Παρασκευή 25 Νοεμβρίου 2016

Καιρός: Έρχεται βαρύς χειμώνας

Ο καιρός θα δείξει… δυο πρόσωπα μέσα σε μια εβδομάδα! Ο Δεκέμβριος θα μπει με χιόνια ακόμα και μέσα στην Αθήνα και κατακόρυφη πτώση της θερμοκρασίας!

Αντιφατικό αλλά... υπαρκτό. Προτιμούν επίδομα ανεργίας, παρά μισθούς - πείνας!

ΔΙΝΟΥΝ «ΨΗΦΟ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗΣ» ΣΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΑΝΕΡΓΙΑΣ, ΑΦΟΥ 360 ΕΥΡΩ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΟΥΝ ΣΤΟ ΕΠΙΔΟΜΑ ΚΑΙ 338,52 ΕΥΡΩ ΣΤΟ ΜΙΣΘΟ ΜΕΡΙΚΗΣ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ

Κάλεσμα εθελοντών για το 2ο Χριστουγεννιάτικο Χωριό Δήμου Αλμωπίας

Οι προετοιμασίες για το 2ο Χριστουγεννιάτικο Χωριό του Δήμου Αλμωπίας ξεκίνησαν. Ετοιμαζόμαστε να ζήσουμε ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΣΤΗ ΜΑΓΙΚΗ ΑΛΜΩΠΙΑ. Με ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ και ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ μπορούμε να δώσουμε μια πιο γιορτινή νότα στην περιοχή μας.

Ο Άδωνις κάνει Black Friday και ξεπουλάει βιβλία [ΒΙΝΤΕΟ]

"Black Friday στις εκδόσεις "Γεωργιάδη" σήμερα" προαναγγείλει μέσω Twitter ο αντιπρόεδρος της ΝΔ

Ερώτηση στη βουλή σχετικά με το νοσοκομείο Πέλλας

Μέχρι πότε θα παραμένει ακέφαλο το Νοσοκομείο Πέλλας;

Τα ελληνικά δεύτερη επίσημη γλώσσα στα ρωσικά σχολεία – Συγκίνηση σε όλον τον Ελληνισμό

Πραγματική «Άνοιξη» στις ελληνορωσικές σχέσεις θα φέρει η υιοθέτηση της ελληνικής ως δεύτερης ξένης γλώσσας μετά τα αγγλικά στα σχολεία της Ρωσίας παρακάμπτοντας την γλώσσα των διπλωματών την γαλλική και την γλώσσα των εμπορικών συναλλαγών την γερμανική. 

ΕΠΣ ΠΕΛΛΑΣ: Δείτε τους διαιτητές των αγώνων του Σαββατοκύριακου 26-27/11

ΕΠΣ ΠΕΛΛΑΣ: Δείτε τους διαιτητές των αγώνων του Σαββατοκύριακου 26-27/11

Αφιέρωμα: Μαύρη επέτειος ο Νοέμβριος 1979 της μεγάλης πλημμύρας του κάμπου της Πέλλας

Μαύρη επέτειος κάθε χρόνο για τον κάμπο της Πέλλας ο μήνας Νοέμβριος και συγκεκριμένα η 19η Νοεμβρίου, ημερομηνία που το 1979 έγινε η μεγάλη πλημμύρα η οποία για μία εβδομάδα περίπου (τα νερά άρχισαν να υποχωρούν μετά την 5η ημέρα) αναβίωσε την πρώην λίμνη των Γιαννιτσών, με την διαφορά ότι προξένησε τεράστιες ζημίες μέχρι και τρεις θανάτους πολιτών στο χωριό Λιποχώρι!
 

Δύο θύματα, ένας άνδρας και ένα κορίτσι 8 ετών, μετά από την εκτροπή στρατιωτικού οχήματος μέσα σε παρακάναλο μεταφέροντας πλημμυροπαθείς, και μιας γυναίκας μέσα στο σπίτι της. 
  
Η πλημμύρα προκλήθηκε λόγο των συνεχιζόμενων καταρρακτωδών βροχών που έπεφτε σχεδόν όλη την προηγούμενη εβδομάδα, με αποτέλεσμα την άνοδο της στάθμης στο φράγμα του Άγρα που υπάρχει πάνω από την πόλη της Έδεσσας και στο οποίο αναγκάστηκαν οι αρχές ν΄ ανοίξουν τα θύροφράγματά του για να μην πλημμυρίσει η πόλη της Έδεσσας. 
  
Το αποτέλεσμα όμως ήταν ο μεγάλος όγκος νερού, πάνω από 200.000 τόνους υδάτων, να συσσωρευτεί στην τάφρο 66, ώστε μέσα σε λίγες ώρες το νερό να καταφάει το ανάχωμα στην ανατολική πλευρά του και μέσα από δύο χαράδρες που δημιούργησε να κατακλείσει με τα ορμητικά νερά του το Λιποχώρι, (βρίσκετε ακριβώς δίπλα από την τάφρο), αλλά και όλο τον κάμπο και τα χωριά που περνούσε στο διάβα του το νερό.
 

Χαρακτηριστικά είναι τα δημοσιεύματα των εφημερίδων της εποχής εκείνης για την μεγάλη πλημμύρα του 1979 η οποία προκάλεσε τεράστιες ζημίες σε υποδομές, ζωικό και φυτικό κεφάλαιο, αγροτικές καλλιέργειες, επιχειρήσεις, νοικοκυριά, κλονίζοντας για αρκετούς μήνες την ζωή των κατοίκων και την οικονομία της περιοχή μας. 
  
Πολλοί κάτοικοι αναγκάστηκαν για αρκετές μέρες να μετακομίσουν στις γειτονικές πόλεις και τα χωριά φιλοξενούμενοι είτε σε συγγενείς είτε σε ξενοδοχεία, ενώ προσπαθούσαν καθημερινά να μαζέψουν και να σώσουν ότι μπορούσαν από την περιουσίες τους, που κατακλείστηκαν από τα νερά και την λάσπη. 
 

 
 
 
 πηγη: meapopsi.gr

Πρωταθλητής ο Α.Σ. «Φίλιππος» Γιαννιτσών στο 3ο διασυλλογικό πρωτάθλημα taekwondo Βορείου Ελλάδος


Με μεγάλη συμμετοχή αθλητών-τριων (1085 αθλητές-τριες) πραγματοποιήθηκε το 3ο διασυλλογικό πρωτάθλημα taekwondo παίδων-κορασίδων, παμπαίδων-πανκορασίδων, εφήβων-νεανίδων και ανδρών-γυναικών 19 -20 Νοεμβρίου 2016 στο Ωραιόκαστρο Θεσσαλονίκης. 

Αυτοί είναι οι διαιτητές που εξασφάλισαν την άνοδο στις κατηγορίες - Ποιοι είναι της ΕΚΑΣΚΕΜ

Οι πίνακες αξιολόγησης όπως πρόεκυψαν σε συνεργασία ΟΔΚΕ - ΚΕΔ ΕΟΚ για το έτος 2016-2017 είναι:

ΕΚΑΣΚΕΜ: Το πρόγραμμα και οι διαιτητές των αγώνων Α' & Β' κατηγορίας του Σαββάτου 26/11

ΕΚΑΣΚΕΜ: Το πρόγραμμα και οι διαιτητές των αγώνων Α' & Β' κατηγορίας του Σαββάτου 26/11

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *