Πέμπτη 19 Ιουλίου 2018

Σκοπιανό: Ο «πόλεμος» Ζάεφ - αντιπολίτευσης και τα επόμενα βήματα μέχρι το δημοψήφισμα

Τεταμένο είναι το κλίμα το τελευταίο εικοσιτετράωρο στα Σκόπια, καθώς η πρόθεση του Ζόραν Ζάεφ, να πραγματοποιήσει σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών της γείτονος, οδήγησε στην οργισμένη αντίδραση του ηγέτη της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Χρίστιαν Μίτσκοσκι, αμέσως μόλις έμαθε το ερώτημα που πρότεινε ο Σκοπιανός πρωθυπουργός, για το επικείμενο δημοψήφισμα επί του ονοματολογικού.

Όλα ξεκίνησαν, όταν στη διάρκεια της σύσκεψης, ο κ. Ζάεφ ενημέρωσε τους αρχηγούς των πολιτικών κομμάτων για την ενδεχόμενη διατύπωση της ερώτησης στο δημοψήφισμα, η οποία θα συνέδεε τη Συμφωνία με την είσοδο της χώρας στην ΕΕ και το ΝΑΤΟ.

«Επιθυμείτε την ένταξη στην Ευρωπαϊκή Ένωση και το ΝΑΤΟ με την στήριξη της συμφωνίας ανάμεσα στη “Μακεδονία” και την Ελλάδα;», ήταν το ερώτημα που έθεσε στο τραπέζι ο πρωθυπουργός της γείτονος.

Μετά και την εξέλιξη αυτή και περίπου μία ώρα μετά την έναρξη της σύσκεψης, ο κ. Μίτσκοσκι αποχώρησε φανερά εκνευρισμένος.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο επικεφαλής της αντιπολίτευσης ζήτησε την επανάληψη της σύσκεψης με τη συμμετοχή των τεσσάρων μεγάλων πολιτικών κομμάτων της χώρας και όχι με τη διευρυμένη μορφή που είχε την Τετάρτη (18/07/2018), καθώς σ’ αυτήν συμμετείχε κι ένας βουλευτής από κάθε κόμμα.

Από την πλευρά του, ο κ. Ζάεφ σημείωσε πως μετά τη συνάντηση πως όλοι οι αρχηγοί των κομμάτων, που έμειναν μέχρι το τέλος της, τάχθηκαν υπέρ της επιτυχούς διεξαγωγής του επικείμενου δημοψηφίσματος και χαρακτήρισε τη συμπεριφορά του κ. Μίτσκοσκι επιπόλαια, ανεύθυνη και προσβλητική για όλους τους πολιτικούς παράγοντες και τους πολίτες των Σκοπίων.

Σε κάθε περίπτωση, ο Σκοπιανός πρωθυπουργός έχει προγραμματίσει για το μεσημέρι της Πέμπτης (19/04/2018) νέα σύσκεψη με λιγότερους συμμετέχοντες.

Μιλώντας, μάλιστα, σε δημοσιογράφους ο κ. Ζάεφ αναρωτήθηκε «τι είναι αυτό που ο κ. Μίτσκοσκι δεν θέλει να πει μπροστά σε όλους και ζητάει περιορισμένη συμμετοχή;».

«Ο κ. Μίτσκοσκι θα έχει ακόμη μια ευκαιρία ν’ αποδείξει εάν είναι υπέρ της ένταξης στο ΝΑΤΟ και την ΕΕ, και υπέρ του δικαιώματος των πολιτών ν’ αποφασίζουν για το μέλλον της χώρας», είπε – μεταξύ άλλων – ο Σκοπιανός πρωθυπουργός.

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *