Τρίτη 24 Δεκεμβρίου 2013

Το metal χρωστάει τα πάντα στον Dio! (vid)

Εάν δεν είχε γεννηθεί ο Dio θα έπρεπε να είχαμε... εφεύρει έναν. Το metal δεν
χρωστάει απλά πολλά στον Ronnie James. Του χρωστάει τα πάντα! Γράφει ο Δημήτρης Τομαράς.


Ronald James Padavona: 67 πάνω στην γη, έζησε και πέθανε για το metal. Γεννημένος στο Πόρτσμουθ από Ιταλοαμερικανούς γονείς είχε από μικρός το μικρόβιο της μουσικής. Ο Dio από μικρός άκουγε όπερα και από τα 5 του έπαιζε τρομπέτα. Έφτιαξε μπάντα ροκ εντ ρολ στο σχολείο και έφτασε στο σημείο να γίνει top class ερμηνευτής και μουσικός.

Άφησε την σφραγίδα του σε Vegas Kings, Elf, Rainbow, Black Sabbath, Heaven and Hell και όχι μόνο. Φυσικά υπήρξε και η μπάντα του με την ονομασία Dio. Συνολικά πούλησε πάνω από 47 εκατ. δίσκους και έκανε όλη την υφήλιο να τον ακολουθεί πιστά, όπου και εάν έπαιζε και ότι και εάν τραγουδούσε.

Εκτός από φωνητικά ο Dio έπαιζε πέντε διαφορετικά όργανα, μεταξύ των οποίων μπάσο και κιθάρα. Χαρισματικός, ατίθασος και επαναστάτης μέχρι εκεί που δεν έπαιρνε άλλο. Επίσης πολύ ευαίσθητος και με διάθεση μεγάλης προσφοράς στην κοινωνία μέσω της μουσικής του και των δράσεών του.

Τι να πρωτοθυμηθεί κανείς; Holy Diver, Rainbow in the dark, Stargazer, Don't talk to strangers; Ένα ξένο ροκ site αποπειράθηκε να κάνει την λίστα με τα 10 καλύτερά του, όπως μπορείτε να δείτε ΕΔΩ. Είναι κάτι όμως πολύ δύσκολο. Γιατί πολύ απλά ο Dio είχε πάρα πολλά τοπ τραγούδια.

Δεν έπαιξε μόνο metal. Δεν αφοσιώθηκε μόνο σε αυτό το είδος. Χάρις σε αυτόν όμως το metal ανέβηκε επίπεδα, απέκτησε πολύ περισσότερους οπαδούς, έγινε πιο ποιοτικό και ακούστηκε με τέτοια δύναμη και με τέτοια ορμή που κανείς δεν μπορούσε να αντισταθεί στην διάβα του...

Στο τέλος ο Dio νικήθηκε από την επάρατη νόσο. Από καρκίνο που έχει λυγίσει και πολλούς άλλους μουσικούς της γενιάς του. Κανείς όμως δεν τον λησμόνησε. Ουδείς δεν τον ξεχνά. Πρόκειται για καλλιτέχνη για τον οποίο υπάρχει μέχρι και άγαλμα στην γειτονική μας Βουλγαρία.

Ο εξαιρετικός και μοναδικός αυτός μουσικός, στιχουργός και παραγωγός από το 1957 έως το 2010 που απεβίωσε έκανε τόσα πολλά, έγραψε τόσα πολλά και τραγούδησε τόσα πολλά... Το metal του οφείλει τα πάντα, όπως και όλες οι μπάντες του χώρου που έχουν φτάσει ψηλά.

Παρακάτω μπορείτε να ακούσετε ένα από τα τελευταία κομμάτια που ηχογράφησε το "Metal will never die". Γιατί ο Dio ακόμα και προς το τέλος της ζωής του ήξερε και τι έγραφε και τι μηνύματα έστελνε. RIP Ronnie!


Πηγη: Gazzetta.gt

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *