Παρασκευή 28 Ιουνίου 2019

Ανακοίνωση για το ΔΑΚ Αριδαίας

Με αφορμή πρόσφατα δημοσιεύματα σχετικά με τη χρήση του Δ.Α.Κ. Αριδαίας, ο Φ.Ο. Αριδαίας θέλει να κάνει γνωστά τα εξής:

Ως ο μεγαλύτερος σύλλογος του Δήμου Αλμωπίας και από τους μεγαλύτερους σε αριθμό αθλητών στην Κεντρική Μακεδονία έχει ζητήσει και έχει λάβει από το Δήμο Αλμωπίας, την παραχώρηση χρήσης των αποδυτηρίων του σταδίου και των WC αυτών (αίθουσες ν.5α,ν.4,ν.3 ), ένα χώρο αποθήκευσης αθλητικού εξοπλισμού (αίθουσα ν.12), τους χώρους Καλαθοσφαίρισης και Πετοσφαίρισης (αίθουσα ν.1) και την αίθουσα της Άρσης Βαρών (αίθουσα ν.14) του Δ.Α.Κ. Αριδαίας, με την υπ’αρ: 121/2017 απόφαση του Δ.Σ. του Δήμου Αλμωπίας.

Ο Φ.Ο. Αριδαίας, ως όφειλε, διατηρεί σε άριστη κατάσταση με συνεχείς συντηρήσεις, καθαριότητα και επισκευές όπου χρειάζεται, όλους τους χώρους στους οποίους έχει εξασφαλίσει την αποκλειστική χρήση και πρόσβαση (αποδυτήρια, WC αποδυτηρίων, χώρος αποθήκευσης υλικού, αίθουσα Άρσης Βαρών) και των οποίων η κατάσταση είναι δυνατό να ελεγχθεί ανά πάσα στιγμή από κάθε ενδιαφερόμενο. Το ανάλογο φυσικά πράττει και για τους υπόλοιπους χώρους του γηπέδου, οι οποίοι και δε χρησιμοποιούνται αποκλειστικά από αθλητές του ομίλου -όπως ο χώρος του γηπέδου Καλαθοσφαίρισης και Πετοσφαίρισης.

Η τακτική και αυστηρή καθαριότητα, οι συνεχείς και πολυέξοδες επιδιορθώσεις των κατασκευών, όπως αντικαταστάσεις σε σπασμένα τζάμια και θύρες, αλλαγές σε καμένες λάμπες στους προβολείς, επιδιορθώσεις στην ηλεκτρολογική και υδραυλική εγκατάσταση, αποκατάσταση σπασμένων ειδών υγιεινής σε κοινόχρηστα WC, καθαριότητα και βάψιμο φουαγιέ και κερκίδων κ.ο.κ. αποτελούν παρεμβάσεις που πραγματοποιεί ο σύλλογος, οι οποίες δεν άπτονται των υποχρεώσεών του και δε συμπεριλαμβάνονται στους όρους παραχώρησης.

Ωστόσο το μέγεθος των ελλείψεων και των καταστροφών στους χώρους όπου υπάρχει ελεύθερη και ανεξέλεγκτη πρόσβαση -παρά τις συνεχείς συστάσεις και αιτήσεις του συλλόγου σε όλες τις δημοτικές αρχές για αλλαγή κλειδαριών, κλείδωμα του χώρου και χορήγηση κλειδιών μόνο στους συλλόγους που έχουν δικαίωμα χρήσης αυτού, βάσει αποφάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου- των καταστροφών στα δομικά στοιχεία του γηπέδου (οροφές, δάπεδα, τοίχοι κτλ), στις κεντρικές υδραυλικές και ηλεκτρολογικές εγκαταστάσεις και στο σύστημα θέρμανσης, λόγω έλλειψης τακτικών συντηρήσεων και πόρων, ξεπερνούν τις τυπικές υποχρεώσεις του συλλόγου μας και τις οικονομικές δυνατότητες οποιουδήποτε συλλόγου και βρίσκονται στην απόλυτη αρμοδιότητα του Δήμου Αλμωπίας.

Ο Φ.Ο. Αριδαίας έχει αιτηθεί επανειλημμένως:

1. Τον ορισμό τουλάχιστον δύο υπαλλήλων του Δήμου οι οποίοι θα είναι επιφορτισμένοι με τη φύλαξη, τον έλεγχο εισόδου και την αναφορά των προβλημάτων του γηπέδου, τόσο κατά τις καθημερινές όσο και κατά τις ημέρες διεξαγωγής των αγώνων τα Σαββατοκύριακα, σε πλήρες ωράριο (10 π.μ. έως και 10 μ.μ.).
2. Την καθημερινή καθαριότητα των κοινόχρηστων χώρων (κοινόχρηστων WC, κερκίδων, φουαγιέ, προαύλιου χώρου κ.λ.π) τους οποίους μέχρι σήμερα ο σύλλογός μας προσπαθεί να συντηρεί και να καθαρίζει, εκτός του πλαισίου των αρμοδιοτήτων του.
3. Την επιδιόρθωση των θυρών εισόδου του γηπέδου -καταστροφές που προκλήθηκαν από διαρρήξεις- και την αντικατάσταση όλων των κλειδαριών τους, με επακόλουθη χορήγηση κλειδιών μόνο στους συλλόγους στους οποίους έχει γίνει παραχώρηση των χώρων του Δ.Α.Κ. Αριδαίας με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου.
4. Την αποκατάσταση όλων των βλαβών εντός του γηπέδου, αφού πρώτα γίνει καταγραφή τους από την Τεχνική Υπηρεσία (σπασμένα παράθυρα, βλάβες στους ηλεκτρολογικούς πίνακες κοκ.)
5. Την αποκατάσταση των διαρροών από την οροφή του γηπέδου, καθώς προκύπτουν σημαντικά θέματα ασφάλειας και υγείας, οι οποίες οφείλονται σε κακοτεχνίες και στη χρόνια ανυπαρξία βασικών συντηρήσεων του γηπέδου από τις Δημοτικές Αρχές.
6. Την ολοκλήρωση του συστήματος θέρμανσης για τη δυνατότητα διεξαγωγής των προπονήσεων και των αγώνων σε “ανθρώπινες” θερμοκρασίες.
7. Την πίστωση στον ετήσιο προϋπολογισμό του Δήμου ποσού ικανού να καλύψει τα τρέχοντα έξοδα συντήρησης του γηπέδου. Δε νοείται να μην υπάρχει διαθέσιμο ούτε ένα ελάχιστο ποσό για την αντιμετώπιση των καθημερινών προβλημάτων στο κτήριο του Δήμου με τη μεγαλύτερη αξία και τη συχνότερη χρήση.

Η μοναδική παρέμβαση αναφορικά με το Δ.Α.Κ. Αριδαίας που έχει μελετηθεί και αναμένουμε να υλοποιηθεί είναι η ένταξη αυτού στο πρόγραμμα Ενεργειακής Αναβάθμισης Αθλητικών Κτηρίων, από την παρούσα δημοτική αρχή. Ο προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται στα δύο εκατομμύρια ευρώ και προβλέπει την ολική ανακαίνιση του γηπέδου (οροφή, δάπεδα, δομικά στοιχεία, θέρμανση, κουφώματα κοκ). Ωστόσο η μη υλοποίηση των παραπάνω «μόνιμων και κρίσιμων» προτάσεων του συλλόγου μας, θεωρούμε ότι θα οδηγούσε σε μερικά χρόνια στα ίδια φαινόμενα αυθαίρετης-ανεξέλεγκτης χρήσης, καταστροφών και εγκατάλειψης.

Ο Φ.Ο. Αριδαίας εδώ και 40 χρόνια προσπαθεί να κάνει τον αθλητισμό (μαζικό ή πρωταθλητισμό) κομμάτι της καθημερινότητας των κατοίκων της περιοχής μας, έχει δραστηριοποιήσει πολλές εκατοντάδες ανθρώπους σε αυτόν τον τομέα και έχει φέρει στον τόπο μας αμέτρητες επιτυχίες. Σχεδόν κάθε σπίτι έχει κάποιον που πέρασε έστω και για λίγο «το κατώφλι» του ομίλου και για αυτό είμαστε υπερήφανοι και ευχαριστούμε τον κόσμο της Αλμωπίας που τόσα χρόνια προχωράμε μαζί. Η «οικογένεια» του Φ.Ο.Αριδαίας θεωρώντας το Δ.Α.Κ Αριδαίας ως το «αθλητικό μας σπίτι», όχι μόνο για τους χώρους που αποκλειστικά χρησιμοποιούμε αλλά και για όλους τους υπόλοιπους, θα εξακολουθεί να το σέβεται και να το φροντίζει.

Ο ιστορικός σύλλογός μας υπήρξε πάντα αρωγός και θα εξακολουθεί να συμβάλει άμεσα και ακούραστα σε οποιαδήποτε προσπάθεια του Δήμου Αλμωπίας για τη βελτίωση των συνθηκών στο Δ.Α.Κ. Αριδαίας, ενός Δήμου που αντίστοιχα σέβεται και στηρίζει το σύλλογό μας όλα αυτά τα χρόνια και είμαστε βέβαιοι ότι έτσι θα συνεχίσει.

3 comments:

  1. να τα πείτε στον νέο αντιδήμαρχο αθλητισμού τον Χατζηγιαννίδη, όλα θα τα βολέψει. Ξέρει αυτός.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. κάτι προσπαθείς να πεις εσυ.. γλοιώδες υβρίδιο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Τώρα με τις νέες αιτήσεις παραχωρήσεω, ετοιμαστείτε να πληρώσετε όλα αυτά που βγάλατε εκμεταλευομενοι το στάδιο λαμόγια. Απλά την ομάδα λείπαμε και εύχομαι να μην πάθει ζημιά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *