Κυριακή 16 Ιουνίου 2019

Αφιέρωμα: Β’ Βαλκανικός Πόλεμος, το 1913

Ένοπλη σύγκρουση, που διεξήχθη από τις 16 Ιουνίου έως τις 18 Ιουλίου του 1913 (28 Ιουλίου η τυπική λήξη της με τη Συνθήκη του Βουκουρεστίου) κατά κύριο λόγο στα εδάφη της απελευθερωμένης από του Οθωμανούς Μακεδονίας, μεταξύ των πρώην συμμάχων του Α' Βαλκανικού Πολέμου (5 Οκτωβρίου 1912 - 30 Μαΐου 1913). Αντιμέτωποι τέθηκαν από την μία πλευρά η Βουλγαρία και από την άλλη πλευρά η Ελλάδα, η Σερβία και το Μαυροβούνιο. Κατά της Βουλγαρίας στράφηκαν η Ρουμανία και η Οθωμανική Αυτοκρατορία. Ο Β' Βαλκανικός Πόλεμος χαρακτηρίσθηκε από την ταχύτητα διεξαγωγής του και τη σκληρότητα των μαχών του.

Σκύδρα: Ανεξαρτητοποιήθηκε η δημοτική σύμβουλος Μάγδα Παπαδοπούλου

Με δήλωσή της προς τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Σκύδρας η δημοτική σύμβουλος Μάγδα Παπαδοπούλου ανακοίνωσε την ανεξαρτητοποίησή της από τη Δημοτική Παράταξη "Συμμαχία Πολιτών" με την οποία αναδείχθηκε δημοτική σύμβουλος Σκύδρας στις εκλογές της 18ης Μαΐου 2014.

Ερευνα: Πόσα λεπτά επαφή με τη φύση αρκούν για καλύτερη υγεία και ψυχολογία

Η επαφή για δύο ώρες (120 λεπτά) την εβδομάδα με τη φύση, μέσω περιπάτων και δραστηριοτήτων στην ύπαιθρο, βοηθά σημαντικά στη διατήρηση της σωματικής υγείας και της ψυχικής ευεξίας.

Νέα Πέλλα: Ο Ελπιδοφόρος ζήτησε την ευχή των συγχωριανών του πριν αναλάβει την Αρχιεπισκοπή της Αμερικής

Νέα Πέλλα: O Ελπιδοφόρος ζήτησε την ευχή των συγχωριανών του πριν αναλάβει την Αρχιεπισκοπή της Αμερικής  - του Γιώργου Ροδάκογλου.

Τελική φάση Πανελληνίου πρωταθλήματος: Παιδική ομάδα ΦΟ Αριδαίας - Ν.Μουδανιά 56-73

Παρακολουθήστε τη ροή του αγώνα που διεξήχθη χθες (15/6) στη Νεάπολη Θεσσαλονίκης μεταξύ της παιδικής ομάδας του ΦΟ Αριδαίας και Ν. Μουδανιών.

Πανελλήνιες: Οι πρώτες εκτιμήσεις για τις βάσεις - Πτώση στο 2ο και στο 3ο πεδίο

Πολύ πιθανή θεωρείται η πτώση των βάσεων εισαγωγής στα ΑΕΙ στο 2ο και στο 3ο επιστημονικό πεδίο για τους υποψηφίους που έδωσαν φέτος Πανελλήνιες Εξετάσεις.

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *