Σάββατο 23 Ιανουαρίου 2016

Το Επιμελητήριο Πέλλας αναβαθμίζει τις ψηφιακές υπηρεσίες του

Το Επιμελητήριο Πέλλας συνεχίζοντας τη στήριξη των επιχειρήσεών – μελών του πραγματοποίησε την πρώτη παρουσίαση, στα προεδρεία των Εμπορικών Συλλόγων του Νομού Πέλλας την Πέμπτη 21.1.2016 στην αίθουσα συνεδριάσεων του Επιμελητηρίου, για τις νέες ηλεκτρονικές υπηρεσίες που προσφέρει στις επιχειρήσεις – μέλη του.

Κοπή πίτας Αλμωπού - Πλούσιο φωτογραφικό ρεπορτάζ

ΜΙΛΗΣΑΝ ΤΑ ΓΑΝΤΙΑ ΣΤΟΝ ΑΛΜΩΠΟ ΑΡΙΔΑΙΑΣ

Εσύ ποιος παίκτης... αλάνας ήσουν;

Οι εποχές της αλάνας. Τι ωραίες εποχές. Χώμα, ενίοτε και λάσπη αν είχε βρέξει, πέτρες για δοκάρια(με την μόνιμη διαφωνία αν η μπάλα πέρασε από πάνω ή από δίπλα) εκτός και αν οι «μερακλήδες» της γειτονιάς είχαν φτιάξει ξύλινες εστίες και δίχτυα από αυτά που χρησιμοποιούν οι ψαράδες για να βγάλουν το μεροκάματο.

«Παράδοση - η μνήμη του λαού» Εκδήλωση Συλλόγου Φίλων Παραδοσιακής Μουσικής και Χορού Έδεσσας

Ο Σύλλογος Φίλων Παραδοσιακής Μουσικής και Χορού Έδεσσας και η «Ενωμένη Ρωμιοσύνη», με την υποστήριξη και συνεργασία της Π.Ε. Πέλλας και τον Σύλλογο Φίλων Γηροκομείου Έδεσσας σας προσκαλούν στην εκδήλωση με θέμα: 

«Παράδοση - Η μνήμη του λαού», που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή, 31 Ιανουαρίου 2016 και ώρα 11:00 π.μ., στην Αίθουσα Εκδηλώσεων της Περιφερειακής Ενότητας Πέλλας (πρώην Νομαρχία).

Η εκδήλωση έχει φιλανθρωπικό χαρακτήρα και τελεί υπό την ευλογία της Ιεράς Μητροπόλεως Εδέσσης, Πέλλης και Αλμωπίας.

Δήμος Αλμωπίας: Επίσκεψη στη Φούστανη

Επίσκεψη στην Τ.Κ. Φούστανης πραγματοποίσε ο Δήμαρχος Αλμωπίας κ. Δημήτρης Μπίνος συνοδευόμενος από τον Αντιδήμαρχο Τεχνικής Υπηρεσίας κ. Γιάννη Κετικίδη και τον Πρόεδρο του χωριού κ. Λάζαρο Γαραντίδη, με στόχο να δει από κοντά και να διαπιστώσει τα προβλήματα που υπάρχουν εκεί.

Ο Δήμαρχος είχε την ευκαιρία να δει από κοντά τα έργα που βρίσκονται σε εξέλιξη και αφορούν στην αγροτική οδοποιία. Συγκεκριμένα, ξεκίνησε η διαδικασία ασφαλτόστρωσης αγροτικού δρόμου δύο χιλιομέτρων που θα εξυπηρετήσει τις ανάγκες των αγροτών της περιοχής και θα διευκολύνει την πρόσβασή τους στα χωράφια. Επίσης, συντηρήθηκε το προηγούμενο διάστημα άλλος αγροτικός δρόμος μήκους δύο χιλιομέτρων.Επιπλέον, ο Δήμαρχος ενημερώθηκε από τον Πρόεδρο κ. Γαραντίδη για τα προβλήματα στην στέγη του κοινοτικού καταστήματος (όπως βλέπετε και στις φωτογραφίες) και δεσμεύτηκε για την άμεση επίλυση του προβλήματος μέσα από το τεχνικό πρόγραμμα του 2016. Παράλληλα, διαπιστώθηκε η ύπαρξη του κακού οδικού δικτύου του χωριού, το οποίο θα αποκατασταθεί κι αυτό μέσα στο 2016, καθώς και η ασφαλτόστρωση μικρών τμημάτων οδικού δικτύου εντός του οικισμού. Όσον αφορά στον φωτισμό του χωριού, βρίσκεται σε αρκετά ικανοποιητικό επίπεδο και το αμέσως επόμενο διάστημα θα γίνουν κάποιες μικρές παρεμβάσεις ώστε να βελτιωθεί ακόμα περισσότερο ο φωτισμός της πλατείας.

Τέλος, το κλιμάκιο του Δήμου επισκέφθηκε το Αγροτικό Κτηνιατρείο και συζήτησε με τους εργαζόμενους για τα προβλήματα και τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν στον χώρο εργασίας τους.

Οι αγρότες στους δρόμους: Μπλόκα στους "κόμβους" Μαυροβουνίου και Μελισσίου Πέλλας [ΒΙΝΤΕΟ]

Δυναμικές κινητοποιήσεις των αγροτών στο Νομό Πέλλας. Δείτε στα παρακάτω βίντεο τι λένε οι αγρότες του νομού μας μέσα από την κάμερα του Γιώργου Θάνου.

Ανακοίνωση του γραφείου τύπου του συνδυασμού Νέα Εποχή για την Αλμωπία, Δημήτρης Πασόης

Σφοδρή ανακοίνωση εξέδωσε το γραφείο τύπου του συνδυασμού Νέα Εποχή για την Αλμωπία που πρώην Δημάρχου Δημήτρη Πασόη με φόντο όλα αυτά που συνέβησαν κατά τη τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού συμβουλίου Αλμωπίας. Η ανακοίνωση γράφει τα ακόλουθα:

Ξεκίνησε η ανάπλαση της παραδοσιακής βρύσης της Όρμας

Ξεκίνησε η ανάπλαση της παραδοσιακής βρύσης της Όρμας, η οποία θα δώσει στο όμορφο χωριό άλλη μία παραδοσιακή «νότα» και θα φέρει όμορφες αναμνήσεις από το παρελθόν. Μία απαίτηση χρόνων των κατοίκων του χωριού, που γίνεται πράξη.

Ο Δήμαρχος Αλμωπίας κ. Δημήτρης Μπίνος επισκέφθηκε το πρωί της Παρασκευής την Όρμα, όπου συναντήθηκε με εκπροσώπους του Συλλόγου Γυναικών του χωριού αλλά και με απλό κόσμο και συζήτησε για αυτό το έργο που θα ομορφαίνει ακόμα περισσότερο
την πλατεία.

Επίσης, ενημερώθηκε για ένα πρόβλημα που αφορά στο κοινοτικό κατάστημα. Συγκεκριμένα, διαπίστωσε κι ο ίδιος ότι τα η στέγη του χρειάζεται επισκευή και δεσμεύτηκε να ενταχθεί η παρέμβαση αυτή στο τεχνικό πρόγραμμα του 2016, καθώς αυτό το πρόβλημα θα επιδεινωθεί σε περίπτωση που αμεληθεί περισσότερο.

Βράβευση μαθητών της Έδεσσας από την Ιερά Σύνοδο

Βραβεία της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος επέδωσε ο Σεβ. Μητροπολίτης Εδέσσης, Πέλλης και Αλμωπίας κ. Ιωήλ στους δεκατέσσερεις μαθητές και τους διδασκάλους του Σχολείου Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης Εδέσσας το μεσημέρι της Τρίτης 12 Ιανουαρίου 2016 στην αίθουσα υποδοχής της Ιεράς Μητροπόλεως.


Οι μαθητές του Σχολείου Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης διακρίθηκαν στον Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό για τον φωτιστή του Γένους και Εθνομάρτυρα Άγιο Κοσμά τον Αιτωλό, με θέμα: «Ιχνηλατώντας τα μονοπάτια που διάβηκε ο πατρο-Κοσμάς: Η ζωή, το έργο και το μαρτύριο του αγίου Κοσμά του Αιτωλού». Τον διαγωνισμό διοργάνωσε η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος.

Οι βραβευθέντες έλαβαν τιμητικό έπαινο υπογεγραμμένο από τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο συνοδευόμενο από δώρα-βραβεία σχετικά με το πρόσωπο του Αγίου Κοσμά .

Μεγάλη κινητοποίηση από αγρότες-πολιτικούς μηχανικούς και δικηγόρους στην Έδεσσα

Μεγάλη πορεία πραγματοποίησαν την Τρίτη (19/1) στο διοικητήριο της Έδεσσας πολιτικοί μηχανικοί ιατροί και δικηγόροι στην Έδεσσα στο διοικητήριο. Μαζεύτηκε αρκετός κόσμος και στη συνέχεια κατευθύνθηκαν όλοι μαζί στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ στον πεζόδρομο Έδεσσας για να διαμαρτυρηθούν. Δείτε τις φώτο παρακάτω:
πηγη: meapopsi.gr

Εκδήλωση Εργατικής Συνέλευσης Γιαννιτσών

ΚΥΡΙΑΚΗ 31 ΓΕΝΑΡΗ – ΩΡΑ 6,00 μ.μ.ΣΤΟ Εργατικό Κέντρο Γιαννιτσών

Ομιλητές: 

Σμήλιος Ηλίας, δάσκαλος – Καραβάνι Αλληλεγγύης στο Κομπάνι,

Απολυμένοι εργαζόμενοι του «Αγγελιοφόρου»

ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΓΙΑΝΝΙΤΣΩΝ

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *