Πέμπτη 9 Οκτωβρίου 2014

Ο Σύλλογος Ποντίων Έδεσσας τίμησε τον Αγίο Θεόδωρο Γαβρά (ΕΙΚΟΝΕΣ)

Στον κατάμεστο Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου Έδεσσας, την Κυριακή 5 Οκτωβρίου 2014 τιμήθηκε η γιορτή του Αγίου Θεοδώρου Γαβρά, που η εκκλησία μας τιμά στις 2 Οκτωβρίου, από τον Σύλλογο Ποντίων Έδεσσας «Άγιος Θεόδωρος Γαβράς».

Οι εκδηλώσεις συνεχίστηκαν στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του 2ου Δημοτικού σχολείου Έδεσσας όπου ο σύλλογος παρουσίασε ποντιακούς χορούς από το γυναικείο τμήμα και απέσπασε τις καλύτερες εντυπώσεις. Παρόντες στην εκδήλωση εκπρόσωπος του Μητροπολίτη, ο Δήμαρχος Έδεσσας Δημήτριος Γιάννου, η Αντιδήμαρχος Κατσάρα Μαρούλα και πλήθος κόσμου.

Η εκδήλωση ξεκίνησε με την διαφωτιστική ομιλία του Νίκου Γαβρά, προέδρου της Αδελφότητας Γαβράδων που εδρεύει στην Αθήνα, με θέμα «Ο Άγιος Θεόδωρος Γαβράς ένας εθνομάρτυρας του γένους». Ενώ η Ενοριακή χορωδία του Αγίου Δημητρίου με χοράρχη τον Αβεσσαλώμ Κιζιρίδη, ταξίδεψε τους παρευρισκομένους με τραγούδια του Πόντου και της Μικράς Ασίας.

Απαγγελίες ποιημάτων από μέλη του Συλλόγου και η ανάγνωση αποσπάσματος από το βιβλίο, έκδοσης του συλλόγου του 1972, με τίτλο «ο Μεγαλομάρτυς Άγιος Θεόδωρος Γαβράς», συμπλήρωσαν την εκδήλωση.

Το ΔΣ του συλλόγου αισθάνεται την ανάγκη να ευχαριστήσει τον κ. Νίκο Γαβρά, την Ενοριακή χορωδία και τον κ. Αβεσσαλώμ Κιζιρίδη, τους μουσικούς που συνόδεψαν τα τραγούδια της χορωδίας, τον Δ/ντη και τον Υποδ/ντη του 2ου Δημοτικού Σχολείου Έδεσσας τις κυρίες του συλλόγου για τον πλούσιο μπουφέ που ετοίμασαν, και όλους όσους εργάστηκαν για την πραγματοποίηση της εκδήλωσης αυτής.



























0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *