Σάββατο 13 Σεπτεμβρίου 2014

Επιτέλους εξόφληση δεδουλευμένων για τους εργαζόμενους στα super markets ''Αρβανιτίδης''

Ανακουφισμένοι και δικαιωμένοι αισθάνονται οι πρώην εργαζόμενοι των σούπερ μάρκετ Αρβανιτίδης καθώς πέντε μήνες μετά την εξαγορά της γνωστής αλυσίδας σουπερμάρκετ, η νέα ιδιοκτήτρια Karipidis Bros ολοκλήρωσε την εξόφληση των δεδουλευμένων έξι μηνών καθώς και των οφειλόμενων επιδομάτων στο σύνολο του προσωπικού της επιχείρησης, βάσει του χρονοδιαγράμματος που είχε εξαγγείλει.


Η Karipidis Bros, με έδρα την Νάουσα, που δραστηριοποιείται στον χώρο της παραγωγής ξύλινων μέσων συσκευασίας με πολλαπλές εφαρμογές, στον μεταποιητικό τομέα και την παραγωγή και εμπορία βιοκαυσίμων, είχε προβεί πριν από μήνες στην εξαγορά της Αρβανιτίδης η οποία βρισκόταν στη λίστα με τις 10 μεγαλύτερες αλυσίδες σουπερμάρκετ στη χώρα. Τα οικονομικά προβλήματα που αντιμετώπιζε η οικογένεια Αρβανιτίδη, με την πτώση των εσόδων της επιχείρησης και την αδυναμία λήψης δανείου για την εξόφληση των χρεών προς τους οφειλέτες της, ήταν τέτοια που οδήγησαν δεκάδες εργαζόμενους στην λήψη ασφαλιστικών μέτρων και στην επίλυση των προβλημάτων δια της δικαστικής οδού.


Από την πλευρά της η διοίκηση της Karipidis Bros, στην επίσημη ανακοίνωση που εξέδωσε, δεσμεύεται πως θα συνεχίσει με γρήγορους ρυθμούς την εξυγίανση και ενδυνάμωση της επιχείρησης και πως μέσα σε αυτό το δύσκολο οικονομικό περιβάλλον κατάφερε να μην παρεκκλίνει από τις αρχικές της ανακοινώσεις κατά την εξαγορά, μένοντας συνεπής στον επιχειρησιακό σχεδιασμό της.


Χαρακτηριστικά αναφέρει πως «σε αυτό το πλαίσιο, εξασφαλίζει ένα σταθερό και ασφαλές εργασιακό περιβάλλον για τους εργαζομένους της, διατηρεί τον αριθμό των θέσεων εργασίας σε επίπεδο άνω των 1.600 και προχωρά με γοργούς ρυθμούς τις διαδικασίες εκσυγχρονισμού της». Σημειώνεται, ωστόσο, πως όταν η εταιρεία ανέλαβε και επισήμως τα καθήκοντά της η αλυσίδα σούπερ μάρκετ διέθετε 170 καταστήματα και 1.700 εργαζόμενους.


Παράλληλα, μέχρι το τέλος Σεπτεμβρίου αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί και η ανανέωση των καταστημάτων σουπερμάρκετ της αλυσίδας, σύμφωνα με τα προβλεπόμενα από την σύμβαση δικαιόχρησης με τη Μαρινόπουλος A.Ε, η οποία υπεγράφη τον περασμένο Μάρτιο.


Υπενθυμίζεται πως η εν λόγω συμφωνία επέτρεψε την μετονομασία των σούπερ μάρκετ Αρβανιτίδης σε Carrefour Μαρινόπουλος και Carrefour Express. Παράγοντες της αγοράς είχαν χαρακτηρίσει τότε το deal ως τη μεγαλύτερη συμφωνία στον κλάδο για το 2014, η οποία ενδυνάμωσε την παρουσία της Μαρινόπουλος, ισχυροποιώντας γεωγραφικά τη θέση της στην κεντρική και βόρεια Ελλάδα. Δεν είναι άλλωστε τυχαίος ο χαρακτηρισμός αφού το δίκτυο της Αρβανιτίδης αποτελούνταν από καταστήματα σε δυνατά σημεία πώλησης, τα περισσότερα από τα οποία δραστηριοποιούνται στο νομό Θεσσαλονίκης (50 σημεία πώλησης), στην Ημαθία (20 σημεία), σε Πέλλα – Πιερία (από 16 σημεία σε κάθε νομό) και στη Χαλκιδική (15 σημεία).


Στην συμφωνία προβλέπεται, μεταξύ άλλων, η τροφοδοσία των καταστημάτων του δικτύου με νέα γκάμα προϊόντων, στα οποία θα περιλαμβάνονται και τα προϊόντα με σήμα «Carrefour» από την αποθήκη που λειτουργούσε η Αρβανιτίδης στη Βέροια.


taxalia.blogspot.com

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *