Πέμπτη 20 Μαρτίου 2014

Το κουτάβι των 90 κιλών και του 1,4 εκατομμυρίων ευρώ!

Ένα Θιβετιανό Μαστίφ, το οποίο αν και μόλις ενός έτους, ζυγίζει περίπου 90 κιλά, πουλήθηκε στην Κίνα έναντι 1,4 εκατ. ευρώ.
Σύμφωνα με την εφημερίδα Qianjiang Evening News, πρόκειται ενδεχομένως για την ακριβότερη πώληση σκύλου μέχρι σήμερα.

Το ενός έτους μαστίφ, που έχει ξανθό τρίχωμα και βάρος 90 κιλά, αγόρασε ένας κτηματομεσίτης από μία έκθεση με «πολυτελή κατοικίδια» στην ανατολική επαρχία Σεζιάνγκ.
Ο αγοραστής του φέρεται να είναι ένας 56χρονος από το Κινγκντάο, ο οποίος θέλει να γίνει εκτροφέας σκύλων.

Η ράτσα αυτή κατάγεται απο τα βουνά των Ιμαλαίων και την Κεντρική Ασία και οι ρίζες της κρατούν από τα αρχαία χρόνια. Το Θιβετιανό Μαστίφ ανατράφηκε αρχικά ως κυνηγός, φύλακας, οδηγός και πολεμιστής.

Είναι τόσο δυνατό που μπορεί να σκοτώσει ακόμη και τίγρη κι έχει γίνει σύμβολο πλούτου για τους εύπορους Κινέζους με αποτέλεσμα οι τιμές πώλησής του να έχουν εκτιναχθεί στα ύψη.

Οι ιδιοκτήτες αυτής της ράτσας, πάντως, τον περιγράφουν ως πιστό και προστατευτικό σκύλο.





πηγή:koutipandoras.gr

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *