Σάββατο 9 Αυγούστου 2014

Η δεύτερη ατομική βόμβα πέφτει στο Ναγκασάκι (Σαν σήμερα 9/8)

1173 Αρχίζει να κατασκευάζεται, από τον αρχιτέκτονα Μπονάνο Πιζάνο, το καμπαναριό του Καθεδρικού Ναού της Πίζας. Θα ολοκληρωθεί 199 χρόνια αργότερα και θα μείνει στην ιστορία ως ο Κεκλειμμένος Πύργος της Πίζας, επειδή από την αρχή της κατασκευής του παρουσίαζε κλίση.

1903 στο Βατικανό, ο Πάπας Πίος Ι' στέφθηκε μπροστά σε 70.000 ανθρώπους.

1998 η ειδική επιτροπή του ΟΗΕ (UNSCOM) διέκοψε τις επιθεωρήσεις νέων τοποθεσιών στο Ιράκ μετά την απόφαση της Βαγδάτης να "παγώσει" τη συνεργασία μαζί της για τον έλεγχο του πυρηνικού του οπλοστασίου.




Ακολουθήστε μας στην σελίδα μας στο facebook : Δείτε Τι Έγινε Σαν Σήμερα Στον Κόσμο

Μουσική 9/8
1963 Η Αμερικανίδα R&B τραγουδίστρια Whitney Houston (Whitney Elizabeth Houston 1963-2012) γεννήθηκε στο Νιούαρκ του Νιου Τζέρσεϊ. Θεωρείται μια από τις πιο πετυχημένες τραγουδίστριες της γενειάς της. Κατά την διάρκεια της καριέρας της κέρδισε δύο Emmy Awards, έξι Grammy Awards, τριάντα Billboard Music Awards και εικοσιδύο American Music Awards. Οι πωλήσεις των άλμπουμ και singles της ξεπερνούν τα εκατόν ογδόντα εκατομμύρια αντίτυπα. Δημοφιλή τραγούδια με την φωνή της: "Saving All My Love for You", "Greatest Love of All", "I Wanna Dance with Somebody", "I Will Always Love You" κ.α.

1995 Ο Αμερικανός τραγουδιστής, τραγουδοποιός και μουσικός Jerry Garcia (Jerome John Garcia 1942-1995) απεβίωσε σε ηλικία 53 ετών από καρδιακή προσβολή στο δωμάτιο του κέντρου αποτοξίνωσης όπου νοσηλεύονταν στην Καλιφόρνια. Είναι δημοφιλής για την συμμετοχή του στο συγκρότημα Grateful Dead από το 1965 μέχρι και το θάνατο του. Εκτός από τους Grateful Dead συνεργάστηκε με πολλούς καλλιτέχνες όπως Merl Saunders, David Grisman και δημιούργησε μπάντες όπως Old and in the Way, New Riders of the Purple Sage, Jerry Garcia Band κ.α. Δημοφιλή τραγούδια του: "Dark Star", "Uncle John's Band", "Sugar Magnolia", "Good Lovin'", "Touch Of Grey" κ.α. Το όνομα του γράφτηκε στο Rock and Roll Hall of Fame το 1994.

Αθλητισμός 9/8
 
1893 Κυκλοφορεί στην Νέα Υόρκη το ”Gut Holz”, το πρώτο περιοδικό μπόουλινγκ στην Αμερική
1936 Ο Τζέσε Όουενς (Jesse Owens) γίνεται ο πρώτος Αμερικανός που κατακτά τέσσερα χρυσά μετάλλια όταν κερδίζει και τη σκυταλοδρομία 4x100μ στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Βερολίνου. Τα άλλα τρία ήταν στα 100μ, 200μ και στο μήκος
1942 Διεξάγεται στο γήπεδο Zenit ο αγώνας ρεβάνς μεταξύ της γερμανικής ομάδας Flakelf και της ουκρανικής Football Club Start, που θα μείνει γνωστός στην ιστορία ως “Αγώνας Θανάτου” και θα λήξει με νίκη της Start με 5-3 . Οι νικητές, που δεν δέχθηκαν να ηττηθούν παρά το γεγονός ότι γνώριζαν τις συνέπειες της νίκης τους, θα οδηγηθούν στο εκτελεστικό απόσπασμα στην περιοχή του Μπάμπι Γιάρ, λίγο έξω από την πόλη, γνωστή και από το ομώνυμο ποίημα του Γεφτουσένκο, ενώ στο γήπεδο της Ντιναμό θα ανεγερθεί μνημείο στην μνήμη των πεσόντων του “αγώνα θανάτου”. Τρεις ημέρες νωρίτερα, η Flakelf είχε χάσει από την FC Start, με 5-1.
Παρακολουθήστε το trailer της σελίδας μας  ΕΔΩ
 

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *