Πέμπτη 26 Αυγούστου 2021

ΣΥΡΙΖΑ Έδεσσας: Στηρίζουμε τον καθολικό εμβολιασμό - Αντιστεκόμαστε στις απειλές


Η Οργάνωση Μελών Σύριζα Έδεσσας Βεγορίτιδας δηλώνει κάθετα αντίθετη στην πολιτική απόφαση της κυβέρνησης που με πρόσχημα την υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού θέλει να οδηγήσει εκτός Δομών Υγείας χιλιάδες εργαζόμενους, με αποτέλεσμα να κλείσουν κλινικές, χειρουργεία και τμήματα και να συρρικνωθούν υπηρεσίες υγείας .

Δυστυχώς η «ανεμελιά» του πρωθυπουργού και όλου του κυβερνητικού σχήματος, βρίσκει την χώρα ανοχύρωτη απέναντι στο 4ο κύμα της Πανδημίας που ήδη βρίσκεται σε εξέλιξη. Αντί η κυβέρνηση να προσπαθήσει για την ενίσχυση των Δημόσιών Δομών Υγείας ώστε να τις θωρακίσει για την αντιμετώπιση των σοβαρών προβλημάτων προσπαθεί για άλλη μια φορά με επικοινωνιακά παιχνίδια και ενεργοποιώντας τον κοινωνικό αυτοματισμό, να μεταθέσει τις τεράστιες ευθύνες της για τις παλινωδίες και την ανεπάρκεια της να διαχειριστεί την υγειονομική κρίση στους πολίτες και εν προκειμένω στους υγειονομικούς. Η αποτυχία της να ελέγξει επιδημιολογικά τον πληθυσμό και να πιάσει τον στόχο του ποσοστού εμβολιαστικής κάλυψης που θα διασφάλιζε το απαραίτητο τείχος ανοσίας είναι παταγώδης. Αυτή όμως η αποτυχία δεν νομιμοποιεί τις απειλές και τους εκβιασμούς προς τους μη εμβολιασμένους πολίτες, ένα μεγάλο κομμάτι από τους οποίους μπορεί να μεταπειστεί με μια σοβαρή εκστρατεία ενθάρρυνσης και πειθούς και όχι με «τιμωρητική» λογική και με αναίρεση θεμελιωδών δικαιωμάτων όπως η εργασία και η αξιοπρεπής διαβίωση. Χρειάζεται κοινωνική συστράτευση και στοχευμένες δράσεις σε ειδικά τμήματα του πληθυσμού, για να επιτευχθεί γρήγορα ο στόχος του καθολικού εκούσιου εμβολιασμού και της συλλογικής ανοσίας.

Έστω και τώρα, καλούμε την Κυβέρνηση, πριν να είναι αργά, να προχωρήσει:

Στην κατάργηση των σχετικών άρθρων περί της υποχρεωτικότητας και της αναστολής εργασίας και μισθού. Δεν περισσεύει κανένας, ούτε το πρόβλημα λύνεται με την αυταρχική επιβολή διατάξεων η οποία δημιουργεί διχαστικό κλίμα υπονομεύοντας τους εμβολιασμούς.

Να Οργανώσει Καμπάνια Ενημέρωσης στα πλαίσια των προτάσεων της Επιτροπής Βιοηθικής.

Να ενισχυθούν άμεσα οι Δομές Υγείας με προσωπικό και επαρκή χρηματοδότηση ώστε να μην μετατραπούν και πάλι τα Νοσοκομεία σε δομές μιας νόσου.

Να ισχύσει και για τους Υγειονομικούς, η διενέργεια εβδομαδιαίων test τα οποία να είναι δωρεάν για όλους τους εργαζόμενους.

Καλούμε όλους τους συμπολίτες μας, να υπερκινησουν τυχόν φόβο να δείξουν εμπιστοσύνη στην επιστήμη και να προχωρήσουν άμεσα στον εμβολιασμό, ταυτόχρονα να συμμετάσχουν δυναμικά στις κινητοποιήσεις που διοργανώνει η ΠΟΕΔΗΝ προκειμένου να αντισταθούν στα σχέδιά της κυβέρνησης που έχουν ως στόχο το δημόσιο χαρακτήρα του συστήματος υγείας. Στηρίζουμε τον καθολικό εμβολιασμό - Αντιστεκόμαστε στις απειλές.


ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΜΕΛΩΝ ΣΥΡΙΖΑ-ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΕΔΕΣΣΑΣ/ΒΕΓΟΡΙΤΙΔΑΣ


0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *