Δευτέρα 17 Νοεμβρίου 2014

Στο Λύκειο Σκύδρας η Δήμαρχος για τη γιορτή του Πολυτεχνείου [ΕΙΚΟΝΕΣ]

Επετειακή εκδήλωση, για την ηρωική εξέγερση των φοιτητών του Πολυτεχνείου της Αθήνας το Νοέμβρη του 1973, διοργάνωσε, τη Δευτέρα 17/11/2014, το Λύκειο Σκύδρας.

Πριν από σαράντα ένα χρόνια, ο ξεσηκωμός και η αυτοθυσία της νεολαίας μας κλόνισε το δικτατορικό και φασιστικό καθεστώς κι άνοιξε το δρόμο για τη μεταπολίτευση και την επάνοδο της δημοκρατίας στη χώρα μας. Τιμώντας και μνημονεύοντας, λοιπόν, το ιστορικό αυτό γεγονός κι επισημαίνοντας τις σύγχρονες προεκτάσεις κι επιρροές του το Λύκειο Σκύδρας πραγματοποίησε ένα πολυειδές, συγκινητικό κι ολοκληρωμένο αφιέρωμα που περιελάμβανε ομιλίες, οπτικοακουστικό υλικό, μουσική, τραγούδια, χορωδιακά κομμάτια, ποίηση, θεατρικά δρώμενα.

Την εκδήλωση παρακολούθησαν και χειροκρότησαν μαζί με τους μαθητές κι τους εκπαιδευτικούς η Δήμαρχος Κατερίνα Ιγνατιάδου και η Αντιδήμαρχος Μαρία Γιακαμόζη. Ο Διευθυντής του Λυκείου Παύλος Περπερίδης ευχαρίστησε τους συντελεστές του αφιερώματος κι όλους τους παρόντες και τόνισε πως είναι κοινωνική απαίτηση τα ιδανικά του Πολυτεχνείου να μην μείνουν στη θεωρία, αλλά να γίνουν πράξη στην καθημερινή ζωή των πολιτών.

Η Δήμαρχος, με τη σειρά της, εξήρε την τόλμη και την αυταπάρνηση της νεολαίας εκείνης της εποχής που ο ξεσηκωμός της ήταν η αρχή του τέλους για την εφτάχρονη τυραννία. Προέτρεψε δε τους μαθητές να κρατούν ψηλά στις προτεραιότητές τους τις πανανθρώπινες αξίες της δικαιοσύνης, της ελευθερίας και της δημοκρατίας για τις οποίες πάλεψαν οι αγωνιστές του Πολυτεχνείου.

Και φυσικά, έδωσε τα θερμά της συγχαρητήρια σε μαθητές κι εκπαιδευτικούς για την αρτιότητα της γιορτής που έκλεισε με τον εθνικό ύμνο. 
 


 

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *