Τετάρτη 10 Σεπτεμβρίου 2014

Ενημέρωση προς τους πολίτες της Αλμωπίας από τον Σύλλογο Φίλων Ζώων Αριδαίας η ''Ελπίδα"

Αγαπητοί συμπολίτες φιλόζωοι και μή ο ''Σύλλογος φίλων ζώων Αριδαίας η ''Ελπίδα'' είναι ένας εθελοντικός σύλλογος ο οποίος απαρτίζεται από πολίτες της κοινωνίας της Αριδαίας ανεξαρτήτου ηλικίας και φύλου,και συμβάλει στο έργο της προστασίας και της περίθαλψης κάθε είδους ζώου (σκύλοι,γάτες,πελαργούς κ.α.)
 
Σε συνεργασία με τον δήμο Αριδαίας πάντα με την συμβουλή κτηνιάτρων και με την δική μας βοήθεια (διότι όλοι είμαστε εθελοντές και δεν πληρώνεται κανείς γι αυτή μας την θέση το τονίζουμε αυτό)κάνουμε ότι καλύτερο γίνεται για την κατάσταση στην πόλη μας σε ότι αφορά τα αδέσποτα.Καταφύγιο νόμιμο για να σιτίζονται και να φροντίζονται τα αδέσποτα δεν υπάρχει!Ούτε κάν ένας μικρός χώρος για ένα γραφείο έτσι ώστε να φυλάσσονται εκεί τα έγγραφα του συλλόγου.
 
Επειδή τον τελευταίο καιρό αναρτούνται διάφορες ενημερώσεις του συλλόγου για έκκληση τροφών ή φαρμάκων ή για οτιδήποτε άλλο,τα σχόλια των συμπολιτών μας είναι πάντοτε καυστικά και αποδίδουν ευθύνες στον καθένα μας.Προφανώς δεν έχετε καταλάβει τι ακριβώς κάνουμε.Εμείς σαν σύλλογος φροντίζουμε οποιοδήποτε ζώο είναι άρρωστο χτυπημένο ή παραιτημένο από κάποιον άλλο φιλόζωο συμπολίτη μας το οποίο είτε είναι θηλυκό και εγκαταλείφθηκε ή έχει αρρωστήσει ή δεν κυνηγάει καλά ή δεν φυλάει καλά τον στάβλο του.
 
Δουλειά μας είναι να φροντίζουμε αυτά που βρίσκουμε να τα περιθάλπουμε και κατόπιν ή να υιοθετηθούν η να επιστρέψουν στον τόπο περίπου που βρέθηκαν.Δεν υπάρχει χώρος να μαζευτούν κάπου όπως απαιτείτε και γιαυτό θα έπρεπε να καταλογίσετε αλλού ευθύνες και όχι σε εμάς.Πάντως όση προσπάθεια και να καταβάλλουμε κάποιοι άλλοι ασυνείδητοι θα συνεχίσουν να εγκαταλείπουν τα ζώα τους για τους δικούς τους λόγους!
 
Εσείς που κάθεστε λοιπόν και σχολιάζετε αρνητικά την κάθε μας κίνηση λέγοντας μας ότι δεν είμαστε φιλάνθρωποι,ότι δεν ασχολούμαστε με άλλο ζώο εκτός από σκύλους και άλλα πολλά που διαβάζουμε στα σχόλια σας κάτω από τις αναρτήσεις μας στις τοπικές διαδικτυακές εφημερίδες θα μπορούσατε κι εσείς να βοηθήσετε με το να μας πείτε ποιόν είδατε να εγκαταλείπει τα κουτάβια του(καταγράφουμε τις πινακίδες του οχήματος),ποιόν κακομεταχειρίζεται ένα ζωντανό,ενημερώνοντας την Αστυνομία της πόλης μας μήπως με αυτόν τον τρόπο συρρικνωθεί το πρόβλημα με τα αδέσποτα!Αν δεν κινητοποιηθούμε όλοι τίποτα δεν θα αλλάξει...
 
Ο καθένας μας κάνει την δουλειά του και η δική μας είναι αυτή όσο το δυνατόν καλύτερα μπορούμε, χωρίς αποδοχές!Γιαυτό καλύτερα να μην κατακρίνετε τόσο άσχημα τον σύλλογο γιατί δεν γνωρίζετε για το άν βοηθάμε έναν συνάνθρωπό μας,ή ένα ζώο,ή έναν σύλλογο καρκινοπαθών,ή ένα ίδρυμα ορφανών παιδιών.Επίσης θα θέλαμε να σας ευχαριστήσουμε όλους όσους συμβάλετε και ανταποκρίνεστε αμέσως στις εκκλήσεις μας.

Με εκτίμηση Σύλλογος Φίλων Ζώων Αριδαίας η ''Ελπίδα"

4 comments:

  1. Χαιρετίζω την έστω και καθυστερημένη ανταπόκριση του Συλλόγου σας στα παράπονα της ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑΣ των κατοίκων της Αλμωπίας για τη δράση σας και τη γενικότερη ''δράση'' των αδέσποτων.

    Αγαπητοί, κανείς δεν αμφισβήτησε το ότι βοηθάτε τα αδέσποτα με χρήματα από την τσέπη σας, κανείς δεν θέλησε το κακό αυτών των ψυχών (αλλιώς θα είχαμε..σφαγές στην Αλμωπία - κυριολεκτικές), και φυσικά άπαντες αναγνωρίζουν την έλλειψη πόρων και μέρους που θα φιλοξενήσει τα σκυλιά.

    Όμως, ακόμη και τώρα, προσωπικά θα μου επιτρέψετε να αμφιβάλλω για την ανιδιοτέλεια των πράξεών σας (θεωρώ ότι τα κίνητρά σας δεν είναι αμιγώς φιλοζωικά), καθώς και για την αντίληψη που έχετε για το πρόβλημα στην περιοχή.

    Δεν είναι δυνατόν να γράφετε στην προηγούμενη ανακοίνωσή σας για ''αύξηση των τετράποδων φίλων μας στην Αριδαία'', και σήμερα να αναρωτιέστε ποιος εγκαταλείπει τα σκυλιά εδώ στην επαρχία μας.

    Προφανώς, η εγκατάλειψη γίνεται σε κάποια από τις πολλές δασώδεις περιοχές της Αλμωπίας ή σε κάποιο από τα χωριά. Εσείς, σωστά ή λανθασμένα, μαζεύετε τα σκυλιά και τα περιθάλπετε στην Αριδαία. Μετά από αυτό όμως; Τι συμβαίνει;

    Αυτό που υποστηρίζουν οι περισσότεροι, είναι πως μετά την περίθαλψη των αδέσποτων, ακολουθεί η απελευθέρωσή τους στους δρόμους της Αριδαίας, με τα γνωστά σε όλους προβλήματα. Εσείς, όσες δυνάμεις και πόρους και να έχετε, δεν μπορείτε να φροντίσετε για το τάισμα ΟΛΩΝ των σκυλιών. Έτσι, αφού στην αρχή το σκυλί φεύγει από τα χέρια σας χορτάτο, στη συνέχεια, μην έχοντας το σταθερό χέρι που το τάιζε, ορμάει στους κάδους, σε ανθρώπους που κουβαλούν φαΐ, σε μεζεδοπωλεία κτλ κτλ...

    Αν η τακτική είναι το ''Κρατάμε τα σκυλιά χορτάτα κι όχι πεινασμένα για να μην ορμάνε, κι ας γίνουν και 1000 στην Αριδαία'', συγγνώμη αλλά θα βρίσκετε εμένα και πολλούς άλλους απέναντί σας. Γιατί με αυτόν τον τρόπο, κάνετε περισσότερο κακό παρά καλό και στα τετράποδα και στην Αλμωπία. Επίσης, μπορείτε να τα ταΐζετε μπροστά στα σπίτια σας, κι όχι σε άλλες γειτονιές, εκτός κι αν η παρουσία τους μπροστά στις οικίες σας σας χαλάει την αισθητική...

    Η ανακοίνωσή σας δείχνει πως θέλετε λύση στο πρόβλημα των αδέσποτων. Βέβαια, το ύφος της δείχνει και το ότι καταλαβαίνετε πως είστε μειοψηφικό ρεύμα στην Αλμωπία. Απλά, εκμεταλλεύεστε το γεγονός πως κανείς δε μπορεί να μιλήσει ανοιχτά εναντίον σας, γιατί όποτε επιχειρήθηκε στο παρελθόν, ο καταγγέλλων έγινε δέκτης κάθε λογής επιθέσεων.

    Τέλος, για τις επιθέσεις των αδέσποτων σε κατοίκους της Αλμωπίας ΟΥΤΕ ΛΟΓΟΣ, ΟΥΤΕ ΜΙΣΗ ΓΡΑΜΜΗ! Κάτι δείχνει αυτό κυρίες και κύριοι...


    Μετά τιμής

    Τζον Φυστίκης



    ΥΓ. Πολύ γέλασα με το ''περιθάλπουμε πελαργούς''... σε καλό σας βραδιάτικα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Η κατασταση στα χωρια δεν ειναι καλυτερη... Δεν ειναι προβλημα μονο της Αριδαιας. Αν λοιπον η θεμελιωση ενος καταφυγιου για τα σκυλια αποτελει τη λυση για το προβλημα των αδεσποτων τοτε ολοι μαζι -φιλοζωοι και μη- πρεπει να το διεκδικησουμε. Ωστοσο, θα αποτελεσει μονιμη λυση ή απλα θα ειναι θεμα χρονου να γεμισει απο φιλοξενουμενα σκυλια και οσα δε χωρανε να περιπλανιουνται παλι στους δρομους; Με τους ρυθμους που πολλαπλασιαζονται τα αδεσποτα φοβαμαι πως ουτε το καταφυγιο θα ηταν αποτελεσματικη λυση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Η λύση για τα αδέσποτα είναι πολύ απλή σε όλες τις πολιτισμένες χώρες του κόσμου, αλλά στην Ελλάδα δεν τολμάμε καν να την εκστομίσουμε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. μπραβο στον συλλογο της Αριδαιας για την ανακοινωση. Ολοι μαζι θα πρεπει να συμβαλλουμε ωστε τα ζωακια να μην αποτελουν κινδυνο αλλα και παραλληλα να εχουν μια καλη ζωη με την βοηθεια μας. Θα πρεπει ωστοσο και η νεα δημοτικη αρχη να δωσει λυσεις σε ολα τα θεματα που μας αφορουν, ειδικα στην καθημερινοτητα με τα σκουπιδια κτλ οπως και με τα αδεσποτα και την φροντιδα τους.

    *Κακοβουλα σχολια παντα θα υπαρχουν, μην πτωειστε μπορειτε (μπορουμε) ολοι μαζι οι κατοικοι της Αλμωπιας να αλλαξουμε τα παντα προς το καλυτερο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *