Κυριακή 23 Φεβρουαρίου 2014

Μετά τις 20 κάθε μήνα οι πληρωμές εισφορών στον ΟΓΑ

Μεγάλη ταλαιπωρία υφίστανται οι ασφαλισμένοι του ΟΓΑ που έχουν κάνει ρύθμιση των ασφαλιστικών εισφορών τους, αλλά αγνοούν τους όρους που θέτει ο Οργανισμός για την εξόφληση των δόσεων.


Οι λογιστές τους προσπαθούν να «μπουν» στο ηλεκτρονικό σύστημα του ΟΓΑ αλλά τις περισσότερες φορές δεν μπορούν, δόσεις που είναι εξοφλημένες εμφανίζονται απλήρωτες, ενώ οι πολλοί ασφαλισμένοι προσπαθούν να πληρώσουν τις τρέχουσες εισφορές χωρίς όμως να τα καταφέρνουν, όπως λένε οι ίδιοι. Υπάρχουν μάλιστα και καταγγελίες ότι αρκετοί απευθύνονται στα γραφεία του ΟΓΑ για πληροφορίες, αλλά δεν βρίσκουν άκρη…


Απαντώντας σε σχετικές ερωτήσεις οι αρμόδιοι του ΟΓΑ εφιστούν την προσοχή των ασφαλισμένων τονίζοντας ότι το ηλεκτρονικό σύστημα του Οργανισμού είναι «ανοικτό» μόνο από τις 20 έως τις 30 κάθε μήνα. Κατά συνέπεια, οι λογιστές που επιχειρούν να «μπουν» στο ηλεκτρονικό σύστημα για να εκτυπώσουν τα έντυπα πληρωμής των δόσεων το διάστημα από 1 έως και 19 κάθε μήνα αποτυγχάνουν. Εκεί οφείλεται, σύμφωνα με τους αρμοδίους του ΟΓΑ, η πιθανή, όπως λένε, ταλαιπωρία στην εκτύπωση των εντύπων πληρωμής.


Κι επειδή είναι «κλειστό» το ηλεκτρονικό σύστημα του ΟΓΑ από τη 1 έως και τις 19 κάθε μήνα, όσοι ασφαλισμένοι πληρώνουν τις δόσεις τους στις τράπεζες αυτό το διάστημα, διαθέτουν το αποδεικτικό πληρωμής, αλλά το ηλεκτρονικό σύστημα του ΟΓΑ δεν ενημερώνεται. Κι αυτό έχει ως αποτέλεσμα η δόση που έχει καταβληθεί το συγκεκριμένο χρονικό διάστημα να μην εμφανίζεται ως πληρωμένη όταν ανοίγει το σύστημα του ΟΓΑ στις 20 κάθε μήνα. Όσοι ασφαλισμένοι λοιπόν έχουν καταβάλει τη δόση τους, αλλά η πληρωμή δεν εμφανίζεται στο ηλεκτρονικό σύστημα του ΟΓΑ, για να πληρώσουν την επόμενη δόση χρειάζεται να έχουν μαζί τους και το αποδεικτικό της τράπεζας προκειμένου να εξοφλήσουν τη δόση που εμφανίζεται απλήρωτη. Για παράδειγμα, αν ένας ασφαλισμένος του ΟΓΑ έχει μηνιαία δόση 50 ευρώ, την οποία κατέβαλε στις 5 του μηνός, το ηλεκτρονικό σύστημα του Οργανισμού δεν «βλέπει» ότι αυτή έχει εξοφληθεί και του «βγάζει» ότι την επόμενη φορά πρέπει να πληρώσει 100 ευρώ, δηλαδή δύο δόσεις μαζεμένες. Όταν ο ασφαλισμένος του παραδείγματος θα πάει στην τράπεζα θα πρέπει να έχει μαζί του και το αποδεικτικό πληρωμής της δόσης που δεν εμφανίζεται στο σύστημα και έτσι αντί για 100 ευρώ, θα πληρώσει κανονικά τη μία δόση που οφείλει, δηλαδή 50 ευρώ. Δεν υπάρχει κίνδυνος να χάσει τη ρύθμιση όταν η δόση που εμφανίζεται ως απλήρωτη είναι μόνο μία.



Οι τρέχουσες ασφαλιστικές εισφορές εξοφλούνται με την παρουσίαση στην τράπεζα του ειδοποιητηρίου που παίρνει κάθε ασφαλισμένος ταχυδρομικώς από τον ΟΓΑ. Δεν χρειάζεται δηλαδή να ανατρέχει στις ηλεκτρονικές υπηρεσίες του Οργανισμού για να εκτυπώνει το έντυπο των τρεχουσών ασφαλιστικών εισφορών, αφού θα το έχει παραλάβει ταχυδρομικώς στο σπίτι του.






ΠΗΓΗ: agronews.gr

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *