Κυριακή 20 Σεπτεμβρίου 2015

Δήλωση του Δημάρχου Αλμωπίας για τις εκλογές

Ο Δήμαρχος Αλμωπίας κ. Δημήτρης Μπίνος, αμέσως μετά την άσκηση του εκλογικού του δικαιώματος έκανε την ακόλουθη δήλωση:

IALMOPIA LIVE: Χωρίς απρόοπτα η σημερινή εκλογική διαδικασία στην Αλμωπία (ΕΙΚΟΝΕΣ)

Για άλλη μια φορά τον τελευταίο καιρό, οι πολίτες της Αλμωπίας προσήλθαν στις κάλπες για να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα.

Ξεκινά το πρώτο κινηματογραφικό φεστιβάλ των Καννών (Σαν σήμερα 20/9)

1912 Το ελληνικό πολεμικό ναυτικό παραλαμβάνει τέσσερα νέα αντιτορπιλικά: «Λέων», «Πάνθηρ», «Αετός» και «Ιέραξ».

Πραγματοποιήθηκε η διανομή ροδακίνων από την ΠΚΜ

Δωρεάν διανομή ροδάκινων πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 15 Σεπτεμβρίου 2015 η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας στην Αποθήκη 15 του Οργανισμού Λιμένος Θεσσαλονίκης. Πρόκειται για 21 τόνους ροδάκινων, που μοιράστηκαν σε Δήμους της Μητροπολιτικής Ενότητας Θεσσαλονίκης.


Η δράση διανομής ροδάκινων υλοποιείται στο πλαίσιο της εφαρμογής του Κανονισμού της Ευρωπαϊκής Ένωσης 1031/2014, που αφορά σε συμπληρωματικά έκτακτα μέτρα στήριξης στους παραγωγούς ορισμένων οπωροκηπευτικών και της κοινής υπουργικής απόφασης 3320/89565 του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και του Υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Αλληλεγγύης.

Τη δράση έχουν αναλάβει να εκτελέσουν οι Κοινωνικές Συμπράξεις, που έχουν συσταθεί για τις ανάγκες του Ταμείου Ευρωπαϊκής Βοήθειας για τους Απόρους (ΤΕΒΑ-FEAD), με την ενεργή συμμετοχή των κοινωνικών υπηρεσιών των Δήμων και της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.

Η Μητροπολιτική Ενότητα Θεσσαλονίκης ως επικεφαλής εταίρος της Κοινωνικής Σύμπραξης «Δυτικό Τμήμα» θα παραλάβει τα προς διάθεση ροδάκινα, τα οποία θα είναι συσκευασμένα σε χάρτινα τελάρα και θα τα παραδώσει στους εταίρους του Δυτικού Τομέα. Οι φορείς που θα παραλάβουν αυτές τις πρώτες ποσότητες ροδάκινων είναι οι Δήμοι: Αμπελοκήπων – Μενεμένης, Βόλβης, Δέλτα, Λαγκαδά, Νεάπολης – Συκεών, Παύλου Μελά, Χαλκηδόνας και Ωραιοκάστρου και οι Μητροπόλεις Νεαπόλεως & Σταυρουπόλεως και Λαγκαδά.

Οι Δήμοι μετά την παραλαβή των ποσοτήτων θα διανείμουν τοπικά και αυθημερόν στους τελικούς αποδέκτες – δικαιούχους τα ροδάκινα.

Αποδέκτες είναι:

-Οι δικαιούχοι της κάρτας σίτισης της ανθρωπιστικής κρίσης.

-Τα Κοινωνικά Παντοπωλεία.

-Οι ωφελούμενοι του Επιχειρησιακού Προγράμματος Επισιτιστικής και Βασικής Υλικής Συνδρομής.

-Τα δημόσια σχολεία.

-Οι κατασκηνώσεις.

-Τα συσσίτια των Κοινωνικών Συμπράξεων.

Οι ωφελούμενοι πολίτες θα ενημερωθούν από τους Δήμους μέσω δελτίων τύπου για τα κατά τόπους σημεία διανομής, καθώς και για κάθε άλλη αναγκαία λεπτομέρεια.Ευχαριστούμε για τη συνεργασία

Σεμινάριο ΕΦΕΤ

Ολοκληρώθηκε το σεμινάριο Υγιεινής και Ασφάλειας Τροφίμων (ΕΦΕΤ) την Δευτέρα 8 και την Τετάρτη 10 Σεπτεμβρίου που οργάνωσε η Ομοσπονδία Επαγγελματικών Βιοτεχνικών και Εμπορικών Σωματείων (Ο.Ε.Β.Ε.Σ.) Ν. Πέλλας σε συνεργασία με το Κ.Ε.Κ. COMPUTER STUDIES στην Έδεσσα.

Στα πλαίσια κατάρτισης των ελευθέρων επαγγελματιών και εργαζομένων που ενδιαφέρονται να παρακολουθήσουν μελλοντικά σεμινάρια Τεχνικών Ασφαλείας Β΄ κατηγορίας και Γ΄ κατηγορίας, Υγιεινής και Ασφάλειας Τροφίμων (ΕΦΕΤ) να απευθύνονται για περισσότερες πληροφορίες στα γραφεία της ΟΕΒΕΣ Ν. Πέλλας, Πέλλης 11, καθημερινά από τις 11.00 – 13.00 μ.μ. και στο τηλέφωνο 2381027367.

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.

Επίσημη επίσκεψη του Σεβ. Μητροπολίτου Εδέσσης Πέλλης και Αλμωπίας

Επίσημη επίσκεψη τεσσάρων ημερών πραγματοποίησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Εδέσσης, Πέλλης και Αλμωπίας κ. Ιωήλ από την Δευτέρα 7/9 έως και την Πέμπτη 10/9/2015 στην Ιερά Μητρόπολη Βάρνας Βουλγαρίας, προσκεκλημένος του Μητροπολίτου Βάρνας κ. Ιωάννου.


Ο Σεβασμιώτατος συλλειτούργησε με τον Μητροπολίτη Βάρνας την Τρίτη 8 Σεπτεμβρίου, εορτή του Γενεσίου της Θεοτόκου, στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Βάρνας και εκήρυξε τον θείο λόγο.


Την Τετάρτη 9/9, στις 19.00 ομίλησε στο Δημαρχείο της πόλεως στα πλαίσια της επί σειρά ετών καθιερωμένης Εβδομάδος Χριστιανικού
Βιβλίου, την οποία διοργανώνει η Ιερά Μητρόπολις Βάρνας.
Ο Σεβασμιώτατος ανέπτυξε το θέμα «Ο ΕΠΙΟΥΣΙΟΣ ΑΡΤΟΣ», ερμηνεύοντας την φράση της Κυριακής Προσευχής με αναφορές στα υλικά αγαθά, στην θεία ευχαριστία και τον λόγο του Θεού. Ακολούθησε συζήτηση με το ακροατήριο, κατά την οποία διατυπώθηκε μεγάλος αριθμός ερωτημάτων για τον Άγιο Παΐσιο τον Αγιορείτη ενδεικτικός του μεγάλου πνευματικού ενδιαφέροντος του ορθοδόξου λαού της Βουλγαρίας για τον νέο άγιο της Εκκλησίας μας.


Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Βάρνας κ. Ιωάννης επεφύλαξε άριστη φιλοξενία στον Μητροπολίτη Εδέσσης και την συνοδεία του σε κλίμα εγκαρδιότητος και αγάπης.

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *