Δευτέρα 11 Ιουλίου 2016

IALMOPIA LIVE: Στο 1ο Εδεσσαικό Φεστιβάλ Ψηφιακών Ταινιών Μικρού Μήκους [ΕΙΚΟΝΕΣ]

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε στις 2 Ιουλίου το 1ο Εδεσσαϊκό Φεστιβάλ Ψηφιακών Ταινιών Μικρού Μήκους στον Θερινό κινηματογράφο Έδεσσας στην περιοχή των Μύλων.

Το συμπύρηνο σε κίνδυνο - 17 κονσερβοποιεία μέλη της Ε.Κ.Ε. παρέμειναν κλειστά

Την Κυριακή 10 Ιουλίου, τα 17 κονσερβοποιεία μέλη της Ε.Κ.Ε. παρέμειναν κλειστά και δεν παρέλαβαν συμπύρηνα ροδάκινα. Αυτή η κίνηση ήταν μια συμβολική πράξη διαμαρτυρίας από την πλευρά των μεταποιητών για την απαράδεκτη ποιότητα του συμπύρηνου που παραλήφθηκε την πρώτη εβδομάδα λειτουργίας των εργοστασίων και κυρίως τη συγκομιδή και παράδοση πράσινων, εντελώς άγουρων ροδάκινων. 
 
Επιδιώκουμε με αυτό τον τρόπο να κρούσουμε τον κώδωνα του κινδύνου για το συμπύρηνο και τα προϊόντα του, κομπόστα, χυμό, κατεψυγμένα που φέρνουν εισόδημα σε 12.000 αγροτικές οικογένειες και χιλιάδες εργαζόμενους, μόνιμους και Τα σημάδια από τις αγορές διάθεσης του τελικού προϊόντος δεν είναι καλά. Οι ανταγωνιστές μας, κυρίως οι Κινέζοι, ανεβάζουν χρόνο με το χρόνο την ποιότητα των προϊόντων τους. Αντιθέτως, εμείς, κάθε χρόνο ανταποκρινόμαστε όλο και πιο δύσκολα στις προσδοκίες των πελατών για κορυφαία ποιότητα, που είναι το συγκριτικό πλεονέκτημα των προϊόντων μας και ο λόγος που παραμένουμε η πρώτη σε εξαγωγές κομπόστας ροδάκινου χώρα στον κόσμο. 
 
Όλοι γνωρίζουμε ότι όσο καλή δουλειά και αν γίνει στο εργοστάσιο, η ποιότητα της κομπόστας αλλά και το κόστος της είναι συνάρτηση της ποιότητας των φρούτων. Τα τελευταία χρόνια, η ποιότητα αυτή είναι κάθε χρόνο και χειρότερη. Παρουσιάστηκε δε και το νέο και ανεξήγητο φαινόμενο τα ροδάκινα να συγκομίζονται πράσινα, κάτι που πλήττει τόσο τη βιομηχανία που δεν έχει καμία χρήση για αυτά τα ροδάκινα, όσο και τον αγρότη που χάνει σε κιλά παραδοτέου προϊόντος και συνεπώς σε εισόδημα. Οι λόγοι για την υποβάθμιση της ποιότητας του συμπύρηνου είναι πολλοί και σύνθετοι. Η διάλυση των συνεταιρισμών, οι οικονομικές δυσκολίες των αγροτών που αδυνατούν να ανταπεξέλθουν στα έξοδα της φροντίδας των χωραφιών τους, η αγανάκτηση του αγρότη για τα συσσωρευμένα προβλήματα που εκφράζεται αυτοκτονικά ως οργή εναντίον της ίδιας της παραγωγής του, οι διάφοροι τυχάρπαστοι «έμποροι» που λυμαίνονται το προϊόν παράτυπα και παράνομα κάθε καλοκαίρι κάτω από ομπρέλες και μέσα σε βενζινάδικα, αλλά και οι βιομηχανίες που κάτω από την πίεση της παραγωγής που πρέπει να βγει σε 45 ημέρες και των παγίων εξόδων που τρέχουν αναγκάζονται να ρίξουν τον πήχη των απαιτήσεων τους και παραλαμβάνουν ροδάκινα κακής ποιότητας, προερχόμενα από οποιαδήποτε πηγή. 
 
Ξέρουμε μετά από τόσα χρόνια ότι ούτε βιομηχανίες χωρίς καλούς παραγωγούς συμπύρηνου μπορούν να υπάρξουν, ούτε παραγωγοί χωρίς βιομηχανίες. Πρέπει όλοι να καταλάβουμε ότι η ποιότητα είναι προς όφελος όλων μας και η υποβάθμισή της θα είναι η καταστροφή μας. Ένα πράσινο ροδάκινο που θα μπει σε ένα κουτί μπορεί να σημάνει επιστροφή προϊόντων, απώλεια ενός πελάτη, υποβάθμιση της αξιοπιστίας μιας επιχείρησης. Είναι στο χέρι μας να κοιταχτούμε στα μάτια και να αποφασίσουμε αν θέλουμε να σώσουμε το προϊόν αυτό ή αν θα παραδώσουμε τα σκήπτρα της ποιότητας και άρα τα εισοδήματά μας στον ανταγωνισμό.

Τέλος από τον Αλμωπό ο Σκέντος

O Αλμωπός Αριδαίας ανακοινώνει την αποχώρηση του ποδοσφαιριστή ΣΚΕΝΤΟΥ ΣΤΕΦΑΝΟΥ και του εύχεται υγεία και καλή συνέχεια σε επαγγελματικό και προσωπικό επίπεδο.

Πάστα με έναν ποιητή... (Ευάγγελος Τσαβδάρης)

Μετά από πολλές αναβολές και ανακατατάξεις των ραντεβού μας, ξεκινάμε επιτέλους στην προγραμματισμένη συνάντηση με την Βάσω και τη Μαρία, τα βασικά στελέχη της ομάδας του χωριού, που δραστηριοποιείται τελευταία, με σκοπό την προσθήκη μικρών καλαίσθητων λεπτομερειών σε σημεία του χωριού, ώστε να προστεθούν κάποιες πινελιές αισιοδοξίας στο γενικό γκρίζο που επικρατεί.

Έτσι θα είναι η νέα Γ´ Εθνική κατηγορία - Όλες οι αλλαγές που αποφασίστηκαν από την Εκτελεστική Επιτροπή της ΕΠΟ

Όλες οι αλλαγές που αποφασίστηκαν από την Εκτελεστική Επιτροπή της ΕΠΟ και θα εφαρμοστούν από την επόμενη αγωνιστική σεζόν.

Παρεμβάσεις βελτίωσης καθημερινότητας από το Δήμο Αλμωπίας [ΕΙΚΟΝΕΣ]

Παρεμβάσεις ουσίας που βελτιώνουν την καθημερινότητα των πολιτών και αναβαθμίζουν την ποιότητα ζωής τους, συνεχίζει να υλοποιεί ο Δήμος Αλμωπίας. Πρόσφατα, ολοκληρώθηκε η συντήρηση του Ανοιχτού Θεάτρου στην Τ.Κ. Θεοδωρακείου. Συγκεκριμένα, τοποθετήθηκαν νέα σιδερένια και καλαίσθητα κάγκελα για να γίνει ακόμα πιο χρηστικό, με στόχο να πραγματοποιούνται εκεί εκδηλώσεις που θα προάγουν τον πολιτισμό και την παράδοση. Αξίζει να σημειωθεί, ότι οι παλιές ξύλινες κατασκευές καταστράφηκαν λόγω κυρίως της φθοράς του χρόνου. Στα πλαίσια της βελτίωσης της καθημερινότητας όλων των συμπολιτών μας, ο Δήμος Αλμωπίας προχώρησε στην κατασκευή ειδικά διαμορφωμένης ράμπας για πρόσβαση σε αναπηρικά αμαξίδια στην πλατεία του Ριζοχωρίου. Η Δημοτική Αρχή, εισάκουσε το αίτημα του αγαπητού σε όλους μας Θανάση από το χωριό ο οποίος θέλει να έχει πρόσβαση και ίσα δικαιώματα με τα υπόλοιπα παιδιά και προχώρησε σε αυτή την ουσιαστική παρέμβαση. 
 
Παράλληλα, από τους πρώτους μήνες που ανέλαβε καθήκοντα, προχώρησε στην εγκατάσταση ανελκυστήρα για αναπηρικά αμαξίδια, με στόχο να έχουν πρόσβαση όλοι οι συμπολίτες μας στο Δημαρχείο, ενώ φρόντισε να κατασκευάσει ειδική ράμπα και στην εξωτερική είσοδο του 2 ου Δημοτικού Σχολείου Αριδαίας μετά από σχετικό αίτημα συμπολίτη μας. Η συντήρηση του Ανοιχτού Θεάτρου στο Θεοδωράκι και η κατασκευή ειδικά διαμορφωμένης ράμπας στο Ριζοχώρι, εντάσσονται στο ίδιο έργο και το συνολικό τους κόστος ανέρχεται στο ποσό των 13.769 ευρώ, τα οποία εξασφαλίστηκαν από το Τεχνικό Πρόγραμμα 2015.
 
  

Μορφωτικός Σύλλογος Αετοχωρίου "Το Πίνοβο" - Τα κανόνια του Πινόβου, Επανασύνδεση με την ιστορία!

TA KANONIA TOY ΠINOBOY…. Η ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΤΟΥΣ…… ΕΠΑΝΑΣΥΝΔΕΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟ ΔΙΗΜΕΡΟ ΑΦΕΤΗΡΙΑ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗΣ ΤΗΣ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗΣ ΤΟΥΣ 
 
Σε υψόμετρο 2070 μέτρων, στη συνοριακή κορυφογραμμή του Πινόβου, μιας από τις υψηλότερες κορυφές της οροσειράς του Βόρα, αναπαύονταν σκουριασμένα δυο γέρικα ορεινά πυροβόλα, συμμαχικά μνημεία από τον Α΄Παγκόσμιο Πόλεμο, βουβοί μάρτυρες της μεγαλύτερης πολεμικής περιπέτειας, που βίωσε η ανθρωπότητα μέχρι το 1939 και που η αρχή του τέλους της γράφτηκε με τον πιο δραματικό τρόπο στους ορεινούς όγκους της Αλμωπίας. Κυκλωμένα από συρματοπλέγματα και χαρακτηριστικές πινακίδες που προειδοποιούσαν για πιθανή ύπαρξη ναρκοπεδίου, διαφέντευαν την οχυρή τοποθεσία, όπου έδρασαν και δοξάστηκαν πριν από 92 χρόνια. Από τότε τα ¨κανόνια¨ έγιναν στοιχείο της πολιτιστικής ταυτότητας της Αλμωπίας. 
 
Ορειβάτες, κυνηγοί, λάτρεις του βουνού, περιηγητές και εραστές της ιστορίας δεν παρέλειπαν να περιλάβουν στο πρόγραμμά τους μια επίσκεψη ή μια στάση στα ¨κανόνια¨ για ένα τσιγάρο, μιαν ανάσα, έναν σύντομο αναστοχασμό του παρελθόντος. Δυστυχώς, από τα μέσα του 2009 τα κανόνια έκαναν ¨φτερά¨, ξηλώθηκαν και μεταφέρθηκαν, για να συμπληρώσουν τα εκθέματα κάποιου πολεμικού μουσείου. Εκεί βέβαια θα έχουν καθαριστεί από σκουριές και θα τα βλέπουν πολύ περισσότερα μάτια. Έχουν χάσει όμως τη φυσική τους κατοικία, όπου αποτελούσαν κομμάτι της τοπικής ιστορίας. 
 
Η απομάκρυνσή τους αποτελεί ακρωτηριασμό της πολιτισμικής μας κληρονομιάς. Με την επιστροφή τους, τα κανόνια, θα συνεχίσουν να αφηγούνται την ιστορία της περιοχής, και οι δρόμοι της φύσης θα επανασυνδεθούν με τους δρόμους της ιστορίας. 
 
ΜΟΡΦΩΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΕΤΟΧΩΡΙΟΥ ΤΟ «ΠΙΝΟΒΟ»

ΕΚΑΣΚΕΜ: Τρίτη μεταγραφή αθλητού άνω των 30 ετών

Εν όψει της συμπλήρωσης ρόστερ των ομάδων με δύο (2) αθλητές έως 30/09/2016 και μετά από επανειλημμένα αιτήματα που δέχθηκε η Ε.Ο.Κ. από σωματεία και τον Π.Σ.Α.Κ. αποφασίστηκε να επιτραπεί για την τρέχουσα αγωνιστική περίοδο η προσθήκη ενός (1) ακόμα αθλητή άνω των 30 ετών.

Το παράβολο μεταγραφής για τον επιπλέον αθλητή θα κοστίζει 300 ευρώ

Συμμετοχή του Εδεσσαϊκού Θεάτρου στο 14ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Θεάτρου Κορίνθου

«Συμμετοχή του Ε.Θ. στο 14ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Θεάτρου Κορίνθου»


Ανεβάζοντας τον πήχη των στόχων του, το Εδεσσαϊκό Θέατρο προκρίθηκε ανάμεσα σε αιτήσεις συμμετοχής από την Ελλάδα και την Κύπρο και θα συμμετέχει στο 14ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Θεάτρου, που διοργανώνει το Κορινθιακό Θέατρο «Βασίλης Ρώτας» σε συνεργασία με τον Δήμο Κορινθίων και το οποίο θα διεξαχθεί το πρώτο 10ήμερο του Αυγούστου.

Το Εδεσσαϊκό Θέατρο θα διαγωνιστεί μεταξύ άλλων 9 ερασιτεχνικών σχημάτων, με το έργο των Μ.Ρέππα-Θ.Παπαθανασίου «Φούστα-Μπλούζα», που παρουσιάστηκε στο θεατρόφιλο κοινό τον περασμένο Μάη από τη Κεντρική Σκηνή σε σκηνοθεσία Δέσποινας Οτουντζίδου.ΒΡΑΒΕΙΑ ΚΑΙ ΔΙΑΚΡΙΣΕΙΣ ΤΟΥ Ε.Θ. 

1980 «ΤΑ ΟΠΛΑ ΤΟΥ ΑΧΙΛΛΕΑ» του Δημήτρη Χριστοδούλου σε σκηνοθεσία Πέτρου Παναμά- 5ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Ερασ/κού Θεάτρου Κορίνθου
1) Α΄αντρικού ρόλου:Αμπάζης Αχιλλέας και Πολυχρονιάδης Ραφαήλ
2) Β΄αντρικού ρόλου:Τσιρόγκας Γιώργος και Κροντσέλης Γιώργος
3) Έπαινος:Φιλανθίδου Άννα
4) 1ο Βραβείο καλύτερης παράστασης από την επιτροπή κοινού
5) Καλύτερου συνόλου
1982 «ΧΩΡΙΣ ΦΤΕΡΑ» του Woody Allen σε σκηνοθεσία Ρούλη Οσμανλή-7ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Ερασ/κού Θεάτρου Κορίνθου
1) Α΄αντρικού ρόλου:Αμπάζης Αχιλλέας
2) 2ο Βραβείο καλύτερης παράστασης από την επιτροπή κοινού
1986 «ΜΑΡΙΑ ΠΕΝΤΑΓΙΩΤΙΣΣΑ» του Μποστ σε σκηνοθεσία Χρήστου Τρεχαντήρη-11ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Ερασ/κού Θεάτρου Κορίνθου
1)Έπαινος σκηνικού και κοστουμιών
1988 «ΠΑΝΤΡΟΛΟΓΗΜΑΤΑ» του Nikolai Vasilievich Gogol σε σκηνοθεσία Ρούλη Οσμανλή- 13ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Ερασ/κού Θεάτρου Κορίνθου
1) Β΄γυναικείου ρόλου:Κρεμμύδα Μαρία
1991 «Ο ΜΑΓΙΚΟΣ ΔΟΝ ΖΟΥΑΝ» του Σταύρου Λομβαρδέα σε σκηνοθεσία Γιώργου Τσιρόγκα-16ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Ερασ/κού Θεάτρου Κορίνθου
1)Β΄αντρικού ρόλου:Πέγιος Γιάννης
1992 «ΨΥΛΛΟΙ ΣΤ ΑΥΤΙΑ» του Georges_Feydeau σε σκηνοθεσία Τάκη Τουφεξή--17ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Ερασ/κού Θεάτρου Κορίνθου
1) Β΄αντρικού ρόλου:Σαλαμάνης Δημήτρης
2) Έπαινος:Κιοσές Παντελής
3) 3ο Βραβείο καλύτερης παράστασης από την επιτροπή κοινού
2003 «Η ΑΥΛΗ ΤΩΝ ΘΑΥΜΑΤΩΝ» του Ιάκωβου Καμπανέλλη σε σκηνοθεσία Ηλία Λουκάτου-4ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Ερασ/κού Θεάτρου Ν.Ορεστιάδας
1) Α΄αντρικού ρόλου:Ίνδος Θωμάς
2) Α΄ γυναικείου ρόλου:Ταρασίδου Σοφία
3) 2ο Βραβείο καλύτερης παράστασης από την επιτροπή κοινού
4) 2ο Βραβείο καλύτερης επιλογής έργου
2010 «Ο Προεστός του χωριού» του Σπυρίδωνα Περεσιάδη σε σκηνοθεσία Δημήτρη Σαλαμάνη-11ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Ερασ/κού Θεάτρου Ν.Ορεστιάδας
1) Β΄γυναικείου ρόλου:Νουσηκύρου Σοφία

Έχοντας ως παρακαταθήκη συμμετοχές και διακρίσεις σε Φεστιβάλ Πανελλήνιου κύρους και εμβέλειας και σεβόμενοι την ιστορική διαδρομή του Εδεσσαϊκού Θεάτρου, η θεατρική ομάδα καθώς και οι συντελεστές της παραγωγής, ξεκίνησαν τις προετοιμασίες του ταξιδιού, καταβάλλοντας κάθε δυνατή προσπάθεια μιας δυναμικής παρουσίας στο Δημοτικό Θέατρο Κορίνθου, αντάξιας της δημιουργικής πορείας του συλλόγου.

Το Top 10 παράξενων ρεκόρ στον κόσμο (pics)

Τα βλέμματα όλων κάθε χρόνο είναι στραμμένα σε ένα βιβλίο. Όχι γιατί κρατά σε αγωνία τους αναγνώστες για το τέλος του, αλλά για το περίεργο περιεχόμενο του. Ένα βιβλίο χωρίς σύνορα αφού άνθρωποι από κάθε γωνιά του πλανήτη προσπαθούν να καταφέρουν κάτι μοναδικό και να ξεχωρίσουν.

Υπεγράφη η προγραμματική σύμβαση Νοσοκομείου Πέλλας με Δήμο Έδεσσας

Γιάννης Σηφάκης:" Για την δημοπράτηση της μετεγκατάστασης της μονάδας τεχνητού νεφρού"

Pastry Designs - Ένα φανταστικό Cheesecake [ΒΙΝΤΕΟ]

ΝΕΟ ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ!!Πεντανόστιμο και πανεύκολο cheesecake..Γίνεται με πολύ απλά υλικά και θα σας ξετρελάνει!!

Από 14 Ιουλίου η υποβολή αιτήσεων για το «Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης»

Την Πέμπτη, 14 Ιουλίου 2016, αρχίζουν να υποβάλλονται οι αιτήσεις για το «Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης».

IALMOPIA LIVE: Ροκ μέσα στη φύση στο υπέροχο Φεστιβάλ Πόζαρ [ΒΙΝΤΕΟ]

Ένα μεγάλο μπράβο στο Σύλλογο Νέων Λουτρακίου για την άψογη διοργάνωση και φιλοξενία!

Chef Cook: Σου με κότα από τον Αριστείδη Ποιμενίδη!

Chef Cook: Σου με κότα από τον Αριστείδη Ποιμενίδη για την ηλεκτρονική εφημερίδα ialmopia.gr!

ΟΑΕΔ: Από σήμερα οι αιτήσεις για 3.737 προσλήψεις στου δήμους

Ξεκίνησαν οι αιτήσεις για το νέο πρόγραμμα Κοινωφελούς Εργασίας στους Δήμους. Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε

Έρχεται το φεστιβάλ των "γιαννιJazz" στα Γιαννιτσά [ΒΙΝΤΕΟ]

Έρχεται το φεστιβάλ των "γιαννιJazz" στα Γιαννιτσά στις 26/06 με το καινούριο σχήμα - "Banda Trite Pate" 

Οι κατακτήσεις του Euro

Η Πορτογαλία επικράτησε 1-0 της Γαλλίας χάρις στο γκολ του Έντερ στο 109’ και κατέκτησε το πρώτο Euro της ιστορίας της. Δείτε ποιες ομάδες έχουν κατακτήσει τις άλλες 14 κούπες! 

Γιάννης Σηφάκης: "Στοίχημα όλων μας να κεφαλαιοποιήσουμε τις επισκέψεις Υπουργών στην Πέλλα"

Οι επισκέψεις Υπουργών Έλενας Κουντουρά και Παν. Κουρουπλή μέσα σε ένα μήνα αποδεικνύει το έμπρακτο ενδιαφέρον της κυβέρνησης για την περιοχή μας

Αφιέρωμα: Λευκός χρυσός, η ιστορία της ζάχαρης

Η ιστορία της "ταπεινής" ζάχαρης δεν είναι τόσο γλυκιά. Ο "λευκός χρυσός" παράγονταν από σκλάβους και πωλούνταν σε τιμή ίση μ' εκείνη του χρυσού. Ποια είναι η καταγωγής της και πως κατέκτησε ολόκληρο τον κόσμο (Pics)

Ολοκληρώθηκε με μεγάλη επιτυχία το φοιτητικό εργαστήριο αρχιτεκτονικής στο Δήμο Αλμωπίας

Ολοκληρώθηκε με μεγάλη επιτυχία το φοιτητικό εργαστήριο αρχιτεκτονικής που διοργανώθηκε από τον Δήμο Αλμωπίας. Στο πλαίσιο του εργαστηρίου, 14 φοιτητές αρχιτεκτονικής από την Ελλάδα και την πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας ταξίδεψαν στην Αλμωπία και εργάστηκαν με σημεία φυσικού και ιστορικού ενδιαφέροντος. 

Πολύτιμο πετράδι...

ΠΟΛΥΤΙΜΟ ΠΕΤΡΑΔΙ - νέο ποίημα αναγνώστη στην ηλεκτρονική εφημερίδα ialmopia.gr

EURO 2016: Φερνάντο Σάντος, το ΜΕΓΑΛΕΙΟ σου!

ΕΠΟΣ από τον Σάντος! Ο Πατρίσιο έβγαλε τα πάντα, ο Έντερ έβαλε τη γκολάρα της ζωής του και η Πορτογαλία με τον Ρονάλντο εκτός ματς από το 25’, επικράτησε 1-0 της Γαλλίας και πήρε το πρώτο της Euro. 

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *