Τετάρτη 16 Ιουλίου 2014

«Η Σιωπή των Αμνών»: βάλτε ένα ποτήρι Chianti και δείτε το making of της ταινίας (vid)

Ξέρετε το παρασκήνιο των γυρισμάτων της ταινίας που άφησε ιστορία; Γνωρίζατε ποια θα έπαιζε την «Κλαρίς» και ότι ο Αντονι Χόπκινς ήταν η... 4η επιλογή των παραγωγών; Δείτε το συγκλονιστικό ντοκιμαντέρ που σπάει τη «Σιωπή των Αμνών»!



Πριν από 13 χρόνια, το Φεβρουάριο του 1991, μία ταινία ζωντάνεψε τους πιο σκοτεινούς μας εφιάλτες, έγινε σημείο κινηματογραφικής αναφοράς, έφερε 272 εκ. δολάρια στα ταμεία και σάρρωσε τα Οσκαρ. Η κινηματογραφική διασκευή του best seller βιβλίου του Τόμας Χάρις, «Η Σιωπή των Αμνών», από τον Τζόναθαν Ντέμι υπέδειξε πώς μπορεί κανείς να πάρει ένα pulp μυθιστόρημα τρόμου και να δημιουργήσει κάτι παραπάνω από φτηνές ανατριχίλες. Να κατασκευάσει κινηματογραφική μαγεία. Ακόμα κι αν αυτή σου παγώνει το αίμα.

Ποιος όμως γνωρίζει ότι η ταινία για αρκετό καιρό έφερε τη φήμη ότι θα είναι ένα «b movie» της σειράς; Το στούντιο (αλλά όπως ομολογούν και οι συντελεστές επίσης: δείτε τι λέει η Τζόντι Φόστερ, για παράδειγμα!) κινδυνολογούσε, οι παραγωγοί από τα πρώτα dailies είχαν πέσει σε βαθιά απογοήτευση: ο Τζόναθαν Ντέμι ετοίμαζε κάτι φτηνό, επιφανειακό, ανούσιο. Αλλωστε τι να περιμένει κανείς από έναν σκηνοθέτη κωμωδιών;

Και πάνω από όλα δεν είχαν κλείσει τους ηθοποιούς που ήθελαν. Η Μισέλ Φάιφερ είχε πει όχι. Το ίδιο και οι original «Χάνιμπαλ Λέκτερ»: ο Τζακ Νίκολσον, ο Σον Κόνερι, ο Ντάστιν Χόφμαν. Είχαν συμβιβαστεί με την Τζόντι Φόστερ και τον Αντονι Χόπκινς.

Τέτοιες κι ακόμα περισσότερες γαργαλιστικές παρασκηνιακές λεπτομέρειες (όπως για παράδειγμα ότι τα αρχικά δικαιώματα του βιβλίου του Χάρις τα είχε αγοράσει ο Τζιν Χάκμαν, ο οποίος ήθελε να το σκηνοθετήσει και να πρωταγωνιστήσει ως Χάνιμπαλ), μαζί με ακόμα περισσότερα τρίβια (πώς πέθαναν μέσα σε λίγα λεπτά οι τροπικές πεταλούδες που έφεραν από την Αφρική στον πολικό χειμώνα των γυρισμάτων) μαθαίνουμε από το εξαιρετικό ντοκιμαντέρ/making of «Inside Story: The Silence Of The Lambs».

Κι αν η ταινία ήταν έτσι κι αλλιώς μία από τις αγαπημένες μας, η παρασκηνιακή της ιστορία την έφερε ακόμα πιο κοντά στην καρδιά μας. Δεν είναι και λίγο: αναπληρωματικοί ηθοποιοί κι ένας σκηνοθέτης που όλοι αμφισβητούσαν απέδειξαν ότι η Σιωπή είναι χρυσός.

Για αυτό σας λέμε: σερβιριστείτε ένα ποτήρι Chianti και πατήστε το play! 
πηγη:flix

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *