Παρασκευή 22 Δεκεμβρίου 2017

Ένα Χριστουγεννιάτικο παραμύθι...

Μια φορά και έναν καιρό, σε μία άχαρη σοφίτα ενός πλούσιου σπιτιού ήταν ένα κουτί, γεμάτο ξεχωριστά, ολόχρυσα, Χριστουγεννιάτικα στολίδια. Ήταν μεγάλα παχουλά και φανταχτερά με κόκκινες κορδέλες να αγκαλιάζουν την μέση τους. Η οικογένεια τα φρόντιζε και πάντα τα στόλιζε στην από την πλευρά του δέντρου που βλέπει στο παράθυρο, έτσι ώστε όλοι να τα καμαρώνουν και να τα αντιλαμβάνονται.

Που πρέπει οι οδηγοί να χρησιμοποιήσουν αντιολισθητικές αλυσίδες στην Κεντρική Μακεδονία

Οι χαμηλές θερμοκρασίες και η χιονόπτωση συνεχίζεται και σήμερα σε πολλές περιοχές της Κεντρικής Μακεδονίας.

Ενας πανεύκολος χυμός, αντίδοτο για το φούσκωμα των γιορτών

Πόσα Χριστούγεννα και πόσες Πρωτοχρονιές έχουμε περάσει στο κρεβάτι, προσπαθώντας να χωνέψουμε τις ...κραιπάλες της προηγούμενης και της ίδιας μέρας!

To ποντικάκι που ήθελε να αγγίξει ένα αστεράκι - παραμύθι του Ευγένιου Τριβιζά [ΒΙΝΤΕΟ]

To ποντικάκι που ήθελε να αγγίξει ένα αστεράκι (ανέκδοτο παραμύθι του Ευγένιου Τριβιζά)

Επίδομα θέρμανσης 2018: Τα κριτήρια και οι δικαιούχοι

Εντός της ημέρας αναμένεται να βγει επίσημα η απόφαση για το επίδομα θέρμανσης 2018 αλλά και για τις ηλεκτρονικές αιτήσεις στο Taxisnet.

Η ιστορία του Κουραμπιέ

Γλύκισμα που υπάγεται στην κατηγορία του μπισκότου και παρασκευάζεται από αλεύρι, βούτυρο, αμύγδαλα κατά περίπτωση και είναι πασπαλισμένο με άχνη ζάχαρης. Είναι ένα από τα γλυκά που χαρακτηρίζουν την εορταστική περίοδο των Χριστουγέννων στην Ελλάδα, ενώ σε πολλές περιοχές της χώρας προσφέρεται στους προσκεκλημένους αμέσως μετά τη βάπτιση ενός παιδιού.

Ο κουραμπιές έλκει την καταγωγή του από την Περσία, όπου πρωτοεμφανίστηκε τον 7ο αιώνα, όταν η ζάχαρη διαδόθηκε στην περιοχή. Την πατρότητα του κουραμπιέ διεκδικεί και ο Λίβανος. Το γλύκισμα είναι διαδεδομένο στην Ελλάδα, την Τουρκία και τις Βαλκανικές χώρες. Ένα είδος κουραμπιέ με την ονομασία Πολβορόν (Polvorón) είναι διαδεδομένο στις ισπανόφωνες χώρες και το νότιο Τέξας.

Η λέξη «κουραμπιές» προέρχεται από την αλβανική kurabie ή gurabie (τουρκικά kurabiye και αραβικά qurabiya). Στην καθομιλουμένη «κουραμπιέ» αποκαλούμε τον νωθρό, τον μαλθακό ή τον ανόητο άνθρωπο. Στη στρατιωτική αργκό, «κουραμπιές» είναι ο απόλεμος στρατιώτης, αυτό που δεν μετέχει σε επιχειρήσεις, αλλά είναι αποσπασμένος σε γραφείο.

Οι Κομμωτές του ΙΕΚ ΑΡΙΔΑΙΑΣ σε επαγγελματικές κομμώσεις-χτενίσματα της ΚΥΑΝΑ στο Melies Boutique Hotel στα Λουτρά Πόζαρ!

Οι σπουδαστές Κομμωτικής του ΙΕΚ ΑΡΙΔΑΙΑΣ συμμετείχαν σε σεμινάριο της εταιρείας ΚΥΑΝΑ που αποτελεί σταθερό συνεργάτη του ΙΕΚ ΑΡΙΔΑΙΑΣ εδώ και πολλά χρόνια.

Συντάξεις: Δείτε ποιοι δικαιούνται να τις λάβουν κατά προτεραιότητα

Άμεση προτεραιότητα στην εξέταση αιτήσεων συνταξιοδότησης για συγκεκριμένες κατηγορίες πολιτών που αντιμετωπίζουν προβλήματα υγείας ή βρίσκονται σε οικονομική δυσπραγία δίνει ο Ενιαίος Φορέας Κοινωνικής Ασφάλισης.

Γιορτή της Π.Ε. Κεντρικής Μακεδονίας για τα παιδιά της παιδιατρικής και παιδοογκολογικής κλινικής του ΑΧΕΠΑ

Δώρα, στολίδια και ευχές μοίρασε σήμερα ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας στην εορταστική χριστουγεννιάτικη εκδήλωση για τα παιδιά που νοσηλεύονται στην Παιδιατρική και Παιδοογκολογική Κλινική του νοσοκομείου ΑΧΕΠΑ της Θεσσαλονίκης.

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *