Παρασκευή 29 Αυγούστου 2014

Διονύσης Σταμενίτης: «Να ανακοινωθούν άμεσα συγκεκριμένα μέτρα για τις αποζημιώσεις των παραγωγών από τις ζημίες που προκάλεσε το εμπάργκο της Ρωσίας»

Παρέμβαση στην ολομέλεια της Βουλής κατά τη διάρκεια της συζήτησης του νομοσχεδίου του ΥΠΑΑΤ «Ανάπτυξη Υδατοκαλλιεργειών» έκανε σήμερα (28/08/2014) ο Βουλευτής
Πέλλας Διονύσης Σταμενίτης. 

Από το βήμα της Βουλής, οπού τοποθετήθηκε ο κ. Σταμενίτης, έκανε λόγο για άμεση ενεργοποίηση του ελληνικού μηχανισμού και του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και για την λήψη μέτρων, τα οποία θα αποζημιώνουν τους παραγωγούς για τις απώλειες που προκάλεσε η απόφαση της Ρωσίας να προχωρήσει σε εμπάργκο εισαγωγών από τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης. 

Συγκεκριμένα ο Βουλευτής τόνισε ότι: «Αυτή τη στιγμή που μιλάμε οι παραγωγοί μας δεν γνωρίζουν ούτε πόσο θα αποζημιωθούν ούτε με ποιον τρόπο. 

Πράγματι η αντίδραση της Ευρωπαϊκής Ένωσης, στο ζήτημα που προέκυψε υπήρξε άμεση. 

Ωστόσο, αυτό που έχει μεγάλη σημασία είναι να ενεργοποιηθεί άμεσα ο ελληνικός μηχανισμός και το Υπουργείο να προχωρήσει χωρίς άλλες καθυστερήσεις, με σαφή και ξεκάθαρο τρόπο στην αποζημίωση των παραγωγών. 

Ειδικότερα για τα ροδάκινα θα πρέπει να ανακοινωθούν συγκεκριμένα μέτρα, τα οποία να αποζημιώνουν δίκαια τους παραγωγούς. Αυτό Κύριε Υπουργέ, γνωρίζετε πολύ καλά ότι μπορεί να επιτευχθεί μέσω των δηλώσεων ΟΣΔΕ. 

Σε κάθε περίπτωση είναι εξαιρετικά κρίσιμο να διασφαλίσουμε την αγροτική παραγωγή και το αγροτικό εισόδημα. 

Είναι βέβαιο ότι ο πρωτογενής τομέας και ο αγροτικός κόσμος χρειάζεται την άμεση και έμπρακτη στήριξη της πολιτείας». 

Βασική θέση του Βουλευτή, όπως εκφράστηκε, είναι τα μέτρα που θα ανακοινωθούν να είναι ξεκάθαρα, να καλύπτουν με δίκαιο τρόπο τις οικονομικές απώλειες των παραγώγων, των εμπόρων και των μεταφορέων και να δοθεί οριστική λύση στο πρόβλημα χωρίς άλλες καθυστερήσεις.



0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *