Πέμπτη 4 Αυγούστου 2016

Άσβεστη φλόγα - ποίημα του Γιώργου Σαμαρτζίδη

Άσβεστη φλόγα - ποίημα του Γιώργου Σαμαρτζίδη στην ηλεκτρονική εφημερίδα ialmopia.gr

Καθαριότητα και ανακύκλωση στο δήμο Αλμωπίας

Συνέντευξη του αρμόδιου αντιδημάρχου Χρήστου ΜπάτσηΤης δημοσιογράφου Ελισάβετ ΣίσκουΣυναντήσαμε τον υπεύθυνο στο τομέα των απορριμμάτων κ. Χρήστο Μπάτση, από τους Προμάχους της Αλμωπίας, στο γραφείο του, και συζητήσαμε για όλα τα θέματα γύρω από το αντικείμενό του. 

Πήραμε πληροφορίες για την ανακύκλωση, η οποία λειτουργεί διαφορετικά από ότι σε άλλους δήμους. Έτσι λοιπόν, υπάρχει σταθμός μεταφόρτωσης στο εργοτάξιο του πρώην δήμου Εξαπλατάνου. Έρχεται από την ελληνική εταιρεία ανακύκλωσης συρόμενο φορτηγό, παίρνει τα γεμάτα εμπορευματοκιβώτια (κοντέινερ) και αφήνει τα άδεια. Με αυτόν τον τρόπο εξοικονομεί καύσιμα ο δήμος, αφού τρία απορριμματοφόρα χωράνε σε ένα εμπορευματοκιβώτιο. Τα δύο μαζί 52 κυβικά. Τα ανακυκλώσιμα υλικά οδεύουν προς τη Νεοχωρούδα ( Κ.Δ.Α.Υ. ,κέντρο διαχείρισης ανακυκλώσιμων υλικών). Ένα ποσοστό 20-25 % επιστρέφει πίσω για το Χ.Υ.Τ.Α. Υπάρχει άριστη συνεργασία με την εταιρεία, ανταποκρίνεται σε όλες τις ανάγκες. 

Αντιμετωπίζει ο δήμος πρόβλημα με τους κάδους. Κάποιοι τους κλέβουν και τους ανακυκλώνουν (σιδερένιους και πλαστικούς). Επίσης, επικίνδυνη είναι και η στάχτη που ρίχνουν ορισμένοι από τις ξυλόσομπες των σπιτιών των - συνήθως ηλικιωμένοι – με αποτέλεσμα να έχουν καεί αρκετοί κάδοι.
Σχετικά με τον Φ.Ο.Δ.Σ.Α. (Φορέα Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων ), υπάρχει ενημέρωση από τον αντιδήμαρχο κ. Τσιμτσιρίδη, αφού ο φορέας ζητάει αύξηση. Η διαβούλευση είναι συνεχόμενη και ισχύει ότι και για άλλους δήμους . 

Ο Χ.Υ.Τ.Α.( Χώρος Υγειονομικής Ταφής Απορριμμάτων) Αλμωπίας κατασκευάζεται στη Χρυσή. Τέλος του χρόνου θα πρέπει να είναι έτοιμος, με το βιολογικό του καθαρισμό, έτσι όπως πρέπει.
« Από τότε που αναλάβαμε έχουμε επισκευάσει 250 κάδους με τα ίδια μας τα χέρια! Εμείς οι εργαζόμενοι του εργοταξίου. Είμαστε τα παιδιά του δήμου και το κάνουμε για να γλυτώσει χρήματα ο δήμος », τόνισε ο Χρήστος Μπάτσης. 

Το εργοτάξιο έχει και πλυντήριο. Ήταν χαλασμένο, το επισκεύασε ο δήμος. Εκτός από τους κάδους, έχει τη δυνατότητα να πλύνει και το γύρο από αυτούς χώρο, που συνήθως αποτελεί εστία μόλυνσης.
« Καταγράψαμε και επισκευάσαμε όλα τα μηχανήματα του δήμου. Κερδίσαμε την εμπιστοσύνη των εργαζομένων, αφού, πλέον, πληρώνονται κανονικά. Δώσαμε γάλα και είδη ατομικής προστασίας στους δικαιούχους, όπως ο νόμος ορίζει. Ξεκινήσαμε την ανακύκλωση γυαλιών. Υπάρχει η καθημερινή ανακύκλωση ηλεκτρικών συσκευών με ένα τηλεφώνημα. Είμαστε μέσα στους πέντε δήμους της Ελλάδας στην ανακύκλωση ηλεκτρικών συσκευών. Αποκτήσαμε την εμπιστοσύνη των προμηθευτών αφού δεν καθυστερούμε τις πληρωμές μας. Θα θέλαμε βέβαια περισσότερα, όπως , την ανανέωση μέρους του στόλου των απορριμματοφόρων και μηχανημάτων, ακόμα, επιπλέον ανθρώπινο δυναμικό», μας είπε ο Χρήστος Μπάτσης. 

Ο δήμος αυτή τη στιγμή έχει έξη απορριμματοφόρα, εκ των οποίων δουλεύουν τα πέντε , το ένα είναι χαλασμένο και σε διαδικασία επισκευής. Τα δύο είναι ανακύκλωσης και τα τρία γενικής αποκομιδής . Σύμφωνα με το πρόγραμμά γενικής αποκομιδής , γίνονται πέντε δρομολόγια κάθε μέρα (τέσσερα πρωί και ένα απόγευμα), δύο το Σάββατο και ένα την Κυριακή. 

Υπάρχει φροντίδα για τους κοινόχρηστους χώρους σε καθημερινή βάση, ακόμα, και σιδερένια δοχεία απορριμμάτων εκεί που οι αγρότες γεμίζουν τα βυτία τους . 

Σύντομα παραλαμβάνει ο δήμος γεωργικό ανελκυστήρα, καινούργιο, με πλευρικό αρθρωτό καταστροφέα, για το καθαρισμό των χόρτων και πρανών. 

«’Η ομάδα μου αγωνίζεται καθημερινά με μεράκι και πάθος, καθοδηγούμαστε από έναν απαιτητικό και δίκαιο δήμαρχο. Προσπαθούμε να βελτιώσουμε τις συνθήκες διαβίωσης των δημοτών μας. Είμαστε κοντά στο δημότη, και στο τέλος θα κριθούμε». 
 
 
 
απο το Meapopsi.gr

Ψήφισμα διαμαρτυρίας για τη χρηματοδότηση έργων υποδομών στο Δήμο Έδεσσας

ΨΗΦΙΣΜΑ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΕΔΕΣΣΑΣ ΓΙΑ ΤΗ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ ΕΡΓΩΝ ΥΠΟΔΟΜΩΝ ΣΤΟ N. ΠΕΛΛΑΣ

Γιάννης Σηφάκης: Θα ενταχθεί στο ΕΣΠΑ το έργο «Ανάκτορο Μεγάλου Αλεξάνδρου» της Αρχαιολογίας Πέλλας

Ο βουλευτής Πέλλας Γιάννης Σηφάκης συναντήθηκε με την Γενική Γραμματέα του Υπουργείου Πολιτισμού κ. Βλαζάκη και συζήτησε μαζί της την προτεραιοποίηση των έργων του Υπουργείου για ένταξη στο νέο ΕΣΠΑ ζητώντας την ένταξη του έργου « Ανάκτορο Μεγάλου Αλεξάνδρου» της Αρχαιολογίας Πέλλας. 
 
Η σημασία του έργου αυτού για τον Ελληνικό πολιτισμό και για την Πέλλα είναι προφανής. Η κ. Βλαζάκη διαβεβαίωσε τον βουλευτή ότι το έργο «Ανάκτορο Μεγάλου Αλεξάνδρου» θα ενταχθεί στο νέο ΕΣΠΑ. Απομένει να αποφασιστεί το μέγεθος του προϋπολογισμού με το οποίο θα ενταχθεί. Ο βουλευτής, αφού εξέφρασε την ικανοποίηση τόσο του ιδίου, όσο και όλων των κατοίκων της Πέλλας ζήτησε την ένταξη του έργου με τον μεγαλύτερο δυνατό προϋπολογισμό.

Aπόδραση στη Γαλάζια Λίμνη την Κυριακή με τον Ορειβατικό Σύλλογο Αριδαίας

Επειδή η αυγουστιάτικη ζέστη δεν αντέχεται, τι λέτε για μια απόδραση στη Γαλάζια Λίμνη την Κυριακή με τον Ορειβατικός Σύλλογος Αριδαίας - Hellenic mountaineering club of Aridaia;

Σε ένα από τα ομορφότερα μέρη της περιοχής, ανάμεσα στα Μεγάλα Λιβάδια και το Σκρα, η Γαλάζια Λίμνη αποτελεί τοπ εναλλακτικό προορισμό για όσους θέλουν να απολαύσουν έναν περίπατο στη φύση και να το συνδυάσουν με μια βουτιά στα παγωμένα γαλάζια νερά.


Κυριακή στις 9 π.μ. - 2 μ.μ.


Ώρα αναχώρησης από τα γραφεία του ΕΟΣ Αριδαίας: 09:00

Όσοι πιστοί πάρτε μαγιό και πετσέτα!

Πληροφορίες: Χρήστος Τζώτζης 6980173410Τα γραφήματα των πυρκαγιών: Στοιχεία για τις δασικές φωτιές από το 2000 έως το 2015

Η φωτιά στη βόρεια Εύβοια, και λίγες ημέρες νωρίτερα αυτή στη Χίο, επαναφέρουν στο προσκήνιο, όπως και κάθε καλοκαίρι, το θέμα της θερινής μάστιγας των δασικών πυρκαγιών. Με την έκταση της καταστροφής...

Αυξάνεται ο κίνδυνος για τον «κόφτη» - Έρχεται νέο μαχαίρι σε μισθούς και συντάξεις

Η «ΤΡΥΠΑ» ΣΤΑ ΕΣΟΔΑ ΦΕΡΝΕΙ ΠΙΟ ΚΟΝΤΑ ΤΟΝ ΑΥΤΟΜΑΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟΝΟΜΙΚΟ ΚΟΦΤΗ – ΚΡΙΣΙΜΟ ΤΟ ΕΠΟΜΕΝΟ ΤΡΙΜΗΝΟ

Σε σένα μιλάω - ποίημα της Βάσως Ρουμελή

Σε σένα μιλάω - ποίημα της Βάσως Ρουμελή για την ηλεκτρονική εφημερίδα ialmopia.gr

Ανάπλαση στην παραποτάμια όχθη των Λουτρών [ΕΙΚΟΝΕΣ]

Άλλη μια παρέμβαση ουσίας που αλλάζει την εικόνα της Λουτρόπολης πραγματοποιήθηκε στα Λουτρά Πόζαρ, που σχετίζεται με την ανάπλαση της παραποτάμιας όχθης στο νότιο τμήμα (απέναντι από το παλιό ξενοδοχείο «ΑΚΤΑΙΟΝ»). 
 
Συγκεκριμένα, χαμήλωσε το ύψος του τοιχίου που υπάρχει στην ίδια τοποθεσία, ώστε ο επισκέπτης να έχει άμεση οπτική επαφή με την πανέμορφη κοίτη των Λουτρών. Επιπλέον, πραγματοποιήθηκε ανάπλαση του δαπέδου και τοποθετήθηκε σταμπωτό δάπεδο, δίνοντας μία πολύ διαφορετική εικόνα στην τοποθεσία, ενώ παράλληλα κατασκευάστηκε δίκτυο όμβριων υδάτων. Το έργο στοίχησε 7.215 ευρώ και καλύφθηκε από ιδίους πόρους της Δημοτικής Επιχείρησης. Ο Δήμαρχος Αλμωπίας και Πρόεδρος των Λουτρών κ. Δημήτρης Μπίνος έκανε την εξής δήλωση: «Προοπτική μας είναι να δημιουργήσουμε τέτοιους χώρους σε όλο το κεντρικό τμήμα της Λουτρόπολης, ώστε να δώσουμε περισσότερες δυνατότητες για περίπατο στους επισκέπτες μας οι οποίοι θα έχουν τη δυνατότητα να θαυμάζουν τις ομορφιές του τόπου μας».
 
  

Ο Δ. Παπανδρέου προπονητής στον ΑΡΗ Λουτρακίου

Ο Δημήτρης Παπανδρέου είναι ο νέος προπονητής του ΑΡΗ Λουτρακίου. Οι δύο πλευρές συμφώνησαν σε όλα αργά το απόγευμα της Τρίτης.
απο Matiespellas.gr

Mία γενιά από ηλίθιους; - Εξαιρετικό άρθρο ενός 14χρονου νέου που όλοι πρέπει να διαβάσουν

Όσο και αν είναι επώδυνο για μένα, δυστυχώς ανήκω σε αυτήν τη γενιά. Αναφέρομαι βεβαίως, βεβαίως στη γενιά ανθρώπων που έχουν γεννηθεί στην Ελλάδα την περίοδο από 1998 και πάνω. Μια γενιά που μεγάλωσε με σύντροφο την τεχνολογία. Μία γενιά που πήρε τελείως διαφορετικό δρόμο από την προηγούμενη, μια πορεία που ίσως δεν είναι αναστρέψιμη. Τι συμβαίνει λοιπόν με αυτή τη νέα γενιά;

Γιώργος Καρασμάνης: "Στην Βουλή το ψήφισμα του Δήμου Αλμωπίας για την υποβάθμιση του Κέντρου Υγείας Αριδαίας

Ο Γιώργος Καρασμάνης, κατέθεσε στη Βουλή ως αναφορά το ψήφισμα του Δήμου Αλμωπίας, σχετικά με την υποβάθμιση του Κέντρου Υγείας Αριδαίας και τα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζει στη λειτουργία του.

Η πολιτική αποκατάσταση του «εθνικού κυβερνήτη»

80 χρόνια από την επιβολή της Δικτατορίας του Μεταξά


Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *