Τρίτη 29 Νοεμβρίου 2016

ΕΠΣ ΠΕΛΛΑΣ: Άρης Νησίου - Μακεδονικός Έδεσσας 1-2 [ΒΙΝΤΕΟ]

Σπουδαία και ιστορική νίκη, την πρώτη του στην Α' κατηγορία, πέτυχε την Κυριακή ο Μακεδονικός Έδεσσας στην έδρα του Άρη Νησίου με σκορ 1-2, σε ένα ματς με δραματικό φινάλε.

Ανακοίνωση επέκτασης χορηγικής συνεργασίας ΓΑΣ Έδεσσας και ΧΡΙΣΤΑΚΗΣ Α.Β.Ε.Ε.

Ο ΓΑΣ ΕΔΕΣΣΑΣ με χαρά ανακοινώνει την συνέχιση και επέκταση της χορηγικής συνεργασίας με την εταιρία ΧΡΙΣΤΑΚΗΣ Α.Β.Ε.Ε. που είναι από τους κορυφαίους παραγωγούς τυριού ΦΕΤΑ Π.Ο.Π. στην Ελλάδα και ο κορυφαίος στην παραγωγή τυριού ΜΠΑΤΖΟΣ Π.Ο.Π. παγκοσμίως. Η εταιρία έχει έδρα στο 3ο χιλιόμετρο Έδεσσας-Φλαμουριάς.

Η εταιρία ΧΡΙΣΤΑΚΗΣ Α.Β.Ε.Ε. θα αποτελεί τον μέγα χορηγό του συλλόγου μας. Μετά από απόφαση του Δ.Σ. του συλλόγου, ο ΓΑΣ Έδεσσας θα αναφέρεται ως « ΦΕΤΑ ΧΡΙΣΤΑΚΗΣ - ΓΑΣ ΕΔΕΣΣΑΣ » για την αγωνιστική χρονιά 2016-17. 

Το Δ.Σ. του « ΦΕΤΑ ΧΡΙΣΤΑΚΗΣ - ΓΑΣ ΕΔΕΣΣΑΣ» ευχαριστεί ολόψυχα τους αδελφούς Δημήτριο και Αναστάσιο Χριστάκη, για την πολύτιμη προσφορά τους στον σύλλογο μας.

Ανακοίνωση του Δήμου Αλμωπίας για την χιονόπτωση στην περιοχή μας

Σύμφωνα με έκτακτο δελτίο της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας αναμένεται επιδείνωση του καιρού σε όλη τη χώρα με χαμηλές θερμοκρασίες, παγετό και χιόνια.

Ένα ελληνικό ντοκιμαντέρ για την Ειδομένη ταξιδεύει στα φεστιβάλ του κόσμου

"Φαντάσματα Πλανιούνται Πάνω από την Ευρώπη". Το ελληνικό ντοκιμαντέρ προβλήθηκε ήδη στο διαγωνιστικό του Φεστιβάλ Μεσογειακού Κινηματογράφου του Μονπελιέ και κέρδισε το βραβείο στο φεστιβάλ ντοκιμαντέρ της Τζιχλάβα στην Τσεχία.

Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης: Πώς θα πάρετε τουλάχιστον 200 ευρώ το μήνα

«Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης»: Από 1-1-2017 αρχίζει, σε πανελλαδικό επίπεδο, η κατάθεση των αιτήσεων για τo Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης (ΚΕΑ). Το επίδομα θα δοθεί σε 700.000 δικαιούχους (εξασφαλίστηκαν 760 εκατ. ευρώ) που ζουν σε συνθήκες ακραίας φτώχειας.Το ανώτατο ποσό της εισοδηματικής ενίσχυσης αντιστοιχεί σε 200 ευρώ το μήνα για έναν ενήλικα και σε 400 ευρώ για τετραμελή οικογένεια.

Οι αιτούντες θα μπορούν να υποβάλουν αίτηση αυτοπροσώπως στα ΚΕΠ ή στις υπηρεσίες Κοινωνικής Πρόνοιας των δήμων.

Εναλλακτικά θα μπορούν να υποβάλουν αίτηση για το πρόγραμμα χρησιμοποιώντας την ηλεκτρονική αίτηση που είναι διαθέσιμη στην ιστοσελίδα του ΚΕΑ (keaprogram.gr).

Η ένταξη των δικαιούχων στο ΚΕΑ μπορεί να γίνεται ανά πάσα στιγμή με κριτήριο το εισόδημά τους των τελευταίων έξι μηνών.

Όπως αναφέρουν «Τα Νέα», το όριο εισοδήματος για ένταξη στο πρόγραμμα ποικίλλει ανάλογα με το μέγεθος του νοικοκυριού.

Ένα άτομο που διαμένει μόνο του θα μπορεί να ενταχθεί στο πρόγραμμα αν το εισόδημά του κατά τους έξι μήνες πριν από την υποβολή της αίτησης ήταν κάτω από 1.200 ευρώ (δηλαδή 200 ευρώ ανά μήνα κατά μέσο όρο).

Τετραμελές νοικοκυριό αποτελούμενο από το σύζυγο, τη σύζυγο και δύο ανήλικα παιδιά θα μπορεί να ενταχθεί στο πρόγραμμα ΚΕΑ μόνο αν το συνολικό εισόδημά του είναι κάτω από 2.400 ευρώ κατά τους έξι μήνες πριν από την υποβολή της αίτησης.

Εκτός από τη διαμονή και το εισοδηματικό κριτήριο, η φορολογητέα αξία των ακινήτων που ανήκουν στο πρόσωπο που υποβάλλει αίτηση ατομικά δεν μπορεί να υπερβαίνει τις 90.000 ευρώ.

Για ένα τετραμελές νοικοκυριό αποτελούμενο από τον σύζυγο, τη σύζυγο και δύο ανήλικα παιδιά, η φορολογητέα αξία των ακινήτων δεν μπορεί να υπερβαίνει τις 135.000 ευρώ (για κάθε επιπλέον μέλος το όριο για τη φορολογήσιμη ακίνητη περιουσία αυξάνεται κατά 15.000 ευρώ).

Η μέγιστη φορολογητέα αξία των ακινήτων για κάθε νοικοκυριό είναι 150.000 ευρώ.

Οι δικαιούχοι του Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης θα έχουν παράλληλα και την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη των ανασφάλιστων, παροχή σχολικών γευμάτων για τα παιδιά και κοινωνικό τιμολόγιο σε ρεύμα και νερό.

Η πλατφόρμα του ΚΕΑ θα είναι συνδεδεμένη με όλα πληροφοριακά συστήματα και θα είναι πολύ εύκολο να συμπληρωθεί.

Με την ολοκλήρωση της συμπλήρωσής της θα γίνεται γνωστό στον αιτούμενο αν δικαιούται να ενταχθεί στο πρόγραμμα.

 
 
www.newsbomb.gr

Ολοκληρώθηκε η συντήρηση στο εσωτερικό τμήμα του Δημοτικού Σχολείου Εξαπλατάνου

Ολοκληρώθηκε η συντήρηση στο εσωτερικό τμήμα του κτιρίου που βρίσκεται μέσα στον αύλειο χώρο του Δημοτικού Σχολείου Εξαπλατάνου και το οποίο θα λειτουργήσει ως αίθουσα πολλαπλών χρήσεων. Τις προηγούμενες μέρες ο Δήμαρχος Αλμωπίας κ. Δημήτρης Μπίνος πραγματοποίησε επίσκεψη στο Δημοτικό Σχολείο Εξαπλατάνου, όπου υλοποιήθηκε αυτό το σημαντικό έργο. Ένα κτήριο που επί χρόνια αποτελούσε μνημείο εγκατάλειψης και η μόνη χρήση του ήταν η αποθήκευση διάφορων αντικειμένων. 
 
 
 
Το έργο περιλαμβάνει τη διαμόρφωση και τη στρώση του δαπέδου με πλακάκια, την τοποθέτηση κουφωμάτων, τη συντήρηση και ελαιοχρωματισμό του εσωτερικού χώρου, ενώ απομένει ο φωτισμός και ο εξωτερικός ελαιοχρωματισμός. Ο Δήμαρχος τον περασμένο Φεβρουάριο δεσμεύτηκε ότι θα αλλάξει αυτή η εικόνα και ήδη ο εσωτερικός χώρος είναι έτοιμος και απομένει μόνο η τελική πινελιά με τον ελαιοχρωματισμό της εξωτερικής όψης, καθώς επίσης και κάποιες ακόμα μικρές παρεμβάσεις που θα ενισχύσουν τη λειτουργικότητά του. Ένα αίτημα πολλών ετών, έγινε πράξη. Η παρέμβαση κόστισε 12.000 ευρώ από την ΣΑΤΑ Σχολικών.

Έπεσαν τα πρώτα χιόνια - Δείτε πού χρειάζονται αντιολισθητικές αλυσίδες

Το κύμα κακοκαιρίας που φέρνει μαζί του ραγδαία πτώση της θερμοκρασίας και χιονοπτώσεις έχει ήδη «χτυπήσει» τη χώρα.

Σκύδρα: Ασκηση για πυρκαγιά σε εργοστάσιο και διαρροή αμμωνίας! [ΒΙΝΤΕΟ]

Όλα αυτά σε άσκηση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Έδεσσας!

ΕΠΣ ΠΕΛΛΑΣ: Μαυροβούνι- Καλή 1-1. Το βίντεο του αγώνα [ΒΙΝΤΕΟ]

Μαυροβούνι - Καλή 1-1 Περίοδος 2016-17 Α1 Πέλλας

Αφιέρωμα: Microsoft, το χρονικό της «γέννησης» ενός γίγαντα

29 Νοεμβρίου 1975: Δύο νεαροί φερέλπιδες επιχειρηματίες, ο Μπιλ Γκέιτς και ο Πολ Άλεν, ονομάζουν τη νεοσύστατη εταιρία τους «Microsoft». Μια επιχείρηση, που έμελλε τα επόμενα χρόνια να εξελιχθεί σε μια γιγάντια εταιρία, σχεδόν μονοπωλιακού χαρακτήρα, στο χώρο της πληροφορικής.

Η περιπέτεια του Μπιλ Γκέιτς με τους υπολογιστές ξεκίνησε στα 13 του χρόνια, στο διακεκριμένο Γυμνάσιο του Λέικσαϊντ, στο Σιάτλ των ΗΠΑ. Στο ίδιο σχολείο φοιτούσε και ο κατά δύο χρόνια μεγαλύτερός του Πολ Αλεν, που μοιραζόταν το ίδιο πάθος για τις νέες τεχνολογίες.


Η φιλία τους συνεχίστηκε και στο πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ, λίγα χρόνια αργότερα. Φοιτητές όντες, οι δυο τους συνεταιρίστηκαν προκειμένου να δημιουργήσουν την πρώτη γλώσσα προγραμματισμού για τους προσωπικούς υπολογιστές, με βάση τη γλώσσα BASIC.


Η δουλειά τους έγινε γρήγορα γνωστή και προσέλκυσε το ενδιαφέρον μεγάλων εταιριών της εποχής. Η εταιρία υπολογιστών MITS εξεδήλωσε την επιθυμία να συνεργαστεί μαζί τους και οι δύο φίλοι δημιούργησαν τη Microsoft προκειμένου να την προμηθεύουν με μικροϋπολογιστικό λογισμικό - microcomputer software στ' αγγλικά. Από τα πρώτα συνθετικά των δύο αυτών λέξεων προήλθε και η ονομασία της νέας εταιρίας.


Ο φόρτος εργασίας δεν επέτρεψε στον Μπιλ Γκέιτς να ολοκληρώσει τις σπουδές του στο Χάρβαρντ, παρά μόνο πολλά χρόνια αργότερα, όταν ήταν ήδη φτασμένος επιχειρηματίας και ο πιο πλούσιος άνθρωπος στον κόσμο.
 
 
 
πηγη: sansimera.gr

Παγκόσμια τραγωδία στο ποδόσφαιρο: Συνετρίβη αεροπλάνο - Νεκροί οι παίκτες της βραζιλιάνικης Σαπεκοένσε

ΣΥΝΕΧΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: Θρήνος στη Βραζιλία! Οι Αρχές επιβεβαιώνουν τον θάνατο 76 από τους 81 επιβαίνοντες του αεροπλάνου που μετέφερε την αποστολή της Σαπεκοένσε στην Κολομβία.

''Με εμβόλιμο τέλος'' - Η νέα ποιητική σειρά του Ευάγγελου Τσαβδάρη αποκλειστικά στο ialmopia.gr

Μετά την παρουσίαση της ποιητικής του συλλογής στην πόλη της Αριδαίας, και τη θερμή υποδοχή της οποίας έτυχε από τον κόσμο της Αλμωπίας, ο Ευάγγελος Τσαβδάρης καταπιάνεται με μια νέα ποιητική τεχνική και μας την παρουσιάζει στις σελίδες του ialmopia.gr

Ο λόγος στον ποιητή, που διανύει μια εξαιρετική περίοδο ποιητικής ωριμότητας.


''Θα προσπαθήσω να παρουσιάσω μία νέα σειρά ποιημάτων με γενικό τίτλο: Με εμβόλιμο διφορούμενο τέλος.

Τα ποιήματά θα έχουν διφορούμενο και πολλές φορές αλλήλουσυγκρουσιακό τέλος

Με την ευκαιρία που μου δίνεται, θα ήθελα να ευχαριστήσω τους συμπολίτες μου, για την υποδοχή της εκδήλωσης στην πόλη μας.''

Δείτε ΕΔΩ την παρουσίαση της ποιητικής συλλογής του Ευάγγελου Τσαβδάρη στο Ξενιτίδειο Πνευματικό Κέντρο ΑριδαίαςΕξομολόγηση ανεδαφική στους θηλυκούς σου γαλαξίες


Από την πρώτη ικμάδα σου που γνώρισα κι ακούμπησα

μ’ έκαψε ο θάνατος με τόσα χιλιόμετρα να μας κρίνουν,

σε ποιους βράχους θα σκάσει το πάθος;

Έχω νταλκά για το κορμί σου που' ναι γεμάτο μικρά μεσογειακά ηφαίστεια..


Σαν ένα δέντρο, με καρπούς, τους θηλυκούς σου γαλαξίες,

να ξεπληρώνει τις οφειλές του γυρισμού,

όλη μου τη ζωή στους βλαστούς του,

σαν τιμωρία μια σιωπή διαβαίνει μέσα στα κλαδιά..


Το βλέμμα σου ακόμη αναγκαστικό,

ποτέ δεν ησυχάζει πίσω από τις κόκκινες κουρτίνες της έκλαμψης.

Θα μετατρέψω τις εμπειρίες σου σε μέλλον ατελείωτο και θα τις φουμάρω..


Όλο και βαθύτερα ανασαίνω,

φυτεύω ανεμοστρόβιλους και παραδίνομαι,

τα δάκρυά μεταγγίζουν την προσμονή του έρωτα

με σκερτσόζικη φιγούρα ρουφάς εκμαυλιστικά τον πόνο στο κέντρο του πάθους νουθετώντας.. 


Όταν ραγίζει το τοπίο,

σκηνικό ριζωμένο το κλωνάρι σου

το σμίγω στη γη να ποτιστεί στις αλυκές των δακρύων σου..


Σε βλέπει κατάματα ο ωκεανός,

σε ταξιδεύει σε ισχνές αναπνοές,

σε μία αλήθεια, την πιο ακραία πραγματικότητα...
Ταξίδι σε μία διφορούμενη αλήθεια


Πλέον δεν κατανοώ τίποτα,

μόνο το μαυριδερό σημάδι από τις τύψεις στο χέρι σου,

όταν ακούω ένα φλάουτο κι ένα δοξαστικό βιολί,

με το βλέμμα σου αυστηρό να μαλώνει με τον πόνο..

Και συνάμα να περιμένει σφαίρα....Τσαβδάρης Ευάγγελοςialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

 
<