Σάββατο 17 Μαΐου 2014

Στους 299 οι νεκροί στο ορυχείο της Τουρκίας που φλέγεται ακόμη - Τουλάχιστον 3 ακόμη εγκλωβισμένοι

Ο τραγικός απολογισμός από το δυστύχημα στο ορυχείο που έχει βυθίσει στο πένθος την Τουρκία ανέβηκε στους τουλάχιστον 299 νεκρούς. Στις στοές του υπάρχουν ακόμη εγκλωβισμένοι εργαζόμενοι, με ελάχιστες ελπίδες να παραμένουν ζωντανοί, ενώ νέες πυρκαγιές εμποδίζουν το έργο των συνεργείων. 

Οπως ανακοίνωσε ο Τούρκος υπουργός Ενέργειας, Τανέρ Γιλντίζ, τουλάχιστον τρεις ανθρακωρύχοι παραμένουν παγιδευμένοι στο ορυχείο. «Ο απολογισμός ανέρχεται πλέον σε 299 νεκρούς. Πιστεύω ότι παραμένουν τρεις ακόμη ανθρακωρύχοι στις στοές», σημείωσε ο Γιλντίζ μιλώντας στους δημοσιογράφους, την ώρα που μια νέα πυρκαγιά έχει ξεσπάσει στο ορυχείο.

«Μια νέα πυρκαγιά προκλήθηκε πριν 45 λεπτά περίπου 300 μέτρα από το σημείο που είναι εγκλωβισμένοι οι ανθρακωρύχοι», πρόσθεσε ο Τούρκος υπουργός, εξηγώντας ότι η εξέλιξη αυτή εμποδίζει το έργο των διασωστών. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις όμως, οι τρεις ανθρακωρύχοι είναι σχεδόν απίθανο να παραμένουν ζωντανοί, τέσσερις ημέρες έπειτα από την έκρηξη και την πυρκαγιά, στο δυστύχημα που έχει προκαλέσει νέο κύμα διαδηλώσεων σε όλη τη χώρα. 

Η τουρκική αστυνομία διέλυσε με τη βία και με τη χρήση αντλιών νερού υπό πίεση και δακρυγόνων τους περίπου 10.000 ανθρώπους που διαδήλωναν το απόγευμα της Παρασκευής στη Σόμα, καταγγέλλοντας τις συνθήκες εργασίας των ανθρακωρύχων.



Πηγή: iefimerida.gr

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *