Σάββατο 21 Σεπτεμβρίου 2013

Η Γυμνή Αλήθεια πίσω από το Naked News (pics, video)


Καλώς ήρθατε σε ένα χώρο εργασίας όπου ο ενδυματολογικός κώδικας είναι κυριολεκτικά ανύπαρκτος, και όπου
το να σας κρατάμε ενήμερους για τις τελευταίες ειδήσεις είναι η νούμερο ένα προτεραιότητα μας. Καλώς ήρθατε στο Naked News Channel.


Κάπως έτσι θα αρχίζει η ξενάγηση μας στα «άδυτα» του περιβόητου Naked News Network στα πλαίσια της σειράς ντοκιμαντέρ Naked News Uncovered που θα ξεκινήσει αν προβάλλεται στον Καναδά από την ερχόμενη Δευτέρα, και θα μας αποκαλύψει πώς δουλεύουν τελικά μέσα στο πιο ακατάλληλο ειδησεογραφικό κανάλι του κόσμου. Η πρεμιέρα της σειράς θα επικεντρωθεί στα οχτώ πιο τολμηρά επεισόδια της χρονιάς. « Γνωρίζαμε από την αρχή ότι η σειρά θα είναι πρωτότυπη και κάπως αστεία », είπε ο Marguerite Pigott , επικεφαλής της δημιουργικής ανάπτυξης του Super Channel , «αλλά δεν ήμασταν σίγουρα προετοιμασμένοι για αυτούς τους τολμηρούς, αξέχαστους, ανθρώπους και τις απίστευτες καθημερινές στιγμές του Naked News Channel.»




«Διαπιστώσαμε πως πρόκειται για μία οικογένεια εκκεντρικών και έξω καρδιά ανθρώπων. Τα γεγονότα που διαδραματίστηκαν κατά την διάρκεια των εξάμηνων γυρισμάτων είναι πραγματικά παράξενα και απίστευτα αστεία». Το πρώτο και μοναδικό στον κόσμο γυμνό δελτίο ειδήσεων – που «δεν έχει τίποτα να κρύψει»- δημιουργήθηκε το 1999 στο Τορόντο του Καναδά, και τράβηξε αμέσως την προσοχή των υπολοίπων μέσων ενημέρωσης. Το Naked News είναι ένα συνδρομητικό site με κανονική ειδησεογραφική ροή ενημέρωσης. Εκπέμπει κάθε μέρα ένα 25λεπτο δελτίο ειδήσεων, έξι μέρες την εβδομάδα. Οι ειδήσεις που μεταδίδει δεν είναι κωμικές ή έστω ελαφριές, οι παρουσιάστριες του, όμως, βγάζουν σιγά σιγά τα ρούχα τους όσο λένε τα νέα, μέχρι να μείνουν εντελώς γυμνές(!)





Τα Γυμνά, αυτά, Νέα τα παρουσίαζαν και άντρες δημοσιογράφοι –που επίσης ξεγυμνώνονταν- αλλά η αντρική βερσιόν σταμάτησε τον Οκτώβριο του 2007 λόγω χαμηλής.. τηλεθέασης. Στα 14 χρόνια λειτουργίας του, το concept των Naked News έχει κατηγορηθεί ως άκρως σεξιστικό, έχει βρει μιμητές, φανατικούς οπαδούς όσο και πολέμιους, έχει παρωδηθεί εκατοντάδες φορές, έχει αντιμετωπιστεί ως ξεκαρδιστικό, σέξι, και εντελώς σουρεαλιστικό. Υποτίθεται πως έχει το κανάλι με τα περισσότερα views σε ολόκληρο το YouTube. Σε κάθε περίπτωση, είναι πραγματικό.



Πώς μπορεί να είναι, όμως, τα πράγματα πίσω από τις κάμερες; Σύμφωνα με τους δημιουργούς του ντοκιμαντέρ, πίσω από το Naked News βρίσκεται μια παθιασμένη ομάδα επαγγελματιών που βρίσκονται σε ένα αλλοπρόσαλλα σουρεαλιστικό εργασιακό περιβάλλον. Πρόκειται για μία κάπως «δυσλειτουργική οικογένεια» που προσπαθεί καθημερινά να δημιουργήσει ένα αξιοπρεπές δελτίο ειδήσεων που να κινείται στα όρια του πορνό, προσπαθώντας να μην θαφτεί από την σημερινή χιονοστιβάδα περιεχομένου που προσφέρει πλέον σήμερα η ψηφιακή εποχή..











Πηγή: Lifo

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *