Πέμπτη 27 Φεβρουαρίου 2020

Κορωνοϊός: Στην Αθήνα το τρίτο κρούσμα - Ακυρώνονται όλα τα καρναβάλια στη χώρα

Τρίτο κρούσμα κορωνοϊού στην Ελλάδα, στην Αθήνα. Θετική στο ιό γυναίκα που είχε ταξιδέψει στην Ιταλία. Νοσηλεύεται σε νοσοκομείο αναφοράς στην Αθήνα.


Στην Αθήνα εντοπίζεται το τρίτο κρούσμα κορωνοϊού στη χώρα μας, μετά τις δύο περιπτώσεις που διαπιστώθηκαν ήδη στη Θεσσαλονίκη. Την ανακοίνωση έκανε ο Σωτήρης Τσιόδρας, επικεφαλής της επιτροπής λοιμοξιολόγων του υπουργείου Υγείας, σε έκτακτη ενημέρωση.

Σύμφωνα με τον κ. Τσιόδρα πρόκειται για νεαρή γυναίκα, η οποία είχε ταξιδέψει σε πληττόμενη περιοχή της Ιταλίας. Όπως ανέφερε, η γυναίκα νοσηλεύεται σε νοσοκομείο της Αθήνας, χωρίς όμως να δώσει περισσότερες πληροφορίες, επικαλούμενος προσωπικά δεδομένα. «Είναι καλά στην υγεία της», ανέφερε ο κ. Τσιόδρας.

Κικίλιας: Ακυρώνονται τα καρναβάλια στη χώρα λόγω κορωνοϊού

Ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας, στην ίδια έκτακτη συνέντευξη τύπου, ανακοίνωσε ότι ακυρώνονται όλα τα καρναβάλια και οι αποκριάτικες εκδηλώσεις στη χώρα, λόγω του κορωνοϊού. Ο υπουργός υπενθύμισε ότι λόγω της έξαρσης του κορωνοϊού αρκετές άλλες χώρες ματαίωσαν τις αποκριάτικες εκδηλώσεις.

Κλείνει το σχολείο για 14 ημέρες στη Θεσσαλονίκη

Το ένα εκ των παιδιών της 38χρονης, που νοσηλεύεται σε θάλαμο αρνητικής πίεσης στο Νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ της Θεσσαλονίκης, είναι το δεύτερο άτομο στη χώρα μας που νοσεί από τον κορωνοϊό.

Το παιδί είναι σε καλή κατάσταση όπως και η μητέρα του με ήπια συμπτώματα. Σύμφωνα με πληροφορίες, το 9χρονο παιδάκι είχε πάει στο σχολείο για τουλάχιστον δύο ημέρες μετά την επιστροφή της μητέρας του από το Μιλάνο, πράγμα που σημαίνει ότι μπορεί να έχουν εκτεθεί κι άλλα άτομα στον ιό.

Το σχολείο παραμένει από σήμερα κλειστό για προληπτικούς λόγους. Πρόκειται για το 105ο Δημοτικό Σχολείο Θεσσαλονίκης και είναι το σχολείο, στο οποίο φοιτά το παιδί της 38χρονης που προσβλήθηκε από τον κορωνοϊό. Με Κοινή Υπουργική Απόφαση των υπουργείων Υγείας και Παιδείας που υπεγράφη την Τετάρτη, το 105 Δημοτικό Σχολείο Θεσσαλονίκης θα παραμείνει κλειστό την Πέμπτη 27 Φεβρουαρίου, για προληπτικούς λόγους.

Πηγή: iefimerida.gr





0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *