Σάββατο 18 Μαΐου 2019

Το πάθος που τον άφηνε άφραγκο: Ο άγνωστος εθισμός του Βασίλη Αυλωνίτη

Για πολλούς είναι ο πιο ταλαντούχος ηθοποιός της γενιάς του, για αρκετούς γενικά ο πιο ταλαντούχος Έλληνας που πάτησε ποτέ το θεατρικό σανίδι.

Ρεσιτάλ κλαρινέτου του Χρήστου Τουρτούρη στην Έδεσσα

Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για τα 100 χρόνια λειτουργίας του Φιλοπρόοδου Συλλόγου Έδεσσας «Μέγας Αλέξανδρος» θα πραγματοποιηθεί ακόμη μια ξεχωριστή εκδήλωση. 

Ένας σκύλος - ήρωας: Έσωσε νεογέννητο που έθαψε η μητέρα σε χωράφι

Ένας σκύλος έσωσε ένα νεογέννητο αγοράκι που η ανήλικη μητέρα του φέρεται να το έθαψε ζωντανό σε ένα χωράφι, στη βόρεια Ταϊλάνδη.

Βρέθηκε η μάνα που είχε εξαφανιστεί από τα Γιαννιτσά με την 6 μηνών κόρη της

Αίσιο τέλος είχε το θρίλερ με την εξαφάνιση μίας 31χρονης γυναίκας με την 6 μηνών κόρη της, από την περιοχή των Γιαννιτσών.

Ο Δήμος Σκύδρας τους 90 δήμους που επιλέχθηκαν για το WiFi4EU

Ανακοινώθηκαν από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή τα αποτελέσματα της 2ης πρόσκλησης υποβολής αιτήσεων στο πλαίσιο της δράσης WiFi4EU. 

Πληρωμή δικαιούχων για το Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης

Από την Αναπληρώτρια Υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Θεανώ Φωτίου, ανακοινώνεται ότι την Παρασκευή 24 Μαΐου 2019

Δήμος Έδεσσας: Ανοιχτό Κέντρο Εμπορίου προϋπ. 1.900.000€

Εκκρίθηκε η πρόταση του Δήμου Έδεσσας και του Εμπορικού Συλλόγου Έδεσσας για δημιουργία Ανοιχτού Κέντρου Εμπορίου (Open Mall).

Αφιέρωμα: Η Μάχη των Δολιανών το 1821

Οι Έλληνες επαναστάτες υπό τον Νικηταρά νικούν τους Οθωμανούς Τούρκους στα Δολιανά της Αρκαδίας στις 18 Μαΐου 1821 και επισφραγίζουν τη μεγάλη νίκη στο Βαλτέτσι (12-13 Μαΐου). Ο κλοιός γύρω από την Τριπολιτσά σφίγγει, σύμφωνα με το στρατηγικό σχέδιο του Θεόδωρου Κολοκοτρώνη.

Το ΕΣΠΕΡΙΝΟ ΕΠΑΛ Αριδαίας γιόρτασε τα 10 χρόνια από την ίδρυσή του

Την Πέμπτη 16-05-2019 Το Εσπερινό ΕΠΑΛ Αριδαίας πραγματοποίησε την εκδήλωση του για τα 10 χρόνια από την ίδρυσή του. 

13η σύνταξη: Γιατί βλέπουν λιγότερα χρήματα στους λογαριασμούς τους οι συνταξιούχοι

Απογοητευμένοι φεύγουν οι συνταξιούχοι από τα ΑΤΜ των τραπεζών, που από νωρίς το απόγευμα σχημάτιζαν ουρές προκειμένου να κάνουν εισπράξουν την 13η σύνταξη η οποία κατατέθηκε χθες (17/5). Ο λόγος; Πολλοί από αυτούς βρήκαν μικρότερο ποσό από εκείνο που είχε ανακοινώσει ο ίδιος ο Αλέξης Τσίπρας σε ποσοστό.

Πρόσκληση 2ου Δημοτικού Σχολείου Αριδαίας: "Ελάτε στο Λαογραφικό Μουσείο των μαθητών μας!"

Η Β΄ τάξη του 2ου Δημοτικού Σχολείου Αριδαίας, στο πλαίσιο του προγράμματος «Μουσειακής Αγωγής» που υλοποιεί, δημιούργησε ένα Λαογραφικό Μουσείο στην αίθουσα Ολοημέρου στον πρώτο όροφο του σχολείου μας. 

ΕΝΙΠ: Ανακοίνωση για προβλήματα λειτουργίας Νοσοκομειακών Μονάδων Έδεσσας και Γιαννιτσών

Ανακοίνωση για την υποβάθμιση της Οφθαλμολογικής κλινικής του Νοσοκομείου Έδεσσας, την επαπειλούμενη εφημεριακή κατάρρευση της Χειρουργικής κλινικής του νοσοκομείου Γιαννιτσών, την αποδυνάμωση της εφημεριακής λειτουργίας του Οδοντιατρικού τμήματος του νοσοκομείου Γιαννιτσών

1.Η κυβέρνηση με υπουργική απόφαση που δημοσιεύτηκε πριν ένα μήνα (ΦΕΚ 1335/Β/18-4-2019) προχώρησε στην κατάργηση των τριών θέσεων ειδίκευσης στην οφθαλμολογία που διατηρούσε το νοσοκομείο Έδεσσας, υποβαθμίζοντας έτσι περεταίρω την οφθαλμολογική κλινική, αποδυναμώνοντας το νοσοκομείο γενικότερα.

Από το 2012, με ευθύνη των κυβερνήσεων που πέρασαν από τότε μέχρι σήμερα και καθ’ υπαγόρευση των μνημονιακών τους δεσμεύσεων, δεν έγιναν οι απαραίτητες προσλήψεις μόνιμου προσωπικού και παρέμειναν κενές οι δύο οργανικές θέσεις οφθαλμιάτρων της κλινικής. Επιπλέον, δεν προχώρησε η προμήθεια του αναγκαίου οφθαλμολογικού ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού, αφού την τελευταία δεκαετία τα κρατικά κονδύλια για την Υγεία έχουν περικοπεί κατά 50%, με αποτέλεσμα να υποβαθμιστεί το χειρουργικό έργο του τμήματος και να περιοριστεί η δραστηριότητα της κλινικής στη λειτουργία των Εξωτερικών Ιατρείων και στην αντιμετώπιση των επειγόντων περιστατικών. 

Η κυβερνητική αυτή απόφαση, οδηγεί σε διακοπή κάθε εκπαιδευτικής δραστηριότητας της οφθαλμολογικής κλινικής, αφού την αξιολογεί ως ανεπαρκή για ειδίκευση, όταν οι αδυναμίες και τα προβλήματα στο εκπαιδευτικό έργο οφείλονται στην υποστελέχωση και την έλλειψη ιατρικού εξοπλισμού για τα οποία είναι απολύτως υπεύθυνη η ίδια η κυβερνητική πολιτική.

2.Η Χειρουργική κλινική του νοσοκομείου Γιαννιτσών βρίσκεται στα πρόθυρα της κατάρρευσης λόγω της δραματικής έλλειψης ιατρικού προσωπικού, τόσο ειδικών όσο και ειδικευομένων. 

Η ασφαλής εφημέρευση του τμήματος είναι πλέον αδύνατη, αφού η δύναμη της κλινικής περιορίζεται σε τρεις μόνιμους χειρουργούς, έναν ειδικευόμενο του οποίου η θητεία βρίσκεται στο τέλος της και έναν επικουρικό (συμβασιούχο) γιατρό που θα απολυθεί τις επόμενες μέρες, καθώς η σύμβαση του λήγει. 

Η τροποποίηση του οργανισμού του νοσοκομείου στις αρχές του 2012, είχε σαν αποτέλεσμα τη μείωση του αριθμού των οργανικών θέσεων πολλών κλινικών, μεταξύ των οποίων και της χειρουργικής κλινικής, που από έξι έχει πλέον μόνο τέσσερις οργανικές θέσεις. Παράλληλα, παραμένουν κενές οι έξι από τις επτά θέσεις ειδίκευσης που διαθέτει το τμήμα, αφού η έλλειψη ουσιαστικής εκπαίδευσης για τους ειδικευόμενους γιατρούς λόγω των μεγάλων ελλείψεων σε ιατρικό προσωπικό, η εντατικοποίηση, η μισθολογική απαξίωση, η επικράτηση των ελαστικών εργασιακών σχέσεων (συμβασιούχοι επικουρικοί), εξωθούν τους νέους γιατρούς στο εξωτερικό.

Η πρόσφατη απόφαση της 3ης Υγειονομικής Περιφέρειας για μετατροπή ενεργών εφημεριών των οδοντιάτρων του νοσοκομείου Γιαννιτσών σε μεικτές αποτελεί υποβάθμιση της οδοντιατρικής περίθαλψης που προσφέρει το Εφημεριακό Κέντρο Γιαννιτσών, το οποίο καλύπτει τους Νομούς Πέλλας και Ημαθίας, αλλά και περιοχές των Νομών Κιλκίς και Θεσσαλονίκης

Η απόφαση αυτή υποβιβάζει το εφημεριακό έργο του οδοντιατρικού τμήματος και υπονομεύει την ασφαλή αντιμετώπιση των επειγόντων οδοντιατρικών περιστατικών. 

Δεν επιτρέπεται σε κλινική ειδικότητα του χειρουργικού τομέα ο μοναδικός εφημερεύων να βρίσκεται σε μικτή εφημερία ή εφημερία ετοιμότητας, να μην προβλέπεται δηλαδή από το πρόγραμμα η συνεχής, 24ωρη παρουσία του οδοντιάτρου, έτσι ώστε να αντιμετωπίζονται άμεσα τα περιστατικά.

Η απόφαση αυτή αποτελεί κεντρική κατεύθυνση και εξυπηρετεί τον στόχο της παραπέρα μείωσης του κόστους της εφημεριακής λειτουργίας του νοσοκομείου αλλά και την σταδιακή εφαρμογή του νόμου της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ για την λεγόμενη «οργάνωση του χρόνου εργασίας» των νοσοκομειακών ιατρών και οδοντιάτρων (Ν. 4498/2017) με τον οποίο ενσωματώνονται στην ελληνική νομοθεσία οι Οδηγίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης που διευθετούν το χρόνο εργασίας των γιατρών. Ο νόμος αυτός οδηγεί στην ελαστικοποίηση του ωραρίου, την εντατικοποίηση, τη μείωση του μισθολογικού κόστους και την παραπέρα περικοπή των κονδυλίων για την Υγεία και έχει μείνει στα χαρτιά μετά τις θυελλώδεις αντιδράσεις των νοσοκομειακών γιατρών. 

Τα ζητήματα που αναφέρθηκαν αποτελούν μόνο την κορυφή ενός παγόβουνου προβλημάτων που ταλανίζουν αυτόν τον καιρό υγειονομικούς και ασθενείς στα νοσοκομεία και τα κέντρα υγείας του νομού, όπως και ολόκληρης της χώρας.

Η Ένωση Νοσοκομειακών Ιατρών Πέλλας: 

  • απαιτεί την ακύρωση της υπουργικής απόφασης που καταργεί τις θέσεις ειδίκευσης της οφθαλμολογικής κλινικής του νοσοκομείου Έδεσσας. Διεκδικούμε την άμεση ενίσχυση του τμήματος με την προκήρυξη των δύο κενών οργανικών θέσεων, την σύσταση δύο επιπλέον θέσεων μόνιμων οφθαλμιάτρων και την προμήθεια του αναγκαίου εξοπλισμού, σύμφωνα με τις εισηγήσεις των αρμοδίων επιστημονικών οργάνων, ώστε να εξασφαλιστεί η εύρυθμη λειτουργία της κλινικής.

  • διεκδικούμε την άμεση ενίσχυση της χειρουργικής κλινικής με την άμεση προκήρυξη της κενής οργανικής θέσης καθώς και την επανασύσταση των δύο κατηργημένων από το 2012 οργανικών θέσεων ειδικών χειρουργών ως στοιχειώδες βήμα στην κατεύθυνση της ομαλότερης λειτουργίας του τμήματος.

  • ζητούμε να αναιρεθεί η απόφαση που μετατρέπει τις ενεργές εφημερίες των οδοντιάτρων του νοσοκομείου Γιαννιτσών σε μικτές. Το πρόγραμμα των εφημεριών πρέπει να συντάσσεται με γνώμονα τη ασφαλή 24ωρη λειτουργία των νοσοκομείων και κέντρων υγείας. Απαιτούμε τη κατάργηση του νόμου εκτρώματος που διαλύει τον εργάσιμο χρόνο των νοσοκομειακών ιατρών.


ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑΚΩΝ ΙΑΤΡΩΝ ΠΕΛΛΑΣ

Μεταφορά του προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι» στους Δήμους

Σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 91 του Ν. 4583/18.12.2018 (ΦΕΚ 212 Α΄), όπως τροποποιήθηκε με τις διατάξεις των άρθρων 85 και 86 του ν. 4604/2019 ( Α΄50/26.03.2019) και ισχύει, προβλέπεται η ένταξη του Προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι» σε οργανικές μονάδες των Ο.Τ.Α. α’ βαθμού και η στελέχωση αυτών με μόνιμο προσωπικό.

Με άρωμα Πέλλας ο 20ος Ευχίδειος Υπεράθλος [ΕΙΚΟΝΕΣ]

Από τη Παρασκευή 10 Μαίου μέχρι τη Κυριακή 12Μαίου διεξείχθει ο 20ος Ευχίδειος Υπεραθλος 215χλμ και ο αγώνας 107 ,5 χλμ. με τη συμμετοχή πολλών αθλητών από την Ελλάδα και το εξωτερικό. 

2ος τελικός ΕΚΑΣΚΕΜ: Αετοί Βέροιας - ΦΟ Αριδαίας

Ο Φ.Ο. Αριδαίας καλεί το φίλαθλο κοινό της Αλμωπίας να δώσει βροντερό παρόν στο δεύτερο τελικό της Α’ ΕΚΑΣΚΕΜ, στο γήπεδο Μακροχωρίου με αντίπαλο τους Αετούς Βέροιας, όπου με νίκη η ομάδας μας κατακτά το πρωτάθλημα και προβιβάζεται στην Γ’ Εθνική κατηγορία!

Χρήστος Μπάτσης: "Σχέδιο ανάπτυξης για το Δήμο Αλμωπίας"


Δείτε ένα απόσπασμα από τον προγραμματισμό του συνδυασμού του Χρήστου Μπάτση για το Δήμο Αλμωπίας:

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *