Σάββατο 15 Μαρτίου 2014

Έπεσαν οι μάσκες με το «φρέσκο γάλα δέκα ημερών»

Την επέκταση της διάρκειας ζωής του γάλακτος με παράλληλη διατήρηση του προσδιορισμού "φρέσκο" - η οποία ήταν, όπως αποδεικνύεται, και η αρχική του επιδίωξη- προωθεί τώρα το υπουργείο Ανάπτυξης ως δήθεν "συμβιβαστική" πρόταση στη διαπραγμάτευση με την τρόικα.



Bάσει της θέσης αυτής, νέα θέση του υπουργείου, καταργείταη η πενθήμερη διάρκεια ζωής του φρέσκου γάλακτος και οι βιομηχανίες θα έχουν το δικαίωμα να καθορίζουν οι ίδιες τη διάρκεια ζωής του προϊόντος τους μέχρι του ορίου που θεωρείται επιστημονικά αποδεκτό (10 ημέρες).

Σύμφωνα με την πρόταση αυτή, μια εταιρεία θα μπορεί να διαθέτει «φρέσκο γάλα δύο ημερών» αλλά και ταυτόχρονα «φρέσκο γάλα δέκα ημερών». Με δυο λόγια, το γάλα δέκα ημερών βαφτίζεται κανονικά και... με το νόμο "φρέσκο".

Όπως έχει γράψει το Agronews, η επέκταση της διάρκειας ζωής του "φρέσκου γάλακτος" , πόσο μάλλον ο διπλασιασμός του (από 5 σε 10 ημέρες) θα έχουν καταστροφικές συνέπειες για την ελληνική αγελαδοτροφία αφού θα ανοίξουν διάπλατα την πόρτα σε φθηνότερες εισαγωγές πρώτης ύλης από το εξωτερικό.






πηγη:agronews

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *