Δευτέρα 28 Οκτωβρίου 2013

Με ηχηρές απουσίες και χωρίς τη παρουσία της Χρυσής Αυγής η στρατιωτική παρέλαση στη Θεσσαλονίκη

Στη σκιά των δηλώσεων του περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απ. Τζιτζικώστα η στρατιωτική παρέλαση στη Θεσσαλονίκη. Ηχηρές απουσίες και χωρίς τη Χρυσή Αυγή ολοκληρώθηκε η παρέλαση


Ολοκληρώθηκε λίγο μετά τις 12:00 και χωρίς παρουσία χρυσαυγιτών η στρατιωτική παρέλαση για τον εορτασμό της εθνικής επετείου της 28ης Οκτωβρίου, στη Θεσσαλονίκη ενώπιον του Προέδρου της Δημοκρατίας Κ.Παπούλια.

Στην εξέδρα των επισήμων βρέθηκαν ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Δ.Αβραμόπουλος που εκπροσώπησε την κυβέρνηση, ο υπουργός Μακεδονίας - Θράκης Θ. Καράογλου, οι βουλευτές της ΝΔ Γιάννης Ιωαννίδης, Γ.Ορφανός, ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απ.Τζιτζικώστας, ο αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης Θεοφ.Παππάς, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης, ο Μητροπολίτης Άνθιμος και η ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων με επικεφαλής τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ Μιχαήλ Κωσταράκο.

Παρά την κόντρα των τελευταίων ημερών, οι Απ.Τζιτζικώστας και Γιάννης Μπουτάρης, αντάλλαξαν χειραψία και κάθισαν δίπλα δίπλα.

"Χρόνια πολλά", είπε ο Απ. Τζιτζικώστας. "Σήμερα όλοι οι Ελληνες μαζί, ενωμένοι γιορτάζουμε τη νίκη κατά του φασισμού και του ναζισμού, κατά των άκρων και των ακροτήτων. Ταυτόχρονα, τιμούμε τη μνήμη όλων όσοι έδωσαν τη ζωή τους για να μπορούμε να είμαστε σήμερα ελεύθεροι"

"Μπορούμε και πρέπει να σταθούμε απέναντι στον ολοκληρωτισμό, απέναντι στην ισοπέδωση, ομόθυμα να καταδικάσουμε τη βία, το φασισμό, το νεοναζισμό", δήλωσε ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ, Αντώνης Σαουλίδης και πρόσθεσε: "Μπορούμε και πρέπει να καταθέσουμε σύσσωμες τις δυνάμεις μας στην κατεύθυνση για μια καλύτερη Ελλάδα, για καλύτερες μέρες για όλους τους Ελληνες".

Επίσης, αν και στην εξέδρα των επισήμων δεν εμφανίστηκαν βουλευτές της Χρυσής Αυγής, ωστόσο, ο βουλευτής Θεσσαλονίκης Αντώνης Γρέγος παρακολούθησε την παρέλαση.

Σημειώνεται ότι απουσίασαν από την παρέλαση, ο υπουργός Εξωτερικών και αντιπρόεδρος Ευάγγελος Βενιζέλος, όπως και εκπρόσωποι του ΣΥΡΙΖΑ, της ΔΗΜΑΡ και του ΚΚΕ.

Τα μέτρα ασφαλείας ήταν δρακόντεια και σε απόσταση 200 μ. εκατέρωθεν της εξέδρας των επισήμων και απέναντι απαγορευόταν η παρουσία κόσμου και η είσοδος στην εν λόγω περιοχή γινόταν μόνον με ειδική πρόσκληση και ύστερα από διπλό έλεγχο.

Η παρουσία της αστυνομίας ήταν έντονη και είχαν τοποθετηθεί μεταλλικά κιγκλιδώματα κατά μήκος της Λεωφ.Μεγάλου Αλεξάνδρου όπου γινόταν η παρέλαση.

Υπενθυμίζεται ότι με απόφαση του υπουργού Άμυνας, φέτος μετά από 3 χρόνια επέστρεψαν στις παρελάσεις και τα μηχανοκίνητα τμήματα των Ενόπλων Δυνάμεων.

Στο ύψος του ξενοδοχείου "Μακεδονία Παλάς" είχαν συγκεντρωθεί μέλη του ΠΑΜΕ και ο βουλευτής του ΚΚΕ Θεοδόσης Κωνσταντινίδης, που κρατούσαν πανό και φώναζαν συνθήματα και μετά το τέλος της παρέλασης έκαναν πορεία.

Στο ύψος του δημαρχείου σχολικοί φύλακες, εκπαιδευτικοί και μέλη του ΣΥΡΙΖΑ, ανάμεσα τους οι βουλευτές Δέσποινα Χαραλαμπίδου, Γιάννης Αμανατίδης, έκαναν τη δική τους διαμαρτυρία, με συνθήματα και πανό μόλις τέλειωσε η παρέλαση έκαναν πορεία.

Και στις δύο περιπτώσεις τα πράγματα εξελίχθηκαν ομαλά.

Μπουτάρης: Ας ερχόταν ο Γρέγος πάνω στην εξέδρα, να βλέπαμε τι θα γινόταν!

Απαράδεκτη η συμπεριφορά της Χρυσής Αυγής, είπε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης σε δηλώσεις του μετά το τέλος της παρέλασης.

"Η θρασυδειλία τους φάνηκε και με τη σημερινή παρουσία στο πεζοδρόμιο. Αν ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής ήθελε να εφαρμόσει το νόμο, ας ερχόταν στην εξέδρα, να βλέπαμε τι θα γινόταν", είπε ο κ. Μπουτάρης σχολιάζοντας την παρουσία του βουλευτή της Χρυσής Αυγής στη Θεσσαλονίκη, Αντώνη Γρέγου, στην παρέλαση της Θεσσαλονίκης και την απόφασή του να μείνει εκτός εξέδρας επισήμων.



πηγη:news247

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *