Παρασκευή 14 Ιουλίου 2017

Θερινές εκπτώσεις 2017: Δείτε ποια Κυριακή θα ανοίξουν τα καταστήματα

Οι θερινές εκπτώσεις βρίσκονται στην πρώτη εβδομάδα τους - Θα διαρκέσουν έως και την Πέμπτη, 31 Αυγούστου

Έκτακτο δελτίο καιρού: Ισχυρές καταιγίδες και χαλαζόπτωση - Ο καιρός στο νομό Πέλλας

Ραγδαία επιδείνωση θα παρουσιάσει ο καιρός. Ποιες περιοχές θα επηρεαστούν, πόσο θα διαρκέσουν τα επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα 

Έλληνας παραολυμπιονίκης φωτογραφίζεται μέσα σε πισίνα και μας στέλνει ένα μήνυμα

Το 2006 στον δρόμο έξω από το κολυμβητήριο Χανίων στην Νέα Χώρα, ο 18χρονος τότε, Αντώνης Τσαπατάκης τραυματίζεται σοβαρά όταν χάνει τον έλεγχο της μοτοσικλέτας του και πέφτει, με αποτέλεσμα να μείνει παράλυτος. Σήμερα, 11 χρόνια μετά, ο Χανιώτης παραολυμπιονίκης σε ανάρτησή του στην σελίδα του σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης δημοσίευσε κατακπληκτικές φωτογραφίες με την βοήθεια του φωτογράφου Νικόλα Σαμαρά μέσα από την πισίνα της Θεσσαλονίκης όπου προπονείται, με το εξής σχόλιο: Ήταν ανταλλαγή…Έδωσα την δύναμη του περπατώ και πήρα την υπερδύναμη του να βοηθάω τους άλλους να «περπατούν» μεταφορικά και κυριολεκτικά…Η μόνη απτή ανάμνηση, οι λιγοστές φωτογραφίες.Υπάρχει όμως και η «συναισθηματική» ανάμνηση, όπως λέω.Αυτη που βιώνω όταν είμαι μέσα στη πισίνα. Εκεί που γαλουχήθηκα από τα 5 μου.Εκεί που νίκησα, έχασα, αλλά ξανανίκησα. Εκεί που στα 18 μου έγινε η «ανταλλαγή» και πάλι όμως νίκησα, έχασα αλλά θα ξανανικήσω. Εκεί που κάθε μέρα θυμάμαι να περπατάω, ώσπου κάνω τα πρώτα μου βήματα ξανά..Η ανάρτηση του στο facebook:---- Ήταν ανταλλαγή...Έδωσα την δύναμη του περπατώ και πήρα την υπερδύναμη του να βοηθάω τους άλλους να "περπατούν" μεταφορικά και κυριολεκτικά...Η μόνη απτή ανάμνηση, οι λιγοστές φωτογραφίες.Υπάρχει όμως και η "συναισθηματική" ανάμνηση, όπως λέω.Αυτη που βιώνω όταν είμαι μέσα στη πισίνα. Εκεί που γαλουχήθηκα από τα 5 μου.Εκεί που νίκησα, έχασα, αλλά ξανανίκησα. Εκεί που στα 18 μου έγινε η "ανταλλαγή" και πάλι όμως νίκησα, έχασα αλλά θα ξανανικήσω. Εκεί που κάθε μέρα θυμάμαι να περπατάω, ώσπου κάνω τα πρώτα μου βήματα ξανά.. Photo credits by Nicholas Samaras Underwater Photography at Star pool center.
 
 
 
 
 
Το 2016 είχε πάλι απασχολήσει θετικά την επικαιρότητα με την φωτογραφία του πάνω σε σερφ με το αναπηρικό αμαξίδιο. 
 
 
 
 

ΕΠΣ ΠΕΛΛΑΣ: Με Κουτίδη και τη νέα περίοδο η Αναγέννηση

Με τεχνικό τον Αλέξανδρο Κουτίδη θα συνεχίσει και τη νέα ποδοσφαιρική σεζόν η Αναγέννηση Γιαννιτσών. 

Αναδρομές: Το κίνημα του Ντανταϊσμού

Ο Ντανταϊσμός αποτέλεσε ένα καλλιτεχνικό ρεύμα στη λογοτεχνία, τη γλυπτική και τη ζωγραφική, στις αρχές του 20ου αιώνα. «Γεννήθηκε» στις 8 Φεβρουαρίου του 1916 στο Καμπαρέ Voltaire της Ζυρίχης, με πρωτεργάτη τον ρουμάνο ποιητή Τριστιάν Τζαρά, και γρήγορα εξαπλώθηκε σε πολλές ευρωπαϊκές και αμερικανικές πόλεις (Κολονία, Βερολίνο, Ανόβερο, Παρίσι, Νέα Υόρκη). Το Ντανταϊστικό Μανιφέστο εκδόθηκε από τον Χούγκο Μπαλ στις 14 Ιουλίου 1916, ενώ ο Τζαρά εξέδωσε το δεύτερο Ντανταϊστικό Μανιφέστο στις 3 Φεβρουαρίου του 1918.

Ο όρος ντανταϊσμός προήλθε από το «ντα-ντα» που κάνουν τα μωρά, μία λέξη της παιδικής γλώσσας που ουσιαστικά δεν σημαίνει τίποτα. Και αυτό ακριβώς είναι ο ντανταϊσμός... Το παράλογο, το παράδοξο, το φανταστικό. Στόχος του, το γκρέμισμα των παραδοσιακών λογοτεχνικών και καλλιτεχνικών αξιών, και η αμφισβήτηση των αρχών της μοντέρνας κοινωνίας. Μια φιλοσοφία, που οι οπαδοί του κινήματος εξέφραζαν τόσο μέσα από την τέχνη, όσο και από τη στάση ζωής και τον τρόπο σκέψης του, προκαλώντας συχνά το κοινό.


Οργάνωναν αυθόρμητες βραδιές, συνδύαζαν τα γράμματα και τις τέχνες, συνέτασσαν άρθρα και μανιφέστα, εκφράζονταν με ανόητα κείμενα που συγχωνεύονταν τυχαία, χρησιμοποιούσαν λέξεις δικής τους έμπνευσης, που δεν περιέγραφαν τίποτα, αλλά αποτελούσαν κομμάτια των ποιημάτων τους.


Η τεχνοτροπία τους, αρχικά επηρεάστηκε από τον κυβισμό και το φουτουρισμό. Έμπνευσή τους αποτελούσαν κατά κανόνα οι μηχανές, και οι ανθρώπινες φιγούρες τους θύμιζαν περισσότερο ρομπότ. Επέλεγαν στην τύχη σχήματα και εικόνες, καθώς και ετερογενή υλικά (μαλλί, ξύλο, φωτογραφίες και φωτομοντάζ, χαρτί, σκουπίδια), δημιουργώντας εφήμερα έργα που συνδύαζαν τη γλυπτική με τη ζωγραφική.


Ως κίνημα, ο ντανταϊσμός έπαψε να υπάρχει από το 1924 και οι εκπρόσωποί του διοχετεύτηκαν στο σουρεαλισμό.

Εκτός διαδικασίας υπερβολικού ελλείμματος η χώρα


Εκτός της διαδικασίας υπερβολικού ελλείμματος στην οποία βρισκόταν από το 2009 είναι πλέον η Ελλάδα.
Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή εισηγήθηκε χθες την έξοδο της Ελλάδας από τη διαδικασία αυτή, καθώς το έλλειμμα της γενικής κυβέρνησης υποχώρησε κάτω από το όριο του 3% του ΑΕΠ. Αυτή είναι μία κίνηση περισσότερο συμβολική παρά ουσίας, που έχει ωστόσο την αξία της, καθώς η κυβέρνηση προετοιμάζεται για την πρώτη έξοδο από το 2014 της χώρας στις αγορές.
Ο επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων Πιερ Μοσκοβισί «έκλεισε το μάτι στις αγορές», χαρακτηρίζοντας την εκταμίευση της δόσης των 7,7 δισ. που έγινε τη Δευτέρα, αλλά και τη χθεσινή απόφαση, «ως καλά νέα που πρέπει να διαβάσουν οι αγορές» παρόλο που, όπως εξήγησε, δεν είναι δική του απόφαση το τι θα πράξουν οι επενδυτές. Ο αντιπρόεδρος της Επιτροπής Β. Ντομπρόβσκις κάλεσε την Ελλάδα να αξιοποιήσει τα επιτεύγματά της και να συνεχίσει να ενισχύει την εμπιστοσύνη στην οικονομία της, η οποία είναι σημαντική για τη χώρα, ώστε να προετοιμάσει την επιστροφή της στις χρηματοπιστωτικές αγορές.
Η πρόταση αυτή της Επιτροπής, που πρέπει να εγκριθεί και από τους υπουργούς Οικονομικών, δεν έχει πάντως πρακτική συνέπεια. Οι δημοσιονομικοί στόχοι της Ελλάδας υπαγορεύονται, άλλωστε, από το μνημόνιο και όχι από τους κανόνες που διέπουν τα κράτη-μέλη της Ευρωζώνης, οπότε, όπως λέει στην «Κ» και Ευρωπαίος αξιωματούχος, «η ουσία δεν αλλάζει, οι δημοσιονομικοί στόχοι που πρέπει να πετύχει η Ελλάδα παραμένουν υψηλοί, η χθεσινή απόφαση έχει μόνο συμβολική διάσταση».
Αν όντως η Ελλάδα βγει από τη διαδικασία υπερβολικού ελλείμματος, τότε μόλις 3 χώρες θα παραμείνουν υπό εποπτεία (Ισπανία, Γαλλία και Ηνωμένο Βασίλειο), σημαντικά λιγότερες από τις 24 που βρίσκονταν το 2011.
Σε ερώτηση προς τον κ. Μοσκοβισί κατά πόσον η έξοδος από τη διαδικασία του υπερβολικού ελλείμματος είναι αποτέλεσμα των προσπαθειών και της κυβέρνησης Σαμαρά (καθώς η χώρα θα έβγαινε και το καλοκαίρι του 2015 από την επιτήρηση του υπερβολικού ελλείμματος αν δεν είχε μεσολαβήσει το καταστροφικό πρώτο εξάμηνο της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ), ο κ. Μοσκοβισί απάντησε πως «μερικές φορές με κατηγορούν στην Ελλάδα ότι είμαι φίλος του Τσίπρα». Σημείωσε πως «εγώ δουλεύω πάντα καλά με την εκλεγμένη κυβέρνηση όποιοι και αν είναι, ο Τσίπρας είναι φίλος μου, υπό την έννοια ότι και ο Σαμαράς και ο Γ. Στουρνάρας ήταν φίλοι μου πριν».
Ο επίτροπος ξεκαθάρισε ότι, όταν αναφέρεται στις προσπάθειες που έχουν γίνει, αναφέρεται στις προσπάθειες όλων των κυβερνήσεων από την αρχή της κρίσης, όμως συμπλήρωσε ότι μετά τον Ιούλιο του 2015, «η προσπάθεια έγινε πιο αποτελεσματική από ποτέ», αλλά πρόσθεσε «να μην αγνοούμε και τις προσπάθειες και των προηγούμενων κυβερνήσεων». Είπε ακόμη ότι «τα εύσημα ανήκουν μόνο στον ελληνικό λαό» και τόνισε ότι «όλοι θα έπρεπε να είναι ικανοποιημένοι από τη σημερινή κατάσταση». «Τον ελληνικό λαό πρέπει να ευχαριστήσουμε», τόνισε, «που είχε φιλοευρωπαϊκή στάση σε όλη την πορεία».

Οι κανόνες της Ε.Ε. υπαγορεύουν ότι το έλλειμμα της γενικής κυβέρνησης δεν πρέπει να ξεπερνά το 3% του ΑΕΠ για δύο συνεχόμενες χρονιές και το χρέος θα πρέπει να βρίσκεται κάτω του 60% του ΑΕΠ. Η Ελλάδα από έλλειμμα 15,1% του ΑΕΠ το 2009 είχε πλεόνασμα 0,6% ΑΕΠ το 2016.

Πηγή: Καθημερινή

Δέκα δηλώσεις του Γιούνκερ για τις οποίες θα έπρεπε να ντρέπεται το ΑΠΘ


Μια μαύρη σκιά θα κουβαλά στην ιστορία του το ΑΠΘ ύστερα από την απόφαση του Πρύτανη, κ. Περικλή Μήτκα, για την αναγόρευση του Προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, σε επίτιμο διδάκτορα της Νομικής Σχολής του πανεπιστημίου.Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *