Δευτέρα 12 Μαΐου 2014

Εκλογές 2014-ΚΕΦΑΛΑΙΟ 4ο: Από τη μια τσέπη μπαίνουν από την άλλη τα... παίρνουν

Εκλογές 2014 Κεφάλαιο 4ο - Πριν ψηφίσω μην ξεχάσω: Από τη μια τσέπη μπαίνουν από την άλλη τα... παίρνουν. Δείτε την απόλυτη κοροϊδία. Πως θα εξανεμίσουν το κοινωνικό μέρισμα με τους φόρους και τις περικοπές που προβλέπει το Μεσοπρόθεσμο. Προεκλογικά μοιράζουν λεφτά και μετά τις εκλογές θα τα μαζέψουν με έμμεσους φόρους και περικοπές επί των μισθών και το συντάξεων. Η κοινωνική ευαισθησία της κυβέρνησης σε όλο της το μεγαλείο.


Ο επικοινωνιακός οργασμός της κυβέρνησης και η προεκλογική παροχολογία ξεπερνούν κάθε όριο. Προτού λοιπόν ετοιμαστείτε να ασκήσετε το εκλογικό σας δικαίωμα δείτε αναλυτικά πως θα πάρουν πίσω τα 525 εκατομμύρια ευρώ που υποτίθεται ότι μοίρασαν στις ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού.

Ακόμα δεν πρόλαβαν να πάρουν το κοινωνικό μέρισμα όσοι το δικαιούνται και μέσα στο 2014 θα το δουν να εξανεμίζεται.

Είναι τουλάχιστον εξοργιστικό ότι η κυβέρνηση αντιμετωπίζει τους έλληνες πολίτες που βρίσκονται στο όριο της απόλυτης φτώχειας ως «ιθαγενείς που περιμένουν τα καθρεφτάκια».

Με τον τρόπο αυτό το οικονομικό επιτελείο πρόκειται μέσα σε λίγους μήνες να ολοκληρώσει τη διανομή των 525 εκατομμυρίων ευρώ από το πλεόνασμα.Αυτό το πεντακοσάρικο της πείνας όπως το αποκάλεσαν αρκετοί.

Μέχρις εδώ καλά. Μόνο που η ευαισθησία των κυβερνώντων έχει ημερομηνία λήξης. Και για να είμαστε ακριβείς, αν μελετήσει κανείς πιο προσεκτικά το Μεσοπρόθεσμο Πλαίσιο Δημοσιονομικής Στρατηγικής το οποίο ψήφισαν ΝΔ και ΠΑΣΟΚ προβλέπει δραστικές περικοπές σε μισθούς και συντάξεις μέσα στο 2014 που ξεπερνούν τα 525 εκατομμύρια ευρώ.

Πιο συγκεκριμένα στην σελίδα 42 φαίνεται ξεκάθαρα ότι μόνο οι περικοπές στα επικουρικά ταμεία κατά τη διάρκεια του μεσοπρόθεσμου θα ξεπεράσουν τα 500 εκατομμύρια ευρώ! Για το 2014 οι περικοπές θα φτάσουν τα 156 εκατομμύρια!



Στον ίδιο πίνακα προβλέπονται απώλειες από τα ασφαλιστικά ταμεία που θα αγγίξουν το 1 δισεκατομμύριο από την μείωση των εισφορών κατά 3,9% καθ' όλη τη διάρκεια του μεσοπρόθεσμου.
Μέσα στο 2014 οι απώλειες αυτές θα είναι περίπου 428 εκατομμύρια ευρώ.

Είναι κάτι παραπάνω από ξεκάθαρο ότι η κυβέρνηση των κυρίων Σαμαρά και Βενιζέλου λειτουργεί με βάση την λογική «από τη μία τσέπη τους τα δίνουμε και από την άλλη τους τα παίρνουμε», ενώ είναι απολύτως παραπλανητική η διαβεβαίωση ότι τα μνημόνια τέλειωσαν αφού το Μεσοπρόθεσμο θα ισχύει και θα εφαρμοστεί με θρησκευτική ευλάβεια τουλάχιστον μέχρι και το 2018 όπως γράφει και σε σχτικό ρεπορτάζ η εφημερίδα το Παρόν!

Αυτά για να συνεννοούμαστε και για να ξέρει ο λαός την αλήθεια για την επόμενη μέρα. Να μην μπορεί κανείς να ισχυριστεί ότι δεν γνώριζε...

Όπως αντιλαμβάνεστε στο «σχέδιο» είναι καλά στημένο και η ευαισθησία τους έχει πολύ συντομη ημερομηνία λήξης.



πηγη:newsbomb

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *