Σάββατο 19 Απριλίου 2014

Πώς ξεχωρίζουμε το ελληνικό αρνί από το εισαγόμενο

Μεγάλη προσοχή χρειάζεται στην επιλογή του αρνιού που θα διαλέξετε για το πασχαλιάτικό σας τραπέζι. Αν φυσικά θέλετε να φάτε ντόπιο αρνί και όχι εισαγόμενο, με αμφίβολη προέλευση και ποιότητα.

Δείτε προσεκτικά τη σφραγίδα: τα εγχώρια αρνιά έχουν μπλε σφραγίδα, ενώ τα εισαγωγής καφέ.

Όπως αναφέρει το fooddaily, αν δείτε σφραγίδα ελληνικής παραγωγής, σημαίνει πως θα αναγράφεται η λέξη «HELLAS» ή τα αρχικά «ΕL» ή «GR».

Έπειτα, προσέξτε το σχήμα που έχει η σφραγίδα: το αρνί πρέπει να έχει σφραγίδα σε σχήμα ρόμβου, το γάλακτος έχει σφραγίδα σε σχήμα παραλληλόγραμμο και το βιολογικό κρέας έχει και καρτελάκι πιστοποίησης.

Παρόλα αυτά, κάποια αμνοερίφια μεταφέρονται ζωντανά από γειτονικές χώρες και βαπτίζονται ελληνικά, οπότε είναι προτιμότερο να αγοράσετε αρνί από κρεοπώλη που εμπιστεύεστε.



ΠΗΓΗ: newsbomb.gr

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *