Πέμπτη 3 Δεκεμβρίου 2015

3ος Ημιμαραθώνιος Λουτρά Πόζαρ

Ο αθλητικός σύλλογος «Παύλος Μελάς» , μαζί με την Α.Ε. Λουτρά Λουτρακίου Δήμου Αλμωπίας και τοπικούς φορείς διοργανώνουν :

Μικρά μικρά από τα γήπεδα της ΕΠΣ Πέλλας...

Δεν τα κατάφερε η ομάδα της Νίκης Καλής να πάρει θετικό αποτέλεσμα μέσα στην έδρα της Ελπίδας Έδεσσας όπου τελικά γνώρισε την ήττα από την φορμαρισμένη ομάδα της Ελπίδας...


Ο Δήμος Αλμωπίας κοντά στο Ειδικό Σχολείο Αριδαίας και το ΚΔΑΠμεΑ «Ηλιαχτίδα»

Το Ειδικό Σχολείο Αριδαίας και το ΚΔΑΠμεΑ «Ηλιαχτίδα» επισκέφθηκαν ο Δήμαρχος Αλμωπίας κ. Δημήτρης Μπίνος, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Σίμος Σωτηριάδης, ο Αντιδήμαρχος κ. Γιώργος Σαββίδης και ο Πρόεδρος της ΔΗ.Κ.Ε.Α. κ. Χρήστος Γεωργίου, στα πλαίσια της Παγκόσμιας Ημέρας Ατόμων με Αναπηρία.

Ο Δήμαρχος έκανε την εξής δήλωση:

«Τιμούμε αυτή την ημέρα για να στείλουμε ένα δυνατό μήνυμα προς την κοινωνία, χωρίς όμως να ξεχνάμε ότι όλοι αυτοί οι άνθρωποι χρειάζονται και αξίζουν την αγάπη και τον σεβασμό μας καθημερινά. Η ημέρα αυτή, πρέπει να είναι η αφορμή για ενημέρωση και ευαισθητοποίηση, προκειμένου να αναλάβουμε δράση ή να αλλάξουμε νοοτροπία και να σεβόμαστε τα δικαιώματα των ατόμων με αναπηρία καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου. Όλοι είμαστε διαφορετικοί, αλλά όλοι είμαστε ίσοι και έχουμε ίσα δικαιώματα. Είναι στο χέρι μας να αλλάξουμε προς το καλύτερο τα πράγματα. Όσον αφορά στις κοινωνικές δομές του Δήμου μας, θα πρέπει να τονίσουμε ότι στηρίζονται κατά κύριο λόγο στους ίδιους τους εργαζόμενους οι οποίοι δίνουν καθημερινά την ψυχή τους και αγωνίζονται για το καλύτερο δυνατό μέσα σε δύσκολες συνθήκες. Και αυτούς τους ανθρώπους τιμούμε σήμερα».

Διαφημιστείτε ΤΩΡΑ στα ΝΕΑ ΤΗΣ ΑΛΜΩΠΙΑΣ σε πολύ χαμηλές τιμές!

ΝΕΑ ΤΗΣ ΑΛΜΩΠΙΑΣ
Εβδομαδιαία εφημερίδα  για όλη την ΑΛΜΩΠΙΑ

Αυτισμός, Συνεκπαίδευση, Γνωστικά Χαρακτηριστικά και Εκπαιδευτικές Ανάγκες σήμερα στο Ξενιτίδειο

Τμήμα Κοινωνικής Προστασίας Δήμου Αλμωπίας
Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Αριδαίας
ΔΗ.Κ.Ε.Α. ΚΔΑΠμεΑ Ηλιαχτίδα


Ο Δήμος Αλμωπίας στα πλαίσια της Παγκόσμιας Ημέρας Ατόμων με Αναπηρία, σας προσκαλεί στην εκδήλωση που διοργανώνει με τις εξής δράσεις: Διάλεξη με θέμα: Αυτισμός-Συνεκπαίδευση-Γνωστικά Χαρακτηριστικά και Εκπαιδευτικές Ανάγκες από τον Δρ. του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, κ. Απτεσλή Νικόλαο Πέμπτη 3 Δεκέμβρη και ώρα 7:00μ.μ., στο Ξενιτίδειο.

Στη συνέχεια θα ακολουθήσει προβολή ταινίας σχετική με το θέμα της ομιλίας.

Παρελθόν ο Μποζίδης από τον Αετό Σκύδρας

Κοινή συναινέσει βγήκε το διαζύγιο του τεχνικού Κώστα Μποζίδη με την ομάδα του Αετού αφού πλήρωσε τα τελευταία αρνητικά αποτελέσματα της ομάδος. 

Γιάννης Σηφάκης: Συναντήσεις στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και στον ΟΠΕΚΕΠΕ μαζί με Ομάδες Παραγωγών της Πέλλας για την επίλυση προβλημάτων τους

Μαζί με τους αγρότες για την αναβάθμιση της θέσης του αγρότη και του κτηνοτρόφου

Ανεπιθύμητοι από τους αγρότες είναι αυτοί που μας έφεραν σε αυτή την κατάσταση τόσα χρόνια και οι χθεσινοί και σημερινοί απολογητές τους

Ο βουλευτής Γιάννης Σηφάκης έκανε διαδοχικές συναντήσεις τις τελευταίες μέρες με την πολιτική ηγεσία και υπηρεσιακούς παράγοντες του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και του ΟΠΕΚΕΠΕ για την προώθηση αιτημάτων των αγροτών της Πέλλας.

Τα θέματα αφορούσαν σε προβλήματα των Ομάδων Παραγωγών Αρχαγγέλου και «Μέγας Αλέξανδρος» Κύρου , προβλήματα νέων αγροτών, αδικίες στις εξισωτικές αποζημιώσεις 2013 και 2014, θέματα που αφορούν σε χαρακτηρισμό περιοχών ως ορεινών και πεδινών και άλλα θέματα αγροτών και κτηνοτρόφων της Πέλλας.

Ιδιαίτερα, αυτό το διάστημα, ασχολείται μαζί με άλλους βουλευτές με το ζήτημα των αλλοδαπών εργατών γης με στόχο την ολοκλήρωση των ρυθμίσεων για να μπορεί ο αγρότης να δικαιολογεί στα βιβλία του τα μεροκάματα και τα γενικά έξοδα τους . Ακόμη να εισπράττονται εισφορές από τον ΟΓΑ για την εργασία τους.

Μιλώντας με τους εκπροσώπους των ομάδων παραγωγών ( κάποιοι εκ των οποίων εκπροσωπούν και αγροτικούς συλλόγους) ο βουλευτής δήλωσε την αμέριστη συμπαράταξη του με τους αγρότες της Πέλλας στους δίκαιους αγώνες τους. Ανέφερε την μεγάλη προσπάθεια που γίνεται -σε αυτή την πολύ δύσκολη χρονική στιγμή- στην διαπραγμάτευση με τους θεσμούς για τον καθορισμό του κατά κύριο επάγγελμα αγρότη, να γίνει δεκτή η ιδιαιτερότητα του ΟΓΑ και να υπάρχει λογική ( με βάση την θέση του αγρότη) σταδιακής ρύθμισης για τις ασφαλιστικές εισφορές, κλιμακωτής φορολόγησης για τον κατά κύριο επάγγελμα αγρότη και κτηνοτρόφο , έξοδα που να δικαιολογεί ο αγρότης για την μείωση του φορολογητέου εισοδήματος, νέες ρυθμίσεις για την ίδρυση ομάδων παραγωγών και συνεταιρισμών, παρέμβασης για την βελτίωση της σχέσης τιμής παραγωγού και τιμής καταναλωτή. Δημιουργία συνθηκών νέας οργάνωσης των αγροτών για διεκδίκηση αρκετά καλύτερων τιμών πληρωμής για το ροδάκινο και αναβαθμισμένες αγορές για το κεράσι, τα μήλα, το γάλα, το κρέας και τα άλλα αγροτικά και κτηνοτροφικά προϊόντα.

Ακόμη δήλωσε ότι η ψήφιση μέτρων που κατά κάποιο τρόπο θίγουν τον αγρότη θα γίνει (αν γίνει) μόνο αν τεθούν σαν βασικά προαπαιτούμενα για την επιβίωση της χώρας στο Ευρωπαϊκό πλαίσιο και με το ένα μάτι στην αντικατάσταση τους μόλις σταθεροποιηθεί και βελτιωθεί η κατάσταση της χώρας. Σε άλλη περίπτωση ( αν δηλαδή δεν συνδεθούν από τους θεσμούς με βασικά προαπαιτούμενα) δεν τίθεται θέμα συμφωνίας με τα μέτρα αυτά.

Σε δηλώσεις διαφόρων υπερασπιστών των πολιτικών και των κομμάτων που διέλυσαν τον  αγροτικό κόσμο τόσα χρόνια περί «ανεπιθύμητων» βουλευτών απάντησε ότι οι τελευταίοι που δικαιούνται να μιλούν είναι αυτοί που οδήγησαν τον αγροτικό και κτηνοτροφικό κόσμο στα όρια της επιβίωσης τόσα χρόνια, που εγκατέλειψαν την ύπαιθρο χωρίς βασικά έργα υποδομής για φτηνό κόστος παραγωγής, που διατηρούσαν πελατειακά κυκλώματα διαίρεσης των αγροτών σε ημετέρους και μη, που δεν εφάρμοσαν επί δεκαετίες καμιά αγροτική μεσοπρόθεσμη και μακροπρόθεσμη πολιτική , αυτοί τέλος που οδήγησαν την χώρα στον γκρεμό.

Ας δουν ότι στα χωριά τους ο αγρότης και ο κτηνοτρόφος έφτασε σε σημείο να ζει με την αγροτική σύνταξη των ηλικιωμένων γονιών του. Εκεί μας οδήγησαν οι πολιτικές και τα κόμματα που υπερασπίζονται ( κόμματα που παραπαίουν και οδεύουν ολοταχώς προς την διάλυση).

Η κυβέρνηση διαχειρίζεται σήμερα τα αποτελέσματα της πολιτικής ΝΔ και ΠΑΣΟΚ προσπαθώντας να βγάλει το συντομότερο την χώρα από την παρατεταμένη ύφεση και την κρίση. Ο αγρότης και ο κτηνοτρόφος σε αλλεπάλληλες εκλογικές αναμετρήσεις έδειξε ποιούς θεωρεί ανεπιθύμητους. Στην πρόσφατη ( μόλις πριν από 75 μέρες) κρίση του εμπιστεύτηκε στον ΣΥΡΙΖΑ την διαχείριση των δυσκολιών αναδεικνύοντας τον πρώτη δύναμη ( με μεγάλη διαφορά ) στην χώρα αλλά , για πρώτη φορά, πρώτη δύναμη και στην Πέλλα.

Προσπέρασμα ανέμου...

ΠΡΟΣΠΕΡΑΣΜΑ ΑΝΕΜΟΥ

Πρωτάθλημα Νεανίδων και φιλικός αγώνας παιδικών τμημάτων Πανεδεσσαϊκού - ΓΑΣ Έδεσσας

ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΝΕΑΝΙΔΩΝ

6η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ

Α.Σ. ΠΑΝΕΔΕΣΣΑΙΚΟΣ – Α.Σ. ΣΚΥΔΡΑΙΚΟΣ 57 – 42
Περίοδοι:

Α: 16 - 08 Β: 11 - 06 (ημίχρονο : 27– 14) Γ: 13 - 10 Δ: 17 - 18 (τελικό 57 – 42)
Α.Σ. ΠΑΝΕΔΕΣΣΑΙΚΟΣ

Μίλτσης Γ. : Ιωαννίδου Κ. 9 (1τρ), Μποζίνη Χ. 3 (1τρ), Παζάρκα Ε. 6 (2β), Σιάντη Ε. 12 (2τρ), Μπαρουτσή Μ. 6, Σιβένα Κ. 6 (1τρ, 3β), Καρτσαμάρη Ν. 13 (1τρ, 2β), Πάχου Ε., Βαμβακίδου Ε., Μπουτκάρη Ε., Κύκου Α. 2.

Με νίκη ολοκλήρωσε το φετινό πρωτάθλημα νεανίδων ο Πανεδεσσαικός καθώς επικράτησε με 57 – 42 του Σκυδραικού το περασμένο Σάββατο στο ΔΑΚ Έδεσσας. Η νίκη αυτή κατατάσσει της ομάδα της πόλης στην δεύτερη θέση της βαθμολογίας έναν μόλις βαθμό πίσω από την κορυφή.

Σ ένα ματς διαδικαστικού χαρακτήρα οι δύο ομάδες μπήκαν χωρίς άγχος, με τους γηπεδούχος να βρίσκουν λύσεις έξω από την γραμμή των 6,75 καθώς η κλειστή άμυνα ζώνης του Σκυδραικού δεν επέτρεψε διεισδύσεις και εύκολους πόντους.

Η διαφορά ασφαλείας των 13 πόντων που εξασφάλισε ο Πανεδεσσαικός από το πρώτο ημίχρονο έδωσε την ευκαιρία να πάρουν χρόνο συμμετοχής όλες οι αθλήτριες του ρόστερ αγωνιζόμενες στο μεγαλύτερο μέρος της επανάληψης αφήνοντας πολλές ελπίδες για το μέλλον καθώς οι περισσότερες εξ αυτών έχουν δικαίωμα συμμετοχής στο πρωτάθλημα μίνι..

Οι αθλήτριες του Πανεδεσσαικού ευχαριστούν τους γονείς , τους συγγενείς και τους φίλους της ομάδας που τους συμπαραστάθηκαν στο φετινό δύσκολο πρωτάθλημα των Νεανίδων.

Ακολουθήστε μας στην σελίδα μας στο facebook: "Πρωτάθλημα ΕΚΑΣΚΕΜ" 

ΦΙΛΙΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΚΩΝ ΤΜΗΜΑΤΩΝ ΤΟΥ ΠΑΝΕΔΕΣΣΑΪΚΟΥ ΜΕ ΤΟΝ ΓΑΣ ΕΔΕΣΣΑΣ
Το αγωνιστικό ρεπό του ΓΑΣ Έδεσσας εκμεταλλεύτηκαν την περασμένη Κυριακή οι προπονητές των δύο ομάδων προκειμένου να πραγματοποιήσουν φιλικό με τα τμήματα παίδων των δύο συλλόγων. 
Παρά το ότι προηγουμένως ο Πανεδεσσαϊκός αγωνίστηκε με τους Ικάρους Γιαννιτσών, ο προπονητής των πράσινων βρήκε την ευκαιρία να χρησιμοποιήσει αθλητές που δεν συμμετείχαν στην αποστολή του επίσημου αγώνα και κάποιους από μικρότερα τμήματα που προετοιμάζονται σιγά σιγά να χρησιμοποιηθούν και σε αγωνιστικό επίπεδο. 
Το παιχνίδι ήταν διαφήμιση για το μπάσκετ της πόλης, με τις ομάδες να ανανεώνουν το ραντεβού τους σύντομα με τη συμμετοχή και των υπόλοιπων τμημάτων των ακαδημιών.


Ψηφίστηκε ο νόμος για τις βοσκήσιμες γαίες – Μπήκε η βάση για να λυθεί το χρόνιο πρόβλημα των κτηνοτρόφων

Γιάννης Σηφάκης : Ψηφίστηκε ο νόμος για τις βοσκήσιμες γαίες – μπήκε η βάση για να λυθεί το χρόνιο πρόβλημα των κτηνοτρόφων

Εννέα ελληνικές φωτογραφίες στις καλύτερες του πρακτορείου Reuters για το 2015


Το δράμα των προσφύγων αλλά και η οικονομική κρίση στην Ελλάδα έδωσαν στους Έλληνες φωτογράφους άφθονο υλικό και το διεθνούς κύρους ειδησεογραφικό πρακτορείο τους επιβράβευσε για τη δουλειά τους την χρονιά που πέρασεΜε την οικονομική κρίση από τη μία πλευρά και το προσφυγικό από την άλλη, η Ελλάδα ήταν αναμφίβολα ένα από τα πιο «καυτά» σημεία του πλανήτη για τους δημοσιογράφους και τους φωτορεπόρτερ. Μία μοναδική «ευκαιρία» για τους Έλληνες επαγγελματίες του χώρου, που όπως φαίνεται δεν την άφησαν να πάει χαμένη, καθώς ανάμεσα στις 100 καλύτερες φωτογραφίες για το 2015 που επέλεξε το πρακτορείο Reuters, εννέα από αυτές ανήκουν σε Έλληνες φωτογράφους.

Αναμφίβολος πρωταγωνιστής, ο καλύτερος φωτογράφος μας με την παγκόσμια αναγνώριση του έργου του, ο Γιάννης Μπεχράκης. Για άλλη μια φορά οι εικόνες του Μπεχράκη γεμάτες δύναμη και ουμανισμό, συνδυάζουν όσο ελάχιστοι την είδηση με την υψηλή τέχνη της φωτογραφίας.

Η εικόνα με τον πατέρα που έχει αγκαλιά το μικρό του παιδί είναι παγκόσμιας κλάσης, θυμίζοντας αρχαιοελληνική τραγωδία αλλά και υψηλής αισθητικής κινηματογραφική σεκάνς. Αναμφίβολα μία από τις πιο εμβληματικές εικόνες της χρονιάς που πέρασε και σίγουρα μία ακόμα δουλειά του Γιάννη Μπεχράκη που θα διεκδικήσει με αξιώσεις τον τίτλο της φωτογραφίας της χρονιάς.

Από τις εννέα ελληνικές φωτογραφίες, οι επτά είναι του Μπεχράκη, ο οποίος όπως φαίνεται διάγει ίσως την πιο ώριμη περίοδο της καριέρας του.

Οι άλλοι δύο φωτογράφοι που διακρίθηκαν από το πρακτορείο είναι ο Φώτης Πλέγκας και ο Γιώργος Μουτάφης, που και αυτοί ο καθένας με την δική του «ματιά» έστειλαν σε όλο τον πλανήτη την εικόνα μιας Ελλάδας που ζει το δικό της δράμα μαζί με το δράμα των προσφύγων.

Μαζί με την βράβευση του Άγγελου Τζωρτζίνη πριν λίγες ημέρες από το περιοδικό ΤΙΜΕ, όλα συνηγορούν ότι οι δουλειά που γίνεται από τους Έλληνες φωτορεπόρτερ είναι πραγματικά παγκόσμιας κλάσης, χωρίς να έχουν να ζηλέψουν σε τίποτα από τους ξένους συναδέλφους τους.

Πρόσφυγες στα σύνορα της Ελλάδας με την ΠΓΔΜ στην Ειδομένη, περιμένουν να περάσουν απέναντι (Γιάννης Μπεχράκης, 7/9/2015)Λέσβος: μία πρόσφυγας κρατά το παιδί της μόλις έχει φτάσει σε παραλία του νησιού (Φώτης Πλέγκας, 11/10/2015)Κως: Σύροι μετανάστες φτιάχνουν ένα διάδρομο ασφαλείας για τις γυναίκες, για να τις προστατέψουν από τις μεταξύ τους συγκρούσεις (Γιάννης Μπεχράκης, 11/8/2015)Λέσβος: Ένας εθελοντής ναυαγοσώστης παίρνει στα χέρια του ένα παιδί που του δίνει ο πατέρας του για να γλιτώσει από την βάρκα που βυθίζεται (Γιώργος Μουτάφης, 30/10/2015)Μία εκπληκτική στιγμή με ένα δελφίνι να κάνει άλμα μπροστά από μία βάρκα γεμάτη πρόσφυγες που ταξιδεύουν προς τη Λέσβο (Γιάννης Μπεχράκης, 21/10/2015)Ειδομένη: Σύρος πρόσφυγας φιλά την κόρη του καθώς βαδίζει μέσα στην βροχή για τα σύνορα με την ΠΓΔΜ (Γιάννης Μπεχράκης, 10/9/2015)Το χέρι ενός συνταξιούχου που ακουμπά με απόγνωση την πόρτα μιας Τράπεζας καθώς περιμένει να πάρει την σύνταξή του (Γιάννης Μπεχράκης, 7/7/2015)Πάτρα: Αφρικανός μετανάστης που προσπαθεί να μπει κάτω από μία νταλίκα για να περάσει στα φέρι μποτ προς Ιταλία (Γιάννης Μπεχράκης, 8/4/2015)
Μια βάρκα πλέει μόνη και αβοήθητη κοντά στην Κω, γεμάτη πρόσφυγες (Γιάννης Μπεχράκης, 11/8/2015)


 
 
 
 

Κατέστρεψαν τους αγρότες και δίνουν και τη χαριστική βολή

ΑΦΟΥ ΤΟΥΣ ΑΝΑΓΚΑΣΑΝ ΝΑ ΔΙΑΛΥΣΟΥΝ ΤΙΣ ΠΑΡΑΓΩΓΕΣ ΤΟΥΣ ΤΩΡΑ ΖΗΤΟΥΝ ΠΙΣΩ ΚΑΙ ΤΙΣ ΕΠΙΔΟΤΗΣΕΙΣ

Παιδικό Γ' όμιλος ΕΚΑΣΚΕΜ: Πανεδεσσαϊκός - Ίκαροι Γιαννιτσών 58-80

Προσπάθησε φιλότιμα αλλά δεν τα κατάφερε ο νεανικός(μίνι) Πανεδεσσαϊκός απέναντι στους ανώτερους Ικάρους Γιαννιτσών το πρωί της Κυριακής γνωρίζοντας την ήττα με 58-80 για τον Γ' όμιλο του πρωταθλήματος παίδων της ΕΚΑΣΚΕΜ. Οι πράσινοι άντεξαν μέχρι το 16ο λεπτό(21-23) στον αγώνα, σημείο στο οποίο οι Ίκαροι εκμεταλλευόμενοι την υπεροπλία τους κάτω από τα καλάθια και παίρνοντας πολλές δεύτερες προσπάθειες δημιούργησαν διαφορά ασφαλείας προηγούμενοι με 29-45 στη λήξη του ημιχρόνου. Τα αμυντικά κενά συνεχίστηκαν και στο δεύτερο ημίχρονο με τους γηπεδούχους να μην μπορούν να αναστρέψουν την κατάσταση και τους φιλοξενούμενους να επικρατούν δίκαια με το 58-80.

Δεκάλεπτα:1ο(14-21), 2ο(15-24)29-45 ημίχρονο, 3ο(14-19)43-64, 4ο(15-16)58-80 τελικό.

ΠΑΝΕΔΕΣΣΑΪΚΟΣ(Αναστασιάδης): Καζίας 2, Κληντσάρης 2, Ζήμνας 12, Σταυρακίδης 8, Γιαννούλτσης 13(2), Καραϊσαρίδης 13(2), Μίσιος, Κοβάτσης 2, Στογιάννης 2, Γκουγκούδης, Κοκκονός 2, Νησιάγκας 2, Δήμου.

ΙΚΑΡΟΙ ΓΙΑΝΝΙΤΣΩΝ(Σπόντης): Σπόντης 41(1), Φυτίδης 4, Μπατζάκης 2, Θωμαΐδης, Χριστοφορίδης, Μπέρμπερι 15(3), Παπαδόπουλος 14, Λυσίτσας 2, Παναγιωτίδης 2.

Ακολουθήστε μας στην σελίδα μας στο facebook: "Πρωτάθλημα ΕΚΑΣΚΕΜ"Ο πρόεδρος του Ορειβατικού Συλλόγου Αριδαίας Δημήτρης Εμμανουήλ στην εκπομπή "Αποδράσεις" [ΒΙΝΤΕΟ]

Η ολοκαίνουργια εκπομπή Αποδράσεις στοχεύει στην ανάδειξη των περιοχών της χώρας μας και στην προβολή τουριστικών προορισμών , με πρωτότυπο και άκρως ενδιαφέρον τρόπο, που θα προ(σ)καλέσει τον τηλεθεατή σε μια όμορφη ταξιδιωτική εμπειρία.

Πανελλήνιες 2016: Τροπολογία Φίλη φέρνει τα πάνω – κάτω

Τροποποιήσεις στο σύστημα εισαγωγής και αλλαγές στα εξεταζόμενα μαθήματα – Τι θα γίνει με όσους δίνουν δεύτερη φορά

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *