Σάββατο 12 Απριλίου 2014

Πέθανε από εγκεφαλικό επεισόδιο ο πρόεδρος Φραγκλίνος Ρούσβελτ (Σαν σήμερα 12/4)

1993 αεροσκάφη του ΝΑΤΟ άρχισαν να περιπολούν στη ζώνη απαγόρευσης πτήσεων πάνω από τη Βοσνία.

1945 στις ΗΠΑ, πέθανε από εγκεφαλικό επεισόδιο ο πρόεδρος Φραγκλίνος Ρούσβελτ σε ηλικία 63 ετών. Νέος πρόεδρος ορίστηκε ο Χάρι Τρούμαν.

1956 στην Ελλάδα, η κυβέρνηση Καραμανλή πήρε ψήφο εμπιστοσύνης στη Βουλή, μετά από θυελλώδη συζήτηση για το Κυπριακό.





 Ακολουθήστε μας στην σελίδα μας στο facebook : Δείτε Τι Έγινε Σαν Σήμερα Στον Κόσμο


Μουσική 12/4

1940 Ο μεγάλος Αμερικανός πιανίστας και συνθέτης της jazz Herbie Hancock (Herbert Jeffrey Hancock) γεννήθηκε στο Σικάγο του Ιλινόις. Στην μακρόχρονη πορεία του έχει κερδίσει ένα βραβείο Όσκαρ για την μουσική της ταινίας "Round Midnight" (1986) και δεκατέσσερα βραβεία Grammy. Συνεργάστηκε με καλλιτέχνες όπως οι Miles Davis, Chick Corea, Jaco Pastorius, Carlos Santana, Paul Simon, Annie Lennox, John Mayer κ.α. Θεωρείται ένας από τους σημαντικότερους jazz μουσικούς του 20ου αιώνα.

1954 Στα Pythian Temple Studios της Νέας Υόρκης ξεκινούν οι ηχογραφήσεις για το τραγούδι "Rock Around the Clock" από τους Bill Haley & His Comets. Το single θα κυκλοφορήσει το Μάιο με b-side το τραγούδι "Thirteen Women (And Only One Man in Town)". Η επιτυχία θα έρθει ένα χρόνο περίπου αργότερα όταν θα περιλαμβάνεται στο soundtrack της ταινίας "Blackboard Jungle", επιτυχία που θεωρείται από πολλούς πως σημάδεψε το ξεκίνημα της rock εποχής. Το 1982 κέρδισε το βραβείο Grammy Hall of Fame, το οποίο τιμάει ηχογραφήσεις τουλάχιστον εικοσιπέντε ετών οι οποίες επηρέασαν με κάποιο τρόπο την ιστορία της μουσικής.

Αθλητισμός 12/4
 

 12/4/2009 Ο ΟΦΗ έρχεται ισόπαλος 0-0 με τον Εργοτέλη στο Παγκρήτιο Στάδιο για την 29η αγωνιστική της SuperLeague και υποβιβάζεται στην Β' Εθνική μετά απο 33 χρόνια. Στον αγώνα αυτό, τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή στη μνήμη του 32χρονου Θοδωρή Παπαδόπουλου, προέδρου των οργανωμένων φιλάθλων “Κρήτες”, ο οποίος έχασε τη ζωή του σε τροχαίο, έχοντας παραμείνει στην εντατική για δύο εβδομάδες.

12/4/1993 Ο 31χρονος Ρώσος Kirsan Ilyumzhinov εκλέγεται πρώτος πρόεδρος της Καλμουχίας. Δυόμισυ χρόνια μετά, τον Νοέμβριο του 1995) θα εκλεγεί πρόεδρος της FIDE (Παγκόσμια Ομοσποσπονδία Σκακιού). Το 1997 θα υποστηρίξει ότι τον απήγαγαν UFO από το διαμέρισμά του, τον πήγαν σε ένα αστέρι και αφού του φόρεσαν μία διαστημική στολή, τον ξενάγησαν για να του αποδείξουν ότι υπάρχουν UFO.




Παρακολουθήστε το trailer της σελίδας μας  ΕΔΩ


0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *