Σάββατο 4 Οκτωβρίου 2014

Στηρίζουμε τον μικρό Γιάννη

Ο Μικρός Γιάννης, γεννήθηκε πριν 18 μήνες με εγκεφαλική παράλυση-σπαστική τετραπληγία, έπειτα από επιλοκές στην (τρίδυμη) εγκυμοσύνη της μητέρας του.


Πιο απλά, δεν μπορεί να στηριχθεί στον κορμό του και δυσκολεύεται να κινήσει σωστά τα χέρια και τα πόδια του, επομένως χρειάζεται στήριξη από αμαξίδιο.

Γιατί σου τα λέω όλα αυτά;

Επειδή γονείς του δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν στα έξοδα για την αγορά του αμαξιδίου.

Δεν ζητούν χρήματα! Ζητούν κάτι που δεν έχει οικονομική αξία για εμάς: πλαστικά καπάκια!

Ίσως να έχεις ακούσει ή διαβάσει κάπου ότι σύλλογοι που στηρίζουν άτομα με κινητική αναπηρία μαζεύουν πλαστικά καπάκια, προκειμένου να τα δώσουν σε εταιρείες ανακύκλωσης έναντι χρηματικού ανταλλάγματος. Έτσι μπορούν να χρηματοδοτήσουν την αγορά αμαξιδίων ή άλλων ορθοπεδικών ειδών (ανταποδοτική ανακύκλωση).

Δεν είναι αστικός μύθος, συμβαίνει στην πραγματικότητα.

Και τώρα θα σε ζαλίσω με λίγους αριθμούς!

Για κάθε έναν τόνο πλαστικών καπακιών, η εταιρεία θα δώσει από 150 έως 180 ευρώ, και για ένα βρεφικό αμαξίδιο που θα καλύπτει τις ανάγκες του μικρού Γιάννη χρειάζονται περίπου 2700 ευρώ. Άρα περίπου18 τόνοι πλαστικών καπακιών. Είναι εκατομύρια!

Μπορείς, λοιπόν, να μας βοηθήσεις να συμβάλλουμε στην προσπάθεια της οικογένειας του παιδιού;
Απλά φύλαξε τα πλαστικά καπάκια από τις συσκευασίες νερού, χυμών, αναψυκτικών, γάλακτος (τροφίμων δηλαδή). Στο τέλος του μήνα θα συναντηθούμε για να συγκεντρώσουμε και να στείλουμε όλα όσα θα έχουμε μαζέψει, στην οικογένεια του μικρού Γιάννη.

Περισσότερες πληροφορίες στη σελίδα για τον μικρό ΓΙΑΝΝΗ στοfacebook.


ΠΗΓΗ: diekdikw.gr

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *