Τετάρτη 29 Νοεμβρίου 2017

Ενίσχυση με δυο ασθενοφόρο σε Έδεσσα και Γιαννιτσά μέσω ΕΣΠΑΔυνητικοί δικαιούχοι της νέας πρόσκλησης του ΕΣΠΑ της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας είναι η 3η και 4η Υγειονομική Περιφέρεια Μακεδονίας και Θράκης (ΥΠΕ), η «Κτιριακές Υποδομές ΑΕ», αρμόδιοι φορείς και τα νοσοκομεία του ΕΣΥ στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας.

«Από το ΕΣΠΑ της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας 2014 – 2020 για τον τομέα της Υγείας διαθέτουμε 16 εκ. ευρώ. Τα 9,3 εκ. ευρώ έχουν διατεθεί για την ολοκλήρωση του σημαντικού έργου στο νοσοκομείο της Βέροιας, τα 6 εκ. ευρώ διατίθενται για το νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ της Θεσσαλονίκης και το 1 εκ. ευρώ για την προμήθεια ασθενοφόρων για όλη την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας. Σε αυτά τα σημαντικά έργα προστίθεται και ο εξοπλισμός των νοσοκομείων και των κέντρων υγείας της Κεντρικής Μακεδονίας, με σύγχρονα μέσα, για τον οποίο η Περιφέρεια διαθέτει επιπλέον 5 εκ. ευρώ. Έχουμε βάλει στις πρώτες προτεραιότητές μας την ενίσχυση του τομέα της Υγείας σε όλα τα επίπεδα και το αποδεικνύουμε όχι μόνο μέσω των κονδυλίων του ΕΣΠΑ που διαθέτουμε, αλλά και με σειρά άλλων δράσεων, όπως το Δίκτυο Πρόληψης και Προαγωγής Υγείας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, οι ενημερώσεις των μαθητών για ζητήματα δημόσιας υγείας και οι προσπάθειες που κάνουμε για να ενισχύσουμε την πρόληψη. Στόχος της νέας πρόσκλησης είναι η βελτίωση των υποδομών και υπηρεσιών υγείας, αλλά και των κοινωνικών υποδομών στις αστικές και μειονεκτικές περιοχές της Κεντρικής Μακεδονίας και τη διευκόλυνση της πρόσβασης σ’ αυτές των ευπαθών κοινωνικών ομάδων. 
 
Εξοπλίζουμε με σύγχρονα ιατροτεχνολογικά μέσα, με σύγχρονα μηχανήματα τα νοσοκομεία και τα κέντρα υγείας, ώστε να παρέχουν τις βέλτιστες υπηρεσίες στους πολίτες που εμπιστεύονται το σύστημα δημόσιας υγείας, διευκολύνοντας παράλληλα το έργο γιατρών, νοσηλευτών και βοηθητικού προσωπικού. Περιμένουμε από το Υπουργείο Υγείας και τις αρμόδιες ΥΠΕ, που έχουν την ευθύνη υποβολής των προτάσεων, να τις καταθέσουν ολοκληρωμένες, προκειμένου να μπορέσουμε το ταχύτερο να τις εντάξουμε και να τις χρηματοδοτήσουμε από το ΕΣΠΑ», επισήμανε ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας. Σύμφωνα με πληροφορίες δυο θα είναι τα ασθενοφόρα συνολικής αξίας περίπου 200.000 ευρώ που θα διατεθούν, ένα πιθανόν στην Έδεσσα και ένα στα Γιαννιτσά από τα κονδύλια αυτά με σκοπό και στόχο να γίνονται διακομιδές εκτός ΕΚΑΒ για νοσηλευόμενους που θα πρέπει να πηγαίνουν για εξετάσεις. 

Η νέα πρόσκληση προβλέπει την επέκταση και αναβάθμιση υφιστάμενων δομών και υποδομών υγείας στην Κεντρική Μακεδονία και χρηματοδοτεί ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό για τις δομές πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας φροντίδας υγείας με στόχο τη βελτίωση των υποδομών και των υπηρεσιών υγείας. Οι προτάσεις που θα κατατεθούν προς χρηματοδότηση θα πρέπει να προσκομίσουν την έγκριση σκοπιμότητας του Υπουργείου Υγείας. Ο προϋπολογισμός της πρόσκλησης αφορά εξ ημισείας τις δομές υγείας που εποπτεύονται από την 3η Υγειονομική Περιφέρεια Μακεδονίας και την 4η Υγειονομική Περιφέρεια Μακεδονίας-Θράκης. 

Η πρόσκληση αφορά στην προμήθεια αναγκαίου εξοπλισμού από τα νοσοκομεία και τα κέντρα υγείας και την ευθύνη για την ιεράρχηση των προτεραιοτήτων και την υποβολή ολοκληρωμένων προτάσεων για χρηματοδότηση είναι του Υπουργείου Υγείας και των δυο ΥΠΕ, στα όρια αρμοδιότητας των οποίων ανήκουν νοσηλευτικά ιδρύματα και κέντρα υγείας της Κεντρικής Μακεδονίας.

Οι επενδύσεις στις υποδομές υγείας και τις κοινωνικές υποδομές συμβάλλουν στην εθνική, περιφερειακή και τοπική ανάπτυξη, μειώνοντας τις ανισότητες όσον αφορά στην κατάσταση στον τομέα της υγείας, προωθώντας την κοινωνική ένταξη μέσω βελτίωσης της πρόσβασης σε υπηρεσίες κοινωνικού, πολιτιστικού χαρακτήρα και υπηρεσίες αναψυχής, αλλά και τη μετάβαση από την ιδρυματική φροντίδα στη φροντίδα της κοινότητας.

ΕΠΣ ΠΕΛΛΑΣ: Οι 10 πρώτοι σκορερ της Α1 κατηγορίας

Το πρωτάθλημα της Α1 είναι σε πλήρη εξέλιξη και οι κορυφαίοι σκόρερ και φέτος άρχισαν να ξεχωρίζουν, Την πρωτιά κρατά ο Καραδήμος που περνά φέτος μαι πολύ καλή παραγωγική χρονιά, μαζί με τον Λεμονάκη που βοηθά τα μέγιστα τον Εξαπλάτανο ενώ ακολουθούν Μαμμής και Μελίσσι και Ρέκος Πέλλα .

Αναλυτικά οι σκόρερ της κατηγορίας:

8 γκολ: Καραδήμος Μάνδαλο, Λεμονα΄κης Εξαπλάτανος,
7 γκολ: Μαμμης Μελίσσι, Ρεκος Πέλλα
5 γκολ: Καρυπίδης ΜΑυροβούνι, Μποζίδης , ΚαραγιάννηςΚρύας Βρύση, Μπρατσουδης Πέλλα, Λιτοβολής Καλή, Βασιλόπουλος Σωσάνδρα.
4 γκολ: Τερζής Αναγέννηση Γ, Καπουσοουζης, Μουρουζίδης Εθνικός Γ., Μητσκας Π΄ρομαχοι, Μιχαηλίδης Εσώβαλτα και Μποζίνης Εξαπλάτανος.
 
 
 
 
 
απο το matiespellas.gr

Εκλογές στο επιμελητήριο Πέλλας

Οι εκλογές για την ανάδειξη των είκοσι ενός (21) μελών του Διοικητικού Συμβουλίου του Επιμελητηρίου Πέλλας για την προσεχή τετραετία, θα διεξαχθούν την 3 και 4 Δεκεμβρίου 2017, ημέρες Κυριακή και Δευτέρα αντίστοιχα, στην έδρα του Επιμελητηρίου Πέλλας 25ης Μαρτίου αρ. 13 στην Έδεσσα, από ώρα 08:00 έως 18:00 και θα πραγματοποιηθούν σύμφωνα με τις σχετικές διατάξεις του Ν. 2081/92 όπως έχει τροποποιηθεί και του ΠΔ 372/92 όπως έχει τροποποιηθεί και ισχύει σήμερα.


Σύμφωνα με τη με αριθμ. πρωτ. 99579/6.9.2017 [ΑΔΑ7Θ4Η465ΧΙ8-ΒΡΟ] απόφαση του Υπουργού Οικονομίας & Ανάπτυξης ο αριθμός των αντιπροσώπων του κάθε Τμήματος στο Διοικητικό Συμβούλιο του Επιμελητηρίου Πέλλας ορίσθηκε ως εξής:


Τμήμα Εμπορικό έδρες 8 (οκτώ)
Τμήμα Υπηρεσιών έδρες 4 (τέσσερις)
Τμήμα Μεταποιητικό έδρες 8 (οκτώ)
Τμήμα Εξαγωγικό έδρα 1 (μία)

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στη γραμματεία της εκλογικής επιτροπής τηλ.: 23810 – 26555 και 23810 – 26556.

Αναδρομές: Microsoft, Το χρονικό της «γέννησης» ενός γίγαντα

29 Νοεμβρίου 1975: Δύο νεαροί φερέλπιδες επιχειρηματίες, ο Μπιλ Γκέιτς και ο Πολ Άλεν, ονομάζουν τη νεοσύστατη εταιρία τους «Microsoft». Μια επιχείρηση, που έμελλε τα επόμενα χρόνια να εξελιχθεί σε μια γιγάντια εταιρία, σχεδόν μονοπωλιακού χαρακτήρα, στο χώρο της πληροφορικής.

Οι τροφές με λιπαρά που βάζουν «φωτιά» στο μεταβολισμό σου

Δεν είναι όλα τα λιπαρά ύπουλος εχθρός της σιλουέτας μας.

Ανακοίνωση Δήμου Αλμωπίας: Μόνο στη δεξιά πλευρά η στάθμευση των οχημάτων στην οδό Κύπρου

ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΕΚΤΕΛΕΣΗΣ ΤΩΝ ΕΡΓΑΣΙΩΝ ΠΟΥ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΟΥΝΤΑΙ ΣΤΑ ΠΛΑΙΣΙΑ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ: «ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΑΠΟΧΕΤΕΥΤΙΚΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΑΚΑΘΑΡΤΩΝ ΟΙΚΙΣΜΟΥ ΑΡΙΔΑΙΑΣ», Η ΣΤΑΣΗ ΚΑΙ Η ΣΤΑΘΜΕΥΣΗ ΤΩΝ ΟΧΗΜΑΤΩΝ ΘΑ ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΔΕΞΙΑ ΠΛΕΥΡΑ ΤΗΣ ΟΔΟΥ ΚΥΠΡΟΥ, ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΠΕΖΩΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΟΜΑΛΗ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑ ΤΩΝ ΟΧΗΜΑΤΩΝ.


ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΑΛΜΩΠΙΑΣ

Ένα συναρπαστικό "ταξίδι" με σκιές απόλαυσαν οι μαθητές του ΚΔΑΠ- μεΑ Γιαννιτσών

Ένα συναρπαστικό ταξίδι με σκιές απόλαυσαν οι μαθητές του ΚΔΑΠ - μεΑ Γιαννιτσών.

ΕΚΑΣΚΕΜ: Εκτός έδρας νίκη για τους εφήβους του Μεγάλου Αλεξάνδρου

Με εκτός έδρας νίκη ξεκίνησε τον δεύτερο γύρο του πρωταθλήματος το εφηβικό τμήμα μπάσκετ του Μεγάλου Αλεξάνδρου Γιαννιτσών, καθώς επικράτησε με 35-49 του αντίστοιχου τμήματος του Εδεσσαϊκού Β.C. την Κυριακή 26/11/17 στην Έδεσσα, για τον δεύτερο όμιλο του εφηβικού πρωταθλήματος της ΕΚΑΣΚΕΜ.


Το παιχνίδι χαρακτηρίστηκε από τις σφιχτές άμυνες και τα πολλά λάθη εκατέρωθεν, στοιχεία που κράτησαν χαμηλά το σκορ. Οι δυο ομάδες ξεκίνησαν αναγνωριστικά το παιχνίδι, συμβαδίζοντας στο σκορ με το δεκάλεπτο να κλείνει στο 12-13. Το ίδιο μοτίβο συνεχίστηκε και στο 2ο, με τον Μέγα να διατηρεί ελαφρύ προβάδισμα και το ημίχρονο να ολοκληρώνεται με 22-28. Στο 3ο δεκάλεπτο οι παίκτες των Γιαννιτσών δυνάμωσαν πολύ την άμυνά τους και βρίσκοντας καλάθια στον αιφνιδιασμό κατάφεραν να προηγηθούν με 27-43. Στο τελευταίο δεκάλεπτο δεν άλλαξε κάτι, με τα λάθη να είναι διαδοχικά και το σκορ να διαμορφώνεται στο 35-49.


Σε δηλώσεις του, μετά το τέλος του αγώνα, ο προπονητής της ομάδας του Μεγάλου Αλεξάνδρου Νίκος Κοτλέας επισήμανε τα εξής:

«Μπράβο στα παιδιά για τη νίκη και την αμυντική τους προσπάθεια. Θα έπρεπε να έχουμε κάνει πολύ λιγότερα λάθη και να έχουμε σκοράρει πολύ περισσότερο στο σημερινό παιχνίδι, καθώς χάσαμε πολλά λέι απ και πολλές ελεύθερες βολές. Συνεχίζουμε ώστε να κάνουμε όσες περισσότερες νίκες μπορούμε. Ευχαριστούμε θερμά τους ανθρώπους του Εδεσσαϊκού για την φιλοξενία».


Τα δεκάλεπτα: A΄ 12-13, Β΄ 22-28, Γ΄ 27-43, Δ΄ 35-49.


Εδεσσαικός B.C. (Ροδοβίτης Γ.) :

Νάνος 2, Δουλκερίδης, Παπαδόπουλος,Κοβατσής 2, Καραϊσαρίδης 5(1), Κοζιάς 9, Σταυρακίδης 5(1), Μίσιος 6(2), Τεντζέρης 1, Γκουγκουδης 5, Γάτσος


Γ.Α.Σ. Μέγας Αλέξανδρος Γιαννιτσών (Ν. Κοτλέας) :

Πασσαλής, Βασιλειάδης 8, Σαρηπαλόγλου 2, Καραλής 9, Πάρδας 14, Μανδράς 14, Καραπάνος, Κουβρούκης 2

Δήμος Αλμωπίας: Εγκρίθηκαν 10 θέσεις μόνιμου προσωπικού

Σύμφωνα με ενημέρωση του Δημάρχου Αλμωπίας κ. Δημήτρη Μπίνου, εγρίθηκαν 10 θέσεις μόνιμου προσωπικού ανταποδοτικού χαρακτήρα στο Δήμο Αλμωπίας.

ΕΠΣ ΠΕΛΛΑΣ: Για επανεκλογή με ποσοστά ρεκόρ πηγαίνει ο Αντωνίου και η παράταξη του στις 6 Δεκεμβρίου

Διαδικαστική υπόθεση όσο ποτέ άλλοτε στα χρονικά της ΕΠΣ Πέλλας μοιάζουν οι επερχόμενες εκλογές της 6ης Δεκεμβρίου για τον νυν Πρόεδρο Στέργιο Αντωνίου και την Παράταξη του.

ΔΕΥΑ Αλμωπίας: Εργασίες για πόσιμο νερό στον Αρχάγγελο

Μετά από ενημέρωση από τους εξωτερικούς συνεργάτες και κατοίκους του χωριού, άμεσα ενεργοποιήθηκαν τα συνεργεία της Δ.Ε.Υ.Α. Αλμωπίας και προχώρησαν σε εργασίες καθαρισμού της κοίτης των ρεμάτων που οδηγούν στις πηγές του πόσιμου νερού του χωριού, καθώς τις τελευταίες μέρες παρατηρήθηκε ότι ήταν θολό.

Η Δ.Ε.Υ.Α Αλμωπίας επισκέφτηκε τον χώρο, έκανε αυτοψία και προχώρησε την ίδια στιγμή σε μια ουσιαστική παρέμβαση για την επίλυση του προβλήματος, το οποίο προέκυψε εξαιτίας των έντονων καιρικών φαινομένων, που μετέφεραν φερτά υλικά στο ρέμα που οδηγούνταν τα ορμητικά νερά στο σημείο υδρομάστευσης, με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί έντονο πρόβλημα στο πόσιμο νερό.
Επιπλέον έγινε έλεγχος όλων των σημείων των πηγών και παρατηρήθηκε θολότητα του νερού λόγω της βίαιης απορροής των στραγγισμάτων από το πηγαίο πόσιμο νερό, το οποίο αναβλύζει με φυσικό τρόπο, εξαιτίας της έντονης βροχόπτωσης.
Η Δ.Ε.Υ.Α. Αλμωπίας ενημερώνει τους καταναλωτές πως για να καθαρίσει εντελώς το νερό των πηγών θα χρειαστεί ένα χρονικό διάστημα 2 - 3 ημερών. Επιπλέον, καλό θα είναι να αφήσουν τις βρύσες τους να τρέξουν, ώστε μέρα με την μέρα να μειώνεται η θολότητα.
Κλείνοντας σας διαβεβαιώνουμε ότι μόλις περάσει το κύμα κακοκαιρίας, θα πραγματοποιηθούν εργασίες καθαρισμού της δεξαμενής, αλλά και ενέργειες για την προστασία των σημείων φυσικών πηγών ώστε να μην δημιουργηθεί ξανά παρόμοιο πρόβλημα.

Παρόμοια προβλήματα αντιμετωπίζουμε και στις Τοπικές κοινότητες Σαρακηνών και Λουτρακίου, στις οποίες θα πραγματοποιηθούν άμεσα εργασίες προκείμενου να λυθούν τα ζητήματα αυτά το συντομότερο δυνατό.

Εκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού – Έρχεται μεγάλη κακοκαιρία σε λίγες ώρες: Πού θα «χτυπήσει»

ΠΡΟΣΟΧΗ! Η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ) με έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού που εξέδωσε την Τετάρτη (29/11/2017) προειδοποιεί τους πολίτες για το νέο κύμα κακοκαιρίας που θα «χτυπήσει» τις επόμενες ώρες - Πού και πότε θα σαρώσουν ισχυρά φαινόμενα.

Αποτελέσματα 2ου διενοριακού πρωταθλήματος ανώμαλου δρόμου Γιαννιτσών

Το πρωινό του Σαββάτου 25 Νοεμβρίου 2017 πραγματοποιήθηκε, για 2η φορά μια ξεχωριστή και πλούσια σε εμπειρίες διοργάνωση ανάμεσα στις Κατηχητικές Συνάξεις των Γιαννιτσών και της ευρύτερης περιοχής. Το 2ο Διενοριακό Πρωτάθλημα Ανωμάλου Δρόμου «Τρέξε για το Κατηχητικό σου» έλαβε χώρα στο Δημοτικό Αθλητικό Κέντρο «Πλατανότοπος» στα Γιαννιτσά. Το πρωτάθλημα διοργανώθηκε από την ενορία Αγίων Αποστόλων

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *