτελούν ένα σπουδαίο έργο και τον ευχαρίστησε που ο Δήμος συνδράμει με όσα μέσα διαθέτει, ενώ παράλληλα συμφώνησε με τον Δήμαρχο ότι θα πρέπει να ενισχυθεί και το Νοσοκομείο Έδεσσας και του έκανε γνωστό ότι προκηρύχθηκαν ήδη οκτώ θέσεις γιατρών που θα ενισχύσουν το έργο του.


Ανεξερεύνητο «διαμάντι» η πλούσια θρησκευτική και ιστορική κληρονομιά της Αλμωπίας: Ο Άγιος Δημήτριος στο Αετοχώρι [ΕΙΚΟΝΕΣ]

Ένας πραγματικός πολιτιστικός θησαυρός που το τελευταίο διάστημα έλκει όλο και περισσότερους επισκέπτες, βρίσκεται στην περιοχή του Δήμου Αλμωπίας. Ιστορικές εκκλησίες και μονές και άλλοι βυζαντινοί χώροι, το λαογραφικό μουσείο που βρίσκεται στην περιοχή των λουτρών και το μουσείο φυσικής ιστορίας στην Αριδαία, περιμένουν να τα ανακαλύψετε και υπόσχονται να μην αφήσουν κανέναν ασυγκίνητο, ενώ μπορούν να συνδυαστούν άνετα τουριστικά, με το «κυρίως πιάτο» της περιοχής, τα ιαματικά λουτρά του Πόζαρ.

Θανάσιμη πτώση στο όρος Βόρας - Καϊμακτσαλάν. Κατέληξε ο άτυχος άνδρας

Θανάσιμη πτώση στο όρος Βόρας - Καϊμακτσαλάν σημειώθηκε το μεσημέρι της Πέμπτης (6-10-2016) σε ορεινή περιοχή του Όρους Βόρας στην Πέλλα.

Δ. Μπίνος: "Η Αριδαία γίνεται Ευρωπαϊκή πόλη"

Στο δημοτικό συμβούλιο Αλμωπίας ενημέρωσε για τα τεκταινόμενα ο Δήμαρχος Αλμωπίας Δημήτρης Μπίνος ο οποίος αναφέρθηκε αρχικά στην επίσκεψη του Προέδρου της Σερβίας και του Προέδρου των Σέρβων της Βοσνίας στο Σέρβικο μνημείο στο βουνό Βόρρας. 

Γ. Κετικίδης: "Με παρέμβαση μας ο Δήμος Αλμωπίας τέθηκε σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης"

Στις κατηγορίες της αντιπολίτευσης για απουσία του Δήμου κατά τα έντονα καιρικά φαινόμενα, απάντησε κατά τη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Αλμωπίας ο αντιδήμαρχος τεχνικών υπηρεσιών Γιάννης Κετικίδης.

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *