Τρίτη 10 Σεπτεμβρίου 2013

Η κακοκαιρία όπως δεν την έχετε ξαναδεί!

Όταν η μανία της Φύσης ξεδιπλώνεται σε όλη της την καταστρεπτική μεγαλοπρέπεια!
Οι κολοσσιαίες καταιγίδες χαρακτηρίζονται από τη γνώριμη κυλινδρική δίνη αέρα που όχι μόνο παράγει εκκωφαντικό θόρυβο, αλλά μας χαρίζει και εικόνες ανείπωτης ομορφιάς.

Το ατμοσφαιρικό φαινόμενο που χαρακτηρίζεται από αστραπές, κεραυνούς, ισχυρούς ανέμους και ραγδαία βροχή απαθανάτισε σε όλη του την αίγλη ο φωτογράφος Mitch Dobrowner, ο οποίος από το 2009 ξεκίνησε την οδύσσειά του στην αμερικανική επικράτεια κυνηγώντας καταιγίδες και τυφώνες!

Οι μοναδικές ασπρόμαυρες φωτογραφίες, πάντα την κατάλληλη στιγμή, καταγράφουν τους πελώριους και σφοδρούς ατμοσφαιρικούς σχηματισμούς, που αποτελούν τις εντυπωσιακότερες ίσως οπτικά καιρικές μεταβολές της Γης.

«Στη μόλις δεύτερη μέρα μου που κυνηγούσα καταιγίδες, βρέθηκα να στέκομαι μπροστά σε μία και είπα: “πρέπει να μου κάνεις πλάκα!”. Δεν είχα δει ποτέ κάτι αντίστοιχο», δήλωσε μαγεμένος ο φωτογράφος, που έβαλε σκοπό να μοιραστεί μαζί μας λίγη από τη μαγεία του καιρού.



Και βέβαια, αντίθετα με τις γνώριμες εικόνες που αφήνουν συνήθως πίσω τους οι καταστροφικές καταιγίδες, οι εικόνες του Dobrowner επικεντρώνονται στη φυσική ομορφιά του καιρικού φαινομένου, όπως αυτό ξεδιπλώνεται ραγδαία στην επιφάνεια της Γης.



Ο ασίγαστος φωτογράφος καλύπτει τεράστιες αποστάσεις καθημερινά για να βρίσκεται πάντα στο... μάτι του κυκλώνα.














 
 
πηγη:newsbeast

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *