Τετάρτη 28 Αυγούστου 2013

Πέντε νεκροί & δώδεκα τραυματίες τον Αύγουστο, στην άσφαλτο της Πέλλας! Γιατί;

Αποφράς μήνας ο φετινός Αύγουστος για την περιφερειακή ενότητα Πέλλας, αφού κατά το πρώτο 25ήμερο που διανύουμε, έχασαν τη ζωή τους σε τροχαία ατυχήματα, δυστυχώς πέντε (05) συνάνθρωποί μας, ενώ τραυματίσθηκαν σοβαρά-ελαφρά άλλοι δώδεκα (12), στην πλειοψηφία τους νέοι άνθρωποι, διεκδικώντας θλιβερή πρωτιά στον τομέα αυτό.

Τις πταίει άραγε γι΄αυτό! Μήπως το πεπαλαιωμένο και ασυντήρητο οδικό δίκτυο! Μήπως η απουσία των αρμοδίων για τον έλεγχο και την τήρηση του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας! Μήπως η έλλειψη κυκλοφοριακής παιδείας! Μήπως τα προβλήματα-κυρίως οικονομικά- που απασχολούν και ταλανίζουν οδηγούς και πεζούς, τα οποία ειρήσθω εν παρόδω… αποσυντονίζουν αυτούς, αφού όλο το 24ωρο! η σκέψη όλων είναι πώς θα βρεθεί λύση σ΄αυτά! Ίσως στη σκέψη κάποιων να υπάρχουν και άλλες αιτίες για το θλιβερό αυτό φαινόμενο, αλλά θεωρούμε ότι οι παραπάνω αναγραφόμενες αιτίες είναι από τις πιο σημαντικές.

Σχετικά με την κατάσταση του οδικού δικτύου της Πέλλας, όλοι μας λίγο-πολύ γίναμε μάρτυρες για την ακαταλληλότητά του, λόγω της μη συντήρησής του, τις πολλές λακκούβες, τα εξέχοντα δένδρα και χόρτα αμφότερα του οδοστρώματος, που περιορίζουν την ορατότητα των οδηγών κλπ. Σχετικά με την κυκλοφοριακή παιδεία η οποία είναι ανύπαρκτη τόσο στο οικογενειακό όσο και στο σχολικό περιβάλλον, μήπως ήρθε η ώρα οι αρμόδιοι να την εισάγουν ως ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΟ μάθημα από τις πρώτες τάξεις του σχολείου, ώστε ο μαθητής να αποκτήσει τα προαπαιτούμενα για την κυκλοφοριακή αγωγή του ως αυριανού οδηγού αλλά και πεζού; Όσον αφορά τα οικονομικά προβλήματα είναι πασίγνωστα σε όλους.

Σχετικά με την έλλειψη των αρμοδίων για την τήρηση και εφαρμογή του ΚΟΚ, για την οποία σε τελευταία ανάλυση δεν ευθύνονται αυτοί, αφού τους υποχρεώνουν να ασχολούνται με οτιδήποτε άλλο, εκτός από αυτό για το οποίο τάχθηκαν. Στην ενασχόλησή τους με αλλότρια θέματα, ήρθαν τελευταία να προστεθούν και οι συνεχείς (καθημερινές και πολύμηνες) μετακινήσεις των Αστυνομικών σε Χαλκιδική και Έβρο, για την αντιμετώπιση των γνωστών προβλημάτων (εξόρυξη χρυσού-λαθρομετανάστευση) αντίστοιχα, σε συνδυασμό δε μάλιστα με τις... αναγκαστικές αθρόες παραιτήσεις του προσωπικού, είχαν σαν αποτέλεσμα να αποδυναμωθεί σημαντικά από ανθρώπινο δυναμικό και μέσα (αυτοκίνητα) η υπάρχουσα δύναμη της τοπικής Αστυνομικής Διεύθυνσης με ότι αυτό συνεπάγεται.

Δίκαια λοιπόν διαμαρτύρεται ο κόσμος για την παντελή απουσία περιπολικών αυτοκινήτων και Αστυνομικών στο εθνικό και επαρχιακό οδικό δίκτυο της Πέλλας –και όχι μόνο- η οποία παρουσία τους, σίγουρα όπως αποδεικνύουν οι στατιστικές αλλά και η κοινή λογική θα λειτουργούσε ως αποτρεπτικός παράγοντας στους μη νόμιμους και ενθουσιώδεις κυρίως νεαρούς οδηγούς, ώστε να οδηγούν με σύνεση, εφαρμόζοντας τους κανόνες του κώδικα οδικής κυκλοφορίας. Θεωρούμε ότι πολλά μπορούν να γίνουν αρκεί να υπάρχει θέληση και όρεξη από τους αρμόδιους.
 
πηγή:karatzova.com

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *