Παρασκευή 8 Νοεμβρίου 2019

Νέα δήλωση στήριξης από τη Δήμαρχο Σκύδρας Κατερίνα Ιγνατιάδου για τον σεβαστό πατέρα, Αρχιμανδρίτη Αντώνιο Κορέστη

Έχω τοποθετηθεί δημόσια και επανειλημμένα για το θέμα που ανέκυψε και διογκώθηκε αδικαιολόγητα, ομολογουμένως, κι αφορά την αρνητική εικόνα και κατάσταση που προσπάθησαν και προσπαθούν να προβάλλουν κάποιοι, χωρίς να ζουν ή να γνωρίζουν την περιοχή μας, για το Δήμο Σκύδρας και τους πολίτες του και ειδικότερα για τα όσα είπε στην ευρεία συνεδρίαση - σύσκεψη για το μεταναστευτικό – προσφυγικό ο Αρχιμανδρίτης μας, σεβαστός πατέρας Αντώνιος Κορέστης.

Ορισμένοι διαμέσου κάποιων μέσων ενημέρωσης απομόνωσαν μια φράση του η οποία δεν ήταν, ούτε η κεντρική ιδέα ή ουσία ούτε αντιπροσωπευτική της συνολικής τοποθέτησής του για το θέμα. Και πολύ περισσότερο δεν αντιπροσωπεύει την προσωπικότητα και το συνολικό του έργο.

Αδίκησαν έναν άξιο ιεράρχη με σπουδαίο πνευματικό και κοινωνικό έργο που αγκάλιασε και στήριξε κάθε συνάνθρωπο μας που είχε ανάγκη. Που άνοιξε την εκκλησία σ΄όλο τον κόσμο. Που διοργάνωσε και συντονίζει το συσσίτιο της ενορίας μας προσφέροντας, σε καθημερινή βάση, γεύματα σε 60 συνανθρώπους μας.

Παράλληλα, εργάζεται, προσφέρει και προάγει πολλές ακόμη δράσεις και έργα που δεν βλέπουν το φως της δημοσιότητας.

Η εκτίμηση, ο σεβασμός και η στήριξη μας και της ενορίας μας στο πρόσωπό του και στο έργο του είναι δεδομένα κι αδιαμφισβήτητα.

Όλο αυτό το διάστημα σε κάθε δημόσια τοποθέτησή μου στο Δημοτικό Συμβούλιο, στα διάφορα μέσα ενημέρωσης ή μέσω του προσωπικού μου μέσου κοινωνικής δικτύωσης δήλωσα ότι η Σκύδρα, ο Δήμος Σκύδρας, οι πολίτες της, οι σεβαστοί της πατέρες δεν έχουν καμιά σχέση με την αρνητική εικόνα που ορισμένοι θέλουν να παρουσιάσουν.

Δυστυχώς, όμως, αυτό που θέλουν να προβάλλουν ορισμένοι προκειμένου να πετύχουν ακροαματικότητα, τηλεθέαση κι αναγνωσιμότητα είναι η ανάδειξη και η προβολή της οξύτητας και της έντασης παρερμηνεύοντας ή περικόπτοντας δηλώσεις και γεγονότα.

Ο σεβαστός πατέρας ζήτησε με επιστολή του συγγνώμη και εξήγησε το νόημα της τοποθέτησής του, ωστόσο η συγγνώμη αυτή, δείγμα του μεγαλείου της προσωπικότητάς του, αλλά και η στήριξη μας δεν «έτυχαν» της ίδιας ή ανάλογης δημοσιότητας και για τους λόγους αυτούς επανέρχομαι στο θέμα για την ανάδειξη και την επιβεβαίωση της στήριξής μας στον ιερέα μας.

Το μεταναστευτικό – προσφυγικό ζήτημα είναι βέβαιο ότι θα βρίσκεται και θα καταλαμβάνει πλέον τις πρώτες θέσεις της επικαιρότητας και θα μας απασχολεί καθημερινά.

Όπως έχω δηλώσει και θα ξανατονίσω ότι με ψυχραιμία, σύνεση, νηφαλιότητα και συνεργασία, όλοι μαζί, θα ξεπεράσουμε, το μεγάλο αυτό πρόβλημα.


Κατερίνα Ιγνατιάδου

Δήμαρχος Σκύδρας

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *