Παρασκευή 5 Φεβρουαρίου 2016

Μας εξαθλιώνουν. Οι δανειστές θεωρούν πολλά τα 384 ευρώ σύνταξη

ΤΙ ΣΥΖΗΤΗΘΗΚΕ ΣΤΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΚΑΤΡΟΥΓΚΑΛΟΥ – ΘΕΣΜΩΝ


Με το... μπλοκάκι τους γεμάτο ενστάσεις αποχωρούν από την Αθήνα οι εκπρόσωποι των δανειστών.


Η πρώτη φάση της διαπραγμάτευσης ολοκληρώνεται χωρίς καμία πρόοδο στα ανοιχτά ζητήματα, ενώ οι τροϊκανοί ζητούν ακόμα περισσότερο «αίμα» συνταξιούχων.

Υποταγμένη πλήρως σε Βρυξέλλες και Βερολίνο, η κυβέρνηση δείχνει ανίκανη να αντιδράσει στις απαιτήσεις των τοκογλύφων που ζητούν την πλήρη εξαθλίωση του ελληνικού λαού.

Ο Αλέξης Τσίπρας και ο Πάνος Καμμένος πριν ένα χρόνο έταζαν επαναφοράς της 13ης σύνταξης και φέτος, μετά την πλήρη μετάλλαξή τους, δέχονται τον εξευτελισμό των συνταξιούχων με μισθούς... ΤΡΑΓΩΔΙΑ!

Κατά τις χθεσινές επαφές με τον υπουργό Εργασίας με κεντρικό θέμα το ασφαλιστικό, οι δανειστές εξέφρασαν σειρά ενστάσεων, τόσο για ορισμένες διατάξεις όσο και για καθυστερήσεις στην προώθηση του νομοσχεδίου.

Σύμφωνα με τον κ. Κατρούγκαλο, θέμα μείωσης των καταβαλλόμενων συντάξεων δεν ετέθη, αλλά συζητήθηκαν επιμέρους ζητήματα τα οποία θέτουν οι δανειστές (π.χ. εθνική σύνταξη, εισφορές κ.λπ.).

Παράλληλα, χαρακτήρισε «ρεαλιστικό» το ενδεχόμενο το νέο Ασφαλιστικό να ψηφιστεί το συντομότερο δυνατόν.

Πληροφορίες που επικαλούνται «Τα Νέα» αναφέρουν πως οι αντιρρήσεις που εκφράστηκαν από τους δανειστές αφορούσαν κυρίως την αύξηση των εισφορών κατά 1,5 μονάδα. Σε περίπτωση απόρριψης της πρότασης για το 1,5%, το επικρατέστερο σενάριο προβλέπει κλιμακωτές μειώσεις στις επικουρικές άνω των 170 ευρώ.

Επίσης, οι δανειστές θεωρούν πως η εθνική σύνταξη που εισάγει το νομοσχέδιο Κατρούγκαλου στα 384 ευρώ είναι υψηλή, ενώ ζητούν εισοδηματικά κριτήρια, κάτι που αποτελεί κόκκινη γραμμή για την κυβέρνηση.

Υπό συζήτηση παραμένει το εάν η εθνική σύνταξη θα καταβάλλεται με τη συμπλήρωση 15ετίας ή 20ετίας. Τέλος, ενστάσεις εκφράζονται από την πλευρά των δανειστών για το ύψος των ποσοστών αναπλήρωσης, κυρίως για τους ασφαλισμένους με λίγα έτη ασφάλισης, μεταξύ 15 και 20, οι οποίοι εκτιμάται ότι ευνοούνται με το σχέδιο του υπουργού Εργασίας Γιώργου Κατρούγκαλου.

Οι τελικές επισημάνσεις τόσο για το ασφαλιστικό, όσο και για τα υπόλοιπα «καυτά» ζητήματα της αξιολόγησης πρόκειται να γίνουν σήμερα, Παρασκευή, κατά την τελευταία συνάντηση των εκπροσώπων των θεσμών με το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης. 


πηγη: newsbomb.gr

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *