Κυριακή 1 Ιουνίου 2014

Τα 30 εγκαταλελειμμένα "θαύματα" του κόσμου (pics)

Πόλεις και περιοχές που τις "κάλυψε" η σκόνη


Απόκοσμη κι επιβλητική ομορφιά μέσα στα συντρίμμια των τόπων αυτών. Τριάντα τοποθεσίες που κάποτε έσφυζαν από ζωή, αλλά σήμερα έχουν μείνει στο έλεος του Θεού.

Τα πάλαι ποτέ θέρετρα, μνημεία, ήταν πόλοι έλξης – σήμερα συγκεντρώνουν επίσης τα βλέμματα εκατομμυρίων τουριστών ως σημάδι παρακμής των περιοχών.

Χριστός της Αβύσσου

Πρόκειται για ένα βυθισμένο χάλκινο άγαλμα του Ιησού Χριστού, το οποίο αυθεντικό είναι τοποθετημένο στη Μεσόγειο Θάλασσα στο Σαν Φρουττουόζο ανάμεσα στο χωριό Καμόγκλι και στο χωριό Πορτοφίνο στην Ιταλική Ριβιέρα.




Ναμίμπια

Η πόλη Kolmanskop βρίσκεται στην έρημο Ναμίμπια ήταν ο «παράδεισος» των διαμαντιών, αφού σύμφωνα με μια φήμη η έρημος ήταν τόσο πλούσια σε διαμάντια που μπορούσαν να βρεθούν ακόμα και μέσα στην άμμο. Σήμερα, η άμμος της ερήμου έχει πλημμυρίσει τα περισσότερα από τα παλιά κτήρια.




Dome houses

Κατασκευασμένα το 1981 στη Νοτιοδυτική Φλόριντα, αποτελούν τα ομορφότερα φουτουριστικά ιγκλού του πλανήτη. Όσοι επιχείρησαν την αναστήλωσή τους, βρέθηκαν αντιμέτωποι με τεράστια γραφειοκρατικά εμπόδια.


http://www.ialmopia.gr/search/label/PHOTOS

Πηγή: Fortunegreece.com

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *