Τρίτη 27 Φεβρουαρίου 2018

Giannitsa Basketball Academy - Σε τουρνουά φιλικών παιχνιδιών στην Γουμένισσα συμμετείχε η G.B.A.!

Με μεγάλη επιτυχία, έγινε στο Δ.Α.Κ. Γουμένισσας το Τουρνουά Ακαδημιών που συνδιοργάνωσαν οι Ακαδημίες των ομάδων του Α.Ο.Κ. Γουμένισσας και του «Μ. Αλεξάνδρου» Γιαννιτσών, την Κυριακή 25/02/2018.

Area 51: Ο όρκος σιωπής για την περιοχή - φάντασμα που κανείς δεν ξέρει για ποιο λόγο υπάρχει

Το τέρας του Λόχνες. Το τρίγωνο των Βερμούδων και το πείραμα της Φιλαδέλφειας. Όταν η μεταφυσική μπερδεύεται με την πραγματικότητα γεννιέται ένας θρύλος.

Ο κατάλογος των ανεξήγητων μυστηρίων που ιντριγκάρουν τον κόσμο γα δεκαετίες είναι μακρύς. Μέσα σε αυτά και ένα που συνιστά μια κατηγορία μόνο του: η διαβόητη Περιοχή 51 δεν υποδηλώνεται ως «πιθανόν αποκύημα φαντασίας». Πρόκειται για κάτι ολότελα χειροπιαστό. Υπάρχει και όλοι το γνωρίζουν. Το ζήτημα είναι για ποιον λόγο υπάρχει. Και είναι αυτό που θα συνεχίσει να εξάπτει τη φαντασία και την περιέργεια εκατομμυρίων ανθρώπων στον κόσμο. Ας όψονται οι Αμερικανοί ψηφοφόροι που εξέλεξαν ως πλανητάρχη τον Ντόναλντ Τραμπ…

«Θα ήθελα να μελετήσω τα αρχεία και να δημοσιεύσω όσα περισσότερα στοιχεία γίνεται. Αν υπάρχει κάτι εκεί και δεν απειλεί την εθνική ασφάλεια, οφείλω να το μοιραστώ με τους πολίτες», ανέφερε σε μία από τις προεκλογικές συνεντεύξεις της η Χίλαρι Κλίντον, αναλαμβάνοντας τη δέσμευση να ανοίξει το φάκελο «Area 51». Θα την άφηναν οι μυστικές υπηρεσίες και η στρατιωτική ηγεσία των ΗΠΑ; Κανείς δεν ξέρει. Ωστόσο ήταν ένας ακόμη καλός λόγος για να μαυριστεί ο υποψήφιος των Ρεπουμπλικάνων στις 8 του περασμένου Νοέμβρη!

Η περιοχή 51 είναι μεγάλο στρατιωτικό αεροδρόμιο στο νότιο τμήμα της Νεβάδα, στις δυτικές Ηνωμένες Πολιτείες, 133 χλμ. βορειοδυτικά του Λας Βέγκας. Επίσημα ο πρωταρχικός σκοπός της βάσης είναι απροσδιόριστος. Με βάση τα ιστορικά στοιχεία ωστόσο υποστηρίζει την εξέλιξη και δοκιμή πειραματικών αεροσκαφών και οπλικών συστημάτων. Το αίνιγμα που εδράζεται στα άδυτα της Area 51 έχει εμπνεύσει δεκάδες βιβλία, ταινίες, τηλεοπτικές σειρές, επιστημονικά ή επιστημονικοφανή περιοδικά. Ακόμα-ακόμα και βιντεοπαιχνίδι. Πρόκειται άραγε για την περιοχή όπου έκρυβαν οι Αμερικάνοι τα συντρίμμια ενός UFO; Ήταν τελικά ο πυρήνας των τεχνολογικών πειραμάτων των ΗΠΑ; Το βέβαιο είναι ότι αποτελεί μία έκταση που για πολλά χρόνια οι κυβερνήσεις της χώρας προσποιούνταν ότι αγνοούν την ύπαρξή της. Μία έκταση που προϊόντος του χρόνου έχει γεννήσει πλήθος ερωτημάτων και τροφοδοτήσει απλόχερα τους λάτρεις των θεωριών συνωμοσίας.

Η ιστορία ξεκινά στα μέσα περίπου του περασμένου αιώνα. Στις 8 Ιουλίου του 1947 ένα δελτίο Τύπου με την υπογραφή του Στρατηγού Γουίλιαμ Μπλάνσαρντ είναι αρκετό για να βάλει στο λεξιλόγιο των Αμερικανών τον όρο «ιπτάμενος δίσκος». Συντρίμμια από ένα UFO βρίσκονται όπως αναφέρει η ανακοίνωση, στο στρατιωτικό αεροδρόμιο του Ρόσγουελ. Τότε, όλοι σχεδόν πίστεψαν ότι οι αμερικάνικες αρχές και υπηρεσίες έκρυψαν σε μία περιοχή τα απομεινάρια του σκάφους, με στόχο να μην βγει στη δημοσιότητα κανένα στοιχείο που θα επιβεβαίωνε τον Στρατηγό Μπλάνσαρντ. Υποστήριξαν πως η κυβέρνηση, θέλησε να χτίσει σε ένα απόμερο και κρυφό μέρος τις μεγαλύτερες τεχνολογικές εγκαταστάσεις. Το σημείο όπου θα αποτελούσε τον πυρήνα των σπουδαιότερων τεχνολογικών πειραμάτων και μυστικών του πλανήτη.

Οι πραγματικοί λόγοι που οδήγησαν στην δημιουργία της περιοχής 51 χάνονται στα βάθη των συρταριών των μυστικών υπηρεσιών των ΗΠΑ. Η πιο προφανής εξήγηση είχε να κάνει με την λειτουργία αυτού του χώρου ως βάσης εξέλιξης και δοκιμών των πιο πειραματικών και παράξενων σχεδίων της αμερικάνικης αεροπορίας.Κοντά στο τέλος του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, η CIA αποφασίζει να συνεργαστεί με την εταιρία Lockheed για να προετοιμάσει την επόμενη μέρα, με διαμορφωμένες τις συνθήκες της έντονης αντιζηλίας με την ΕΣΣΔ. Στόχος η κατασκευή νέων, υψηλής τεχνολογίας αεροσκαφών, που θα είχαν θα είχαν τη δυνατότητα να πετάξουν σε πολύ μεγάλο ύψος ώστε να χρησιμοποιηθούν σε κατασκοπευτικές αποστολές. Έγγραφα της CIA που αποχαρακτηρίστηκαν ως απόρρητα το 2013 ανέφεραν ότι σε αυτόν το χώρο τελειοποιήθηκε το κατασκοπικό αεροσκάφος U-2, σύμφωνα με δημοσίευμα του CNN. Βάσει των εγγράφων αυτών, η Περιοχή 51 λειτουργούσε κυρίως κατά τον Ψυχρό Πόλεμο και αναπτύσσονταν προγράμματα κατασκοπείας και παρακολούθησης. Η Area 51 κατασκευάστηκε το 1947 και λέγεται ότι το κόστος ανήλθε στο αστρονομικό για την εποχή ποσό των 1 δισ. δολαρίων. Το 1985 χτίζονται νέες εγκαταστάσεις που αυξάνουν το συνολικό κόστος στα 4 δισ. δολάρια. Για πολλά χρόνια οι χαρτογράφοι δεν συμπεριλαμβάνουν τις εγκαταστάσεις σε κανέναν χάρτη.

Για δεκαετίες κανείς δεν γνώριζε και δεν μιλούσε για αυτήν επίσημα. Τα πάντα γύρω από αυτήν καλύπτονταν με την υψηλότερη διαβάθμιση μυστικότητας σε όλες τις ΗΠΑ. Απαγορεύεται αυστηρώς, κάθε πτήση στον εναέριο χώρο πάνω από τη περιοχή για όλα τα εμπορικά ή στρατιωτικά αεροσκάφη, εκτός από αυτά που ανήκαν στη ίδια τη βάση. Μία περιοχή -«φάντασμα», καλά κρυμμένη, που ακριβώς λόγω της μυστικότητας που την περιβάλλει, συνοδεύτηκε με κάθε λογής παραφιλολογία. Και τι δεν έχει συνδεθεί με αυτήν. Από εξωγήινους και κατασκόπους, έως φανταστικά οπλικά συστήματα και μυστικές πυρηνικές δοκιμές. Φυσικά οι λάτρεις των ιστοριών με εξωγήινους δεν έχουν καμιά αμφιβολία: για αυτούς το σώμα του εξωγήινου, αλλά και τα συντρίμμια του UFO που συνετρίβη στο Ρόσγουελ είναι βέβαιο ότι μεταφέρθηκαν στην Περιοχή 51 για εξέταση και μελέτη. Οι διαδόσεις περί επαφών των Αμερικανών με εξωγήινους και συνεργασία μαζί τους για την εξέλιξη νέων οπλικών συστημάτων ήταν το επόμενο… level. Οι θιασώτες αυτών υποστηρίζουν ότι οι ίδιοι οι Αμερικάνοι τους καλούν να προσγειωθούν στην συγκεκριμένη περιοχή έτσι ώστε να αντιγράψουν τα αεροσκάφη τους και να αποκρυπτογραφήσουν τα μυστικά τους σχετικά με ασύγκριτης τεχνολογίας οπλικά συστήματα από το μακρινό μέλλον. Ακόμα και σήμερα γίνεται λόγος για εγκαταστάσεις υπογείων επιπέδων και τούνελ, που ενώνουν μεταξύ τους διάφορες μυστικές τοποθεσίες και περιέχουν αποθήκες γεμάτες με εξωγήινη τεχνολογία. Την οποία φυσικά οι Αμερικανοί σκοπεύουν να αξιοποιήσουν προς δικό τους όφελος.

Η βάση καταλαμβάνει ένα μικρό μέρος μιας τεράστιας ερημικής έκτασης 365 τετραγωνικών χιλιομέτρων και αποτελείται από ένα υπόστεγο, ένα φυλάκιο, μερικές δορυφορικές κεραίες, κάποιους κοιτώνες, μία μικρή αίθουσα, γραφεία, δρόμους και καταφύγια. Το γεγονός ότι τα κτίρια δεν έχουν παράθυρα έτσι ώστε κανείς από τους εργαζόμενους να μην μπορεί να δει και να γνωρίζει τίποτα πέραν των καθηκόντων του εντός της βάσης, συμβάλλει στην καλλιέργεια του μύθου της Area 51. Όπως επίσης και ότι όλοι όσοι εργάζονται εκεί, είτε είναι στρατιωτικοί είτε πολίτες, υποχρεούνται να υπογράψουν όρκο, με τον οποίο δεσμεύονται ότι δεν θα αποκαλύψουν ποτέ τίποτα.

Εκτός από το U-2, στην Περιοχή 51 κατασκευάστηκαν κάτω από πλήρη μυστικότητα πολλά αεροσκάφη, όπως τα F-111, F-15, F-117 stealth, B-1, B-52, B-2 και το Aurora, που θεωρείται το πρώτο συμβατικό αεροπλάνο που βασιστηκε σε… εξωγήινη τεχνολογία. Το 1989 ο Μπομπ Λαζάρ αποκάλυψε ότι στρατολογήθηκε ως επιστήμονας της κυβέρνησης των ΗΠΑ και συμμετείχε σε ένα από τα πιό απόρρητα σχέδια αυτής, το «πρόγραμμα Γαλιλαίος», που εκπονήθηκε στις εγκαταστάσεις δοκιμών της Περιοχής 51. Υποστήριξε ότι εργάστηκε για την ανάκτηση τεχνολογίας από εξωγήινα διαστημόπλοια με αντίστροφη μηχανική, τα οποία βρισκόταν στην κατοχή των κρατικών. To 1996 ο στρατός των ΗΠΑ επρόκειτο να παράσχει κοστούμια, προσωπικό και εξοπλισμό για την ταινία «Ημέρα της Ανεξαρτησίας». Κάτι όμως πήγε… στραβά. «Μας έθεσαν ως όρο να αφαιρέσουμε από το σενάριο τις παραπομπές για την Περιοχή 51. Δεν θέλαμε όμως να κάνουμε κάτι τέτοιο και τελικά η συμφωνία ματαιώθηκε», έχει δηλώσει ο σεναριογράφος και εκ των παραγωγών του φιλμ, Ντιν Ντεβλιν!

Αεροπορική βάση προηγμένης τεχνολογίας ή παγκόσμιο κέντρο μελέτης της εξωγήινης ζωής; Πιθανότατα δεν θα μάθουμε ποτέ ποιες αλήθειες και πόσους μύθους κρύβει το πιο μυστηριώδες ανθρώπινο δημιούργημα στον πλανήτη. Απαραίτητη προϋπόθεση βέβαια για να διαιωνιστούν η έλξη και γοητεία που ασκεί στην παγκόσμια κοινή γνώμη. Υποθέτουμε ότι αν μια μέρα οι ΗΠΑ αποφασίσουν να αποκαλύψουν το (όποιο) μυστικό, οι πιο… δυστυχείς θα είναι αυτοί που αναζητούν μετά μανίας την άκρη του νήματος.

 
απο το Menshouse/stories

Κομφούζιο - Πως να ελαχιστοποιήσετε τη ζημιά στους καρπούς

Η μέθοδος των Φερομονών Παρεμπόδισης Σύζευξης γνωρίζει παγκοσμίως μεγάλη αποδοχή, σε μεγάλο εύρος καλλιεργειών – κυρίως δενδροκομικών & αμπέλου, με το σύνολο των εκτάσεων που εφαρμόζεται η μέθοδος να προσεγγίζει το 1 εκατομμύριο εκτάρια.

Παρεμπόδιση σύζευξης (Mating Disruption) ονομάζεται η μέθοδος σύμφωνα με την οποία διαμέσου της χρήσης τεχνητώς παραγόμενων σεξουαλικών φερομονών, δεν επιτυγχάνεται η σύζευξη μεταξύ θηλυκών και αρσενικών λεπιδοπτέρων, με αποτέλεσμα τη σταδιακή μείωση της αναπαραγωγικής δυνατότητας του πληθυσμού και κατ’ επέκταση τη μείωση του πληθυσμού και την ελαχιστοποίηση της ζημιάς στους καρπούς.
 
 
 Περισσότερες πληροφορίες στην Κronos ΑΕ


ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟ & ΓΡΑΦΕΙΑ 
Μαυροβούνι, Σκύδρα, 58500
Τηλ. +30-23810-89438 | 89795
Fax + 30-23810-81106
e-mail: info@kronos.com.gr
web: www.kronos.com.gr

Επίδομα παιδιού 2018: Πότε θα πληρωθούν οι δικαιούχοι

Την Τετάρτη, 28 Φεβρουαρίου 2018, θα πραγματοποιηθεί η πληρωμή των δικαιούχων του πανελλαδικού προγράμματος ΚΕΑ (Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης), των οποίων οι αιτήσεις εγκρίθηκαν έως τις 31 Ιανουαρίου 2018, όπως ανακοίνωσε η αναπληρώτρια υπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύης Θεανώ Φωτίου.


Στα τέλη Μαρτίου και πριν από το Πάσχα, θα δοθεί η α' δόση του επιδόματος παιδιού, με τα στοιχεία της εκκαθαρισμένης φορολογικής δήλωσης του 2017 και τα περσινά Α21, όπως γνωστοποίησε ο διοικητής του Οργανισμού Προνοιακών Επιδομάτων και Κοινωνικής Αλληλεγγύης (ΟΠΕΚΑ) Στυλιανός Πλιάκης, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.

Το νέο Α21 θα υποβληθεί, μετά το Πάσχα, και στις επόμενες δόσεις θα ενσωματωθούν τα στοιχεία της φορολογικής δήλωσης του 2018.

Το επίδομα παιδιού θα πληρώνεται πλέον σε έξι διμηνιαίες δόσεις, με βάση τα στοιχεία της τελευταίας εκκαθαρισμένης φορολογικής δήλωσης.

Υπενθυμίζεται ότι, πρόσφατα, θεσπίστηκε το «επίδομα παιδιού», που καταβάλλεται από 1/1/2018 και αντικαθιστά το ενιαίο επίδομα στήριξης τέκνων και το ειδικό επίδομα τριτέκνων–πολυτέκνων.

Το νέο επίδομα καταβάλλεται, λαμβάνοντας υπόψη τον αριθμό των εξαρτώμενων τέκνων και το λεγόμενο «ισοδύναμο οικογενειακό εισόδημα», κατά τα πρότυπα του ενιαίου επιδόματος στήριξης τέκνων.

Ως ισοδύναμο οικογενειακό εισόδημα ορίζεται το συνολικό, πραγματικό ή τεκμαρτό, εισόδημα από κάθε πηγή ημεδαπής και αλλοδαπής προέλευσης προ φόρων, μετά την αφαίρεση των εισφορών για κοινωνική ασφάλιση, εξαιρουμένων των επιδομάτων που δεν προσμετρώνται στο φορολογητέο εισόδημα, όλων των μελών της οικογένειας, διαιρούμενο με τη λεγόμενη κλίμακα ισοδυναμίας.
Για τον καθορισμό των δικαιούχων οικογενειών, προσδιορίζονται τρεις κατηγορίες ισοδύναμου οικογενειακού εισοδήματος, ως εξής:

Α΄ κατηγορία: Έως 6.000 ευρώ.

Β΄ κατηγορία: Από 6.001 ευρώ έως 10.000 ευρώ.

Γ΄ κατηγορία: Από 10.001 ευρώ έως 15.000 ευρώ.

Πηγή: Αθηναϊκό - Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων

Τι είναι οι ελεύθερες ρίζες και τι προκαλούν στo δέρμα μας - Πώς να προστατευτούμε

Σίγουρα έχεις ακούσει ότι οι ελεύθερες ρίζες μας κάνουν κακό. Γιατί όμως;

Δελτίο Τύπου Ο.Μ. Σύριζα Εδεσσας

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΜΕΛΩΝ ΣΥΡΙΖΑ ΕΔΕΣΣΑΣ

Αναδρομές: Το «κούρεμα» του γερμανικού χρέους

Στις 27 Φεβρουαρίου 1953 οι πιστωτές της Γερμανίας με πρωτοβουλία των ΗΠΑ συγκεντρώθηκαν στο Λονδίνο για να διευθετήσουν το χρέος της Γερμανίας και συγκεκριμένα αυτό της Δυτικής Γερμανίας. Το γερμανικό χρέος (προπολεμικό και μεταπολεμικό) ανερχόταν σε 32 δισεκατομμύρια μάρκα, χωρίς να υπολογίζονται οι πολεμικές επανορθώσεις και αποζημιώσεις. Στους πιστωτές περιλαμβάνονταν χώρες, όπως οι Ηνωμένες Πολιτείες, ο Καναδάς, η Γαλλία, η Μεγάλη Βρετανία, το Ιράν, η Ιταλία, η Ισπανία, η Ελβετία, η Γιουγκοσλαβία, η Νότιος Αφρική και η Ελλάδα. Η Ρωσία και οι χώρες της Ανατολικής Ευρώπης δεν συμμετείχαν στις διαπραγματεύσεις.

Οι διαπραγματεύσεις κράτησαν περίπου έξι μήνες και στις 8 Αυγούστου 1953 υπεγράφη η Συμφωνία του Λονδίνου για τα Γερμανικά Εξωτερικά Χρέη (London Agreement on German External Debts), που προέβλεπε «κούρεμα» κατά 60% και αποπληρωμή τους με μάρκα σε 30 χρόνια. Ένας σημαντικός όρος της συμφωνίας ήταν ότι αποπληρωμή θα γινόταν εφόσον η Δυτική Γερμανία είχε εμπορικό πλεόνασμα και η εξυπηρέτηση του χρέους δεν θα ξεπερνούσε το 3% των εσόδων της από το εξαγωγικό εμπόριο. Από ελληνικής πλευράς, τη συμφωνία υπέγραψε ο πρεσβευτής μας στο Λονδίνο, Λέων Β. Μελάς, και κυρώθηκε από τη Βουλή με το νόμο 3480/56 (ΦΕΚ 6/7.1.1956).

Το «κούρεμα» του γερμανικού χρέους, μαζί με το σχέδιο Μάρσαλ, βοήθησαν καθοριστικά στην οικονομική «απογείωση» της καθημαγμένης από τον πόλεμο Δυτικής Γερμανίας και τη βοήθησε να ενταχθεί ομαλά στους διεθνείς θεσμούς. Λόγω της οικονομικής της ανάπτυξης, η αποπληρωμή του χρέους ήταν εύκολη υπόθεση για τη Δυτική Γερμανία. Η τελευταία δόση του πληρώθηκε στις 3 Οκτωβρίου 2010, όταν η Ελλάδα βρισκόταν στον αστερισμό του πρώτου μνημονίου.

Το «κούρεμα» του γερμανικού χρέους το 1953 χρησιμοποιήθηκε ως παράδειγμα από μη κυβερνητικές οργανώσεις (ATTAC κ.ά.) για τη διεκδίκηση διαγραφής του χρέους των υπερχρεωμένων χωρών του Τρίτου Κόσμου. Το επικαλέστηκε για το ελληνικό χρέος και ο τότε πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και νυν πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, κατά τη διάρκεια επίσκεψής του στο Ευρωκοινοβούλιο στις 27 Σεπτεμβρίου 2012. 
 
 
 
απο το sansimera.gr

Να μην γίνουμε “άνω-κάτω” στην Μακεδονία - του Όμηρου Ταχμαζίδη

“Αποτυπώματα: Το παχύ λάμδα ήλθε και στρογγυλοκάθισε τρυφερά στη βορειοελλαδική προφορά μας, κάτι σαν έσχατη υπόμνηση του διαρκούς εγκλήματος του ελληνικού εθνικισμού εις βάρος μιας απροστάτευτης πληθυσμιακής ομάδας»

Ανασχηματισμός 2018: Αντίστροφη μέτρηση - Γράφει και σβήνει ονόματα ο Τσίπρας

Ποιοι φεύγουν και ποιοι έρχονται - Πότε θα γίνουν οι ανακοινώσεις - Ποιοι περιμένουν πάνω από το τηλέφωνο, ποιων η καρέκλα… τρίζει και ποιοι έχουν ήδη έτοιμο το κοστούμι

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *