Πέμπτη 24 Απριλίου 2014

Εκτελούνται οι στρατηγοί Αναστάσιος Παπούλας και Μιλτιάδης Κοιμήσης (Σαν σήμερα 24/4)

1915 Οι Νεότουρκοι συλλαμβάνουν 200 εξέχοντες Αρμενίους της Κωνσταντινούπολης. Αρχή της γενοκτονίας των Αρμενίων, που στοίχισε τη ζωή σε 1,5 εκατομμύριο ανθρώπους ως το 1923.

1935 Εκτελούνται οι στρατηγοί Αναστάσιος Παπούλας και Μιλτιάδης Κοιμήσης. Και οι δύο ήταν μάρτυρες κατηγορίας στη Δίκη των Έξι και είχαν λάβει μέρος στο βενιζελικό Κίνημα της 1ης Μαρτίου 1935.

1944 μεγάλη επίθεση των Συμμάχων πραγματοποιήθηκε στη Νέα Γουινέα, κατά τη διάρκεια του Β' Παγκοσμίου Πολέμου.





Ακολουθήστε μας στην σελίδα μας στο facebook : Δείτε Τι Έγινε Σαν Σήμερα Στον Κόσμο


Μουσική 24/4
1961 Στις ηχογραφήσεις του Harry Belafonte για το άλμπουμ "Midnight Special" κάνει την εμφάνιση του ένας νέος μουσικός ο οποίος παίζει φυσαρμόνικα. Το όνομα του Bob Dylan και η αμοιβή του... πενήντα δολάρια.

1965 Στη πρώτη θέση των Βρετανικών Singles Chart βρίσκονται οι The Beatles με το τραγούδι "Ticket to Ride". Ηχογραφήθηκε στα Abbey Road Studios του Λονδίνου στις 15 Φεβρουαρίου του 1965 και θα είναι μέρος του άλμπουμ "Help!", το οποίο θα κυκλοφορήσει στις  6 Αυγούστου του 1965.

1974 Ο Βρετανός τραγουδιστής και τραγουδοποιός David Bowie κυκλοφορεί το άλμπουμ "Diamond Dogs". Είναι ένα θεματικό άλμπουμ με τον Bowie να αποτυπώνει την θεματολογία του βιβλίου του George Orwell "Nineteen Eighty-Four" στα τραγούδια του. Το εξώφυλλο είναι του Βέλγου καλλιτέχνη Guy Peellaert, ο οποίος παρουσιάζει τον τραγουδιστή μισό άνθρωπο μισό σκύλο. Δημοφιλή τραγούδια του άλμπουμ: "Rebel Rebel", "Diamond Dogs" κ.α.


Αθλητισμός 24/4
 

24/4/2000 Η πρωταθλήτρια Ισπανίας Μπαρτσελόνα αρνείται να αγωνισθεί στον επαναληπτικό αγώνα του Κυπέλλου Ισπανίας εναντίον της Ατλέτικο Μαδρίτης. Αιτία, η απουσία 12 παικτών λόγω διεθνών υποχρεώσεων. Ο διαιτητής κατοχυρώνει τον αγώνα υπέρ της Ατλέτικο με 3-0 (πρώτος αγώνας 3-0 υπέρ της Ατλέτικο)

24/4/1999 Ανακαλύπτεται στο κάστρο Stirling, στα ιδιαίτερα διαμερίσματα της Βασίλισσας Μαρίας της Σκωτίας, η αρχαιότερη μπάλα ποδοσφαίρου από δέρμα γουρουνιού που χρονολογείται από τον 16ο αιώνα

24/4/1997 Ο Ολυμπιακός ανακηρύσσεται πρωταθλητής της Eυρωλίγκα νικώντας στον τελικό την Μπαρτσελόνα με 73-58 στο 10ο Final Four στη Ρώμη. Είναι η δεύτερη ελληνική ομάδα, μετά τον ΠΑΟ, που κερδίζει το τρόπαιο. Στο Παλαέουρ βρίσκονται 7.000 φίλαθλοι του Ολυμπιακού

 

Παρακολουθήστε το trailer της σελίδας μας  ΕΔΩ


0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *