Τετάρτη 16 Απριλίου 2014

Γεννήθηκε ο Charlie Chaplin (Σαν σήμερα 16/4)

1993οι Σερβοβόσνιοι συμφώνησαν να επιτρέψουν στα καναδικά ειρηνευτικά στρατεύματα να εισέλθουν στον πολιορκημένο μουσουλμανικό θύλακα της Σρεμπρένιτσα.

1903πλήθος Εβραίων στο Κίσινεφ της Ρωσίας δολοφονήθηκαν άγρια κατά τη διάρκεια διωγμού. Οι διώξεις Εβραίων αποτελούσαν μόνιμο φαινόμενο της 10χρονης βασιλείας του τσάρου Νικολάου Β', τέτοιου είδους σφαγή όμως είχε να γίνει από το 1881.

1934δέκα Έλληνες έχασαν τη ζωή τους κατά το βομβαρδισμό της Ρόδου από τους Ιταλούς.

16 Απριλιου 1889 γεννηθηκε ο Charlie Chaplin




 






Ακολουθήστε μας στην σελίδα μας στο facebook : Δείτε Τι Έγινε Σαν Σήμερα Στον Κόσμο


Μουσική 16/4
 
1924 Ο μεγάλος Αμερικανός σύνθετης και μαέστρος Henry Mancini (Enrico Nicola Mancini 1924-1994) γεννήθηκε στο Κλίβελαντ του Οχάιο. Έγραψε μουσική για τον κινηματογράφο και την τηλεόραση. Στην μακρόχρονη καριέρα του κέρδισε είκοσι βραβεία Grammy και το 1995 τιμήθηκε με το βραβείο Grammy "Lifetime Achievement" για την συνολική του προσφορά στη μουσική. Ο Mancini ηχογράφησε πάνω από ενενήντα άλμπουμ από κλασική μέχρι pop μουσική, οκτώ από αυτά πιστοποιήθηκαν χρυσά από την Recording Industry Association of America. Είχε εικοσαετές συμβόλαιο με την δισκογραφική εταιρεία RCA Records, μέσω της οποίας κυκλοφόρησε εξήντα εμπορικά άλμπουμ. Δημοφιλή έργα του, η μουσική για τα φιλμ: "The Pink Panther", "Peter Gunn", "Moon River", "Breakfast at Tiffany's" κ.α.

1939 Η Βρετανίδα τραγουδίστρια της soul Dusty Springfield (Mary Isabel Catherine Bernadette O'Brien 1939-1999) γεννήθηκε στο Γουέστ Χάμπστεντ του Λονδίνου. Ξεκίνησε την καριέρα της το 1963 και τραγούδησε επιτυχίες όπως τα "You Don't Have to Say You Love Me", "The Look of Love" ("Casino Royale" O.S.T. 1967). Η ερμηνεία της στο "Son of a Preacher Man" είναι μέρος του soundtrack της ταινίας "Pulp Fiction" (1994). Είχε δεκαοκτώ singles στο Billboard Hot 100.




Αθλητισμός 16/4
 
16/4/1990Ο Βασίλης Βλαχοδημητρόπουλος, τηλεσκηνοθέτης, μεταξύ άλλων και πολλών αθλητικών γεγονότων, και ο Άγγελος Πυριόχος σώζονται σαν από θαύμα όταν συντρίβεται το αεροπλάνο τους

16/4/1986Ο Χιλιανός ποδοσφαιριστής του ΟΦΗ Alesandro Isis, πιάνεται για δεύτερη φορά σε διάστημα τριών μηνών ντοπαρισμένος στον αγώνα με τον ΠΑΟΚ έχοντας κάνει χρήση της αναβολικής ουσίας ναδρολόνη. Δεν τιμωρείται μετά από παρέμβαση του διευθυντή του εργαστηριακού κέντρου τοξικολογίας της Κολωνίας Manfred Donike. Ο Isis είχε βρεθεί ντοπαρισμένος για πρώτη φορά πριν από τρεις μήνες, στις 26/1/1986 στον αγώνα με την Παναχαϊκή, αλλά είχε αθωωθεί επειδή είχε εκπνεύσει το χρονικό περιθώριο ελέγχου

16/4/1980Ο τενίστας Arthur Ashe αποχωρεί από την ενεργό δράση

16/4/1968Λήγει ο μακρύτερος (6 ώρες και 6 λεπτά) σε διάρκεια αγώνας μπέιζμπολ που παίζεται νύχτα μετά από 24 innings με νικητές τους Houston Astros
 


Παρακολουθήστε το trailer της σελίδας μας  ΕΔΩ


0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *