Τετάρτη 22 Νοεμβρίου 2017

Αφιέρωμα: Η ιστορία του S.O.S.

Εδώ και περίπου έναν αιώνα, το SOS αποτελεί το διεθνές σήμα κινδύνου. Πολλοί πιστεύουν ότι προέρχεται από τα αρχικά των αγγλικών λέξεων «Save Our Souls» (σώστε τις ψυχές μας) ή «Save Our Ship» (σώστε το πλοίο μας). Στην πραγματικότητα, επιλέχθηκε επειδή ήταν πολύ εύκολο, ακόμη και για τους αμύητους στον κώδικα Μορς, να το χρησιμοποιήσουν ή να το αναγνωρίσουν, έστω και με παρεμβολές. Απαρτίζεται από τρεις συνεχόμενες τελείες, τρεις παύλες και τρεις τελείες (...---...) .


Το πρώτο σήμα κινδύνου ήταν το CQD. Προτάθηκε από τον εφευρέτη του ασυρμάτου Γκουλιέλμο Μαρκόνι και υιοθετήθηκε το 1904. Ωστόσο, δεν χρησιμοποιήθηκε για πολύ. Στο Διεθνές Συνέδριο Ασύρματης Τηλεγραφίας, που διοργανώθηκε στις 22 Νοεμβρίου του 1906 στο Βερολίνο, επικράτησε η γερμανική πρόταση για το SOS. Επισήμως, η απόφαση αυτή επικυρώθηκε το 1908. Το σήμα κινδύνου CQD συνέχισε να χρησιμοποιείται για λίγα ακόμη χρόνια, κυρίως από τους Βρετανούς που το είχαν προτείνει πρώτοι.


Η πρώτη μεγάλη διάσωση κατόπιν εκπομπής σήματος κινδύνου CQD έγινε το 1909. Μετά τη σύγκρουση των πλοίων Republic και Florida, το Baltic, που έλαβε το μήνυμα, έσπευσε στην περιοχή και περισυνέλεξε τους 1.500 ναυαγούς. Η πιο γνωστή από τις πρώτες χρήσεις του SOS ήταν στη βύθιση του Τιτανικού, οι ασυρματιστές του οποίου το χρησιμοποίησαν σε συνδυασμό με τον παλιό σήμα κινδύνου.




απο το sansimera.gr

Εργασίες για το αποχετευτικό δίκτυο στην Αριδαία

Εργασίες για το αποχετευτικό δίκτυο στην Αριδαία. 

Έρευνα: Αν η μουσική σου προκαλεί ρίγη, τότε ο εγκέφαλός σου ίσως είναι ξεχωριστός!

Έχεις ποτέ την αίσθηση όταν ακούς κάποιο τραγούδι ότι πραγματικά σε ανατριχιάζει;

Ελλάδα, ιδού ο… καθρέφτης σου! [ΒΙΝΤΕΟ]

Όσα διαδραματίστηκαν στο Δημοτικό Συμβούλιο Μάνδρας, αποτελούν δυστυχώς αντανάκλαση όσων συμβαίνουν καθημερινά σε ολόκληρη την ελληνική κοινωνία. Γράφει ο Αλέξανδρος Σόμογλου.

Τι να κάνεις αν έφαγες πολλά γλυκά την προηγούμενη μέρα

Λίγο η στενοχώρια, η πλήξη, η αδυναμία σου φυσικά στην ζάχαρη και στους γλυκούς υπέροχους πειρασμούς μάλλον σε έκαναν να μην καταφέρεις να κρατηθείς και να φας περισσότερα γλυκά από ότι κανονικά έπρεπε. Και εκτός του ότι το έχεις μετανιώσει πικρά, αναρωτιέσαι πώς θα μπορέσεις να μπεις ξανά στους κανονικούς σου ρυθμούς.

Οι Τυροκόμοι του Δ.ΙΕΚ ΑΡΙΔΑΙΑΣ στην παραγωγική διαδικασία

Οι Τυροκόμοι του Δ.ΙΕΚ ΑΡΙΔΑΙΑΣ στην παραγωγική διαδικασία....στο Τυροκομείο ΤΣΕΡΚΕΖΟΣ!!!

Αναδρομές: Τζον Κένεντι 1917 –1963

Ο Τζον Φιτζέραλντ Κένεντι, ο 35oς κατά σειρά πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής, γεννήθηκε στο Μπρουκλάιν της Μασαχουσέτης στις 29 Μαΐου 1917. 

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *