Τρίτη 12 Μαΐου 2020

Ο αναπληρωτής διοικητής του Γ.Ν. Πέλλας - Γιαννιτσών κ. Λόγγος για την Παγκόσμια Ημέρα Νοσηλευτή

Κάθε χρόνο η 12η Μαΐου είναι παγκοσμίως αφιερωμένη στους Νοσηλευτές/τριες και στις Μαίες. Ανθρώπους που ασκούν την επιστήμη τους, αντιμετωπίζοντας το άτομο ως ολιστική οντότητα και περικλείοντας στο έργο τους την κοινωνική φροντίδα. 
 
Πρόκειται για μια εργασία αδιάκοπη, συχνά εξουθενωτική και απαιτητική σε σωματικά και κυρίως σε ψυχικά αποθέματα. Ταυτόχρονα όμως πρόκειται και για μια προσφορά στον συνάνθρωπο, που προσφέρει ηθική ικανοποίηση και προσωπική δικαίωση!

Το 2020 η ανταπόκρισή τους στην πανδημία Covid-19 έφερε τους Νοσηλευτές/τριες και Μαίες στην πρώτη γραμμή της δημοσιότητας και στην πρώτη γραμμή της μάχης για την παροχή υψηλής ποιότητας φροντίδας στους νοσούντες και για την συνεχή και επίπονη εργασία τους!

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας, αναγνωρίζοντας την προσφορά τους, με σύνθημα

«Σεβαστείτε τους, εκτιμήστε τους και στηρίξτε τους!»

πρότεινε ένα σχεδιασμό ενίσχυσης του εργατικού δυναμικού, με σκοπό την βελτίωση της υγείας και της ευημερίας όλων.

Το Διεθνές Συμβούλιο Νοσηλευτών – ICN, που αποτελεί την παγκόσμια φωνή της Νοσηλευτικής, επιλέγει φέτος ως θέμα των εκδηλώσεων με ευκαιρία τη Διεθνή Ημέρα Νοσηλευτών, τον τίτλο:

“Nurses: A voice to lead – Nursing the world to health”

«Νοσηλευτές/τριες: Ηγετική Φωνή – Φροντίζοντας την παγκόσμια υγεία».

Η φετινή ημέρα εορτασμών στέλνει σημαντικά μηνύματα για τους Νοσηλευτές/τριες και τις Μαίες:

Οι Νοσηλευτές/τριες και οι Μαίες σώζουν ζωές και βελτιώνουν, προστατεύουν και προάγουν την υγεία και την ευημερία.

Οι Νοσηλευτές/τριες και οι Μαίες είναι ζωτικής σημασίας παρέχοντας συνεχή φροντίδα σε όλους, 24 ώρες το 24ωρο, 7ημέρες την εβδομάδα, από την γέννηση έως το θάνατο.

Οι Νοσηλευτές/τριες και οι Μαίες αποτελούν το θεμέλιο για παροχή υψηλής ποιότητας υπηρεσιών.

Είναι γεγονός πως κάθε φορά οι Νοσηλευτές/τριες και Μαίες, αναλαμβάνοντας υπηρεσία, έχουν να αντιμετωπίσουν ένα απρόβλεπτο σενάριo.

Η Διοίκηση και η Διεύθυνση Νοσηλευτικής Υπηρεσίας του Γ.Ν.Πέλλας της Ν.Μ.Γιαννιτσών, εκφράζει θερμότατα συγχαρητήρια προς όλους τους Νοσηλευτές/τριες, τις Μαίες, για την αξιέπαινη συνεισφορά τους στην αντιμετώπιση της πανδημίας, διασφαλίζοντας την υγεία του πληθυσμού. Οι Νοσηλευτές/τριες και οι Μαίες, που αποτελούν το μεγαλύτερο σύνολο του ανθρώπινου δυναμικού στο Σύστημα Υγείας μιας χώρας, μια δυνατή φωνή, εμπνέουν δύναμη, προσφέρουν υγεία σε όλους, μπορούν να προσφέρουν περισσότερα με λιγότερα, προσαρμόζονται αποτελεσματικά σε κάθε νέα πρόκληση!

Γι’ αυτό αξίζουν από όλους εμάς ευχές για υγεία, δύναμη και δημιουργικότητα!


Χρόνια Πολλά!


Ο ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗΣ ΔΙΟΙΚΗΤΗΣ

του Γ.Ν.ΠΕΛΛΑΣ-Ν.Μ.ΓΙΑΝΝΙΤΣΩΝ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΛΟΓΓΟΣ





0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *