Τετάρτη 27 Νοεμβρίου 2013

Ομόφωνα αθώος ο Κώστας Βαξεβάνης!

Ομόφωνα αθώος κρίθηκε από το Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο ο δημοσιογράφος Κώστας Βαξεβάνης, ο οποίος δικάστηκε σε δεύτερο βαθμό για τη δημοσιοποίηση, πριν έναν χρόνο, στο περιοδικό Ηot Doc της «λίστας Λαγκάρντ».

Το δικαστήριο δεν δέχθηκε την πρόταση του εισαγγελέα Έδρας ότι η δημοσιοποίηση των στοιχείων των προσώπων-καταθετών στην τράπεζα HSBC της Ελβετίας συνιστά παραβίαση προσωπικών δεδομένων.

Είναι η δεύτερη φορά που δικαστήριο κηρύσσει αθώο τον δημοσιογράφο, παρά την εισαγγελική πρόταση ενοχής.

Είχε προηγηθεί η αθώωση του δημοσιογράφου, εκδότη του περιοδικού, από το Μονομελές Αυτόφωρο, απόφαση κατά της οποίας στράφηκε η Εισαγγελία, ασκώντας έφεση υπέρ του νόμου.



πηγή:toxwni.gr

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *