Τρίτη 16 Δεκεμβρίου 2014

Πρόγραμμα κατάρτισης 7.000 άνεργων πτυχιούχων από τον ΟΑΕΔ

Ανοίγει ο δρόμος για την υλοποίηση νέου προγράμματος επαγγελματικής κατάρτισης για 7.000 άνεργους πτυχιούχους, μετά την υπογραφή της σχετικής πράξης ένταξης από τον διοικητή του ΟΑΕΔ, Θεόδωρο Αμπατζόγλου.

Το πρόγραμμα απευθύνεται ειδικότερα σε άνεργους αποφοίτους ΑΕΙ και ΤΕΙ, ηλικίας έως 29 ετών, προκειμένου να καταρτιστούν και να απασχοληθούν στον ιδιωτικό τομέα με έμφαση στην ανάπτυξη οριζόντιων δεξιοτήτων και κατά περίπτωση σε θέματα οργάνωσης – λειτουργίας επιχειρήσεων, επαγγελματικής συμπεριφοράς, βασικής επαγγελματικής ορολογίας και διαχείρισης εργασιακού χρόνου.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της εφημερίδας «Τα Νέα», περιλαμβάνει 208 ώρες θεωρητικής κατάρτισης και 832 ώρες πρακτικής άσκησης σε επιχειρήσεις. Η συνολική του διάρκεια ανέρχεται σε 1.040 ώρες και θα ολοκληρωθεί σε διάστημα 12 μηνών.

Οι ωφελούμενοι θα λάβουν επιταγή κατάρτισης, ενώ προβλέπεται και η χορήγηση εκπαιδευτικού επιδόματος τόσο κατά τη διάρκεια της θεωρητικής κατάρτισης, όσο και κατά τη διάρκεια της της πρακτικής άσκησης.


Οι προϋποθέσεις για ένταξη στο πρόγραμμα

Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει:

-να είναι κάτοχοι πτυχίου Ανώτατης Εκπαίδευσης της Ελλάδας ή του εξωτερικού αναγνωρισμένο από το ΔΟΑΤΑΠ ή βεβαίωσης περί αναγνωρισμένων επαγγελματικών προσόντων, πτυχιούχοι πτυχιούχων τυπικής Ανώτατης Εκπαίδευσης, από το ΣΑΕΙ ή το ΣΑΕΠ, σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία.
-να είναι εγγεγραμμένοι στα Μητρώα Ανεργίας του ΟΑΕΔ.

Το επόμενο διάστημα θα εκδοθεί σχετική πρόκληση και όσοι επιθυμούν να συμμετάσχουν θα κληθούν να υποβάλουν αίτηση ηλεκτρονικά στη διεύθυνση που θα ανακοινώσει ο ΟΑΕΔ. Στη συνέχεια και εφόσον επιλεγούν, θα πρέπει να προσκομίσουν τα απαιτούμενα δικαιολογητικά στον πάροχο κατάρτισης.


0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *