Πέμπτη 28 Αυγούστου 2014

Ορέστης Κωνσταντινίδης: Προετοιμασίες για τη γιορτή ροδάκινου!

Στις 5 -6 Σεπτεμβρίου θα έχουμε την γιορτή ροδάκινου. Η καλοκαιρινή μας εκδήλωση πρέπει να καθιερωθεί σαν μια από τις μεγάλες εκδηλώσεις της περιοχής.


Το πρόγραμμα έχει ως εξής.

Την Παρασκευή 5 Σεπτεμβρίου

Ωρα έναρξης 7 μμ με ομιλία στην αίθουσα του συλλόγου από την κ Παυλίνα Δρογούδη από το ινστιτούτο φυλλοβόλων δέντρων Νάουσας με θέμα νέες ποικιλίες ροδακινιάς και από τον κ θωμίδη καθηγητή του ΤΕΙ Θεσσαλονίκης με θέμα την μονύλια .

Ταυτόχρονα στην αυλή του σχολείου θα έχει έκθεση αγροτικών μηχανημάτων και περίπτερα από βιοτέχνες της περιοχής που θα πουλούν παραδοσιακά προιόντα . Σε πάγκους-τραπέζια που θα έχουμε στήσει γυναίκες του χωριού θα προσφέρουν νωπά ροδάκινα , φυσικούς χυμούς και κομπόστες στους επισκέπτες.

Στις 9 μμ θα ξεκινήσουν τα χορευτικά , Περαίας , Βλάχων Αρχαγγέλου και οι Κρήτες του Ν Πέλλης , μετά το τέλος των χορευτικών θα ακολουθήσει λαικό γλεντι. με την ορχήστρα του Παύλου Ματρακούλια .

Σαββάτο 6 Σεπτεμβρίου

Ώρα έναρξης 7 μμ παρασκευή γλυκών με θέμα το ροδάκινο από ζαχαροπλάστες εθελοντές , τα γλυκά που θα φτιαχτούν θα κεραστούν στον κόσμο, από προτζέκτορα θα προβληθεί και η παρασκευή γλυκού οπού απαιτεί κουζίνα το οποίο θα έχουν ετοιμάσει οι φίλοι μας ζαχαροπλάστες. Οι εκθέσεις αγροτικών μηχανημάτων και παραδοσιακών προιόντων θα συνεχιστεί .

Στις 9 μμ θα ξεκινήσουν τα χορευτικά , Νεοχωρίου , Ιδας και Μηλίας. μετά θα ακολουθήσει γλέντι μμε την ορχήστρα ακριτικό μεράκι.

Για να βγει πετυχημένη η εκδήλωση θέλουμε βοηθούς εθελοντές οι οποίοι θα φορούν ομοιόμορφα μπλουζάκια. Όσοι θέλετε να βοηθήσετε θα μαζευτούμε την Τετάρτη 3 Σεπτεμβρίου το απόγευμα στις 8 και μισή. Αν πετύχει η εκδήλωση και καθιερωθεί , πιστεύω θα γίνει πόλος έλξης ξένων και ντόπιων επισκεπτών .

φιλικά
Ορέστης Κωνσταντινίδης

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *