Δευτέρα 19 Μαΐου 2014

Στα ράφια της αγοράς το γάλα των επτά ημερών

Στα ράφια των σούπερ μάρκετς βρίσκεται εδώ και λίγες ημέρες το γάλα των επτά ημερών. Ωστόσο, ασαφής παραμένει η εικόνα για το γάλα ημέρας, καθώς δεν έχει διευκρινιστεί ποιες γαλακτοβιομηχανίες σκοπεύουν να μπουν σε αυτή την κατηγορία. 

Τι είναι το γάλα ημέρας 

Με βάση τη νομοθεσία που ισχύει πλέον, το παστεριωμένο γάλα που συσκευάζεται σε τελική συσκευασία εντός 24 ωρών από την άμελξη χωρίς να έχει υποστεί διαδικασία θέρμισης ή άλλη ισοδύναμη επεξεργασία προ της παστερίωσης και η διάρκεια συντήρησής του δεν υπερβαίνει τις δύο ημέρες από την ημερομηνία παστερίωσης, μπορεί να φέρει και την ένδειξη «γάλα ημέρας».

Μεγάλο στοίχημα για το υπουργείο Ανάπτυξης και για την Κυβέρνηση, πέρα από την κυκλοφορία των νέων αυτών προϊόντων, είναι η μείωση των τιμών. Κάτι που μέχρι στιγμής δεν έχει φανεί –εξαιρούνται οι προωθητικές ενέργειες- για όσα γάλατα 7 ημερών κυκλοφορούν ήδη στο εμπόριο.



Πηγή: iefimerida.gr

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *